Ve středu o body v Příbrami
Klub

Ve středu o body v Příbrami

Redakce

Dohrávka 18. kola Gambrinus ligy 1.FK Příbram - FK Mladá Boleslav se koná ve středu 14. dubna od 17,30 hodin na příbramském stadionu U Litavky. V původním termínu 6. března se nehrálo kvůli sněhové kalamitě na Příbramsku.

V utkání se střetnou týmy z takzvaného klidného středu tabulky. Kterých se netýkají nervydrásající starosti se záchranou či postupu do evropských pohárů. Možnost bojovat o Evropu zmařili Boleslavští domácí prohrou s Jabloncem.
V ligovém pořadí mezi šestou Mladou Boleslaví a desátou Příbramí je rozdíl čtyř bodů. Zda se na tom něco změní, ukáže střetnutí ve středečním podvečeru. Dosavadní bilance vzájemných utkání favorizuje Mladou Boleslav, která z devíti duelů vyhrála pět, Příbram jenom jeden a třikrát se hrálo nerozhodně.
Mladá Boleslav prohrála jen první prvoligový duel
, který se na podzim 2004 hrál na příbramském trávníku. Od té doby pět let s Příbramí neprohrála. V úspěšném období je však také soutěžní ročník 2007/08, ve kterém Příbramští hráli II. ligu a o prvoligové body se proto s Mladou Boleslaví nestřetli. Celkové skóre 13:7 je příznivé pro Mladou Boleslav. Ze třinácti boleslavských gólů nastřílel pět do příbramské sítě Luboš Pecka. Všechny před svým odchodem na německé angažmá.

Statistika ligových utkání Mladé Boleslavi s Příbramí

Podzim 2004 Příbram - Mladá Boleslav 2:1 (Mlika, Mendy - Palát)

Jaro 2005 Mladá Boleslav - Příbram 0:0

Podzim 2005 Mladá Boleslav - Příbram 0:0

Jaro 2006 Příbram - Mladá Boleslav 1:2 (Buryán - Pecka 2)

Podzim 2006 Příbram - Mladá Boleslav 1:2 (Kaplan - Palát, Pecka)

Jaro 2007 Mladá Boleslav - Příbram 2:1 (Pecka, Poláček - Otepka)

Podzim 2008 Mladá Boleslav - Příbram 3:1 (Procházka, Kalina, Pecka - Huňa)

Jaro 2009 Příbram - Mladá Boleslav 1:1 (Plašil - Chramosta)

Podzim 2009 Mladá Boleslav - Příbram 2:0 (Kulič, Rajnoch)

Poslední vzájemné utkání FK Mladá Boleslav - 1.FK Příbram 2:0 se hrálo v neděli 16. srpna 2009 na mladoboleslavském Městském stadionu. Hrálo se za úmorného vedra. Boleslavští hýřili od úvodní minuty aktivitou, kterou gólově zúročili až ve 37.minutě. Táborského centr v běhu zpracoval a k tyči usměrnil Kulič. Téměř až do konce byl však osud mistrovských bodů na vážkách. V 88. minutě Chramostu stáhl Štochl, za což si vysloužil červenou kartu. A trest v příští minutě završil Rajnoch přesnou střelou z trestného kopu do pravého horního koutu, kam se brankář Krbeček marně natahoval.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rolko (46. Janíček), Rajnoch, Djalovič - Mendy, Sylvestre (74. Fikru Lemessa), Procházka, Táborský - Kulič, Pecka (64. Chramosta).

Sestava 1.FK Příbram: Krbeček - Plašil, Štochl, Müller, Dos Santos (79. Šmejkal) - Klesa (61. Pilík), Tarczal, Pleško, Fantiš (72. Dort) - Huňa, Rodrigues.

Góly: 37. Kulič, 89. Rajnoch
ŽK: Rolko, Fikru Lemessa - Štochl, Tarczal, Klesa, Pilík
ČK: Štochl
Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Jiřík
Diváků: 4285

Fanshop banner