Z Vysočiny přivezli cenné tři body
Klub

Z Vysočiny přivezli cenné tři body

Redakce

Boleslavským dorostencům se dokonale povedla odveta za prohru v zimním turnaji Memoriálu V.Marečka. V únoru v Jihlavě prohráli za výrazné podpory rozhodčího. V utkání o ligové body však jihlavského soupeře porazili.

Boleslavští už ve 3. minutě vedli. Dolinajec přenesl hru z pravé na levou stranu hřiště na Tvarohu, který posunul na Tögela. Jeho dobře mířená rána z pětadvaceti metrů vymetla horní růžek jihlavské branky - 0:1.
Zaskočeným jihlavským fotbalistům trvalo deset minut, než se vzmohli na adekvátní odpověď. Jejich šanci zmařil Rosenkranz, když vykopával míč z brankové čáry. Jihlavský tlak potom pokračoval až do vyrovnávacího gólu v 21. minutě. Po přihrávce z levého křídla se z hranice šestnáctky trefil pod břevno boleslavské branky Štancl - 1:1.
Ve 26. minutě po autovém vhazování Rosenkranze centroval Tögel před jihlavskou branku, kde obránci nepustili do koncovky Dolinajce za cenu rohového kopu. Rozehrál ho Tögel, ale jihlavský brankář Procházka centr u bližší tyče vyboxoval. Ve 28. minutě na druhé straně hřiště jihlavskou bombu vyrážel nad břevno Pánek.

Ve 32. minutě jihlavský Zeman překvapil střelou z dobrých třiceti metrů, která před brankářem Pánkem nevyzpytatelně skočila a zapadla podruhé do boleslavské branky - 2:1.
Ve zbylém čase prvního poločasu se boleslavským mladíkům povedlo na třetí pokus vyrovnat. Nejprve ve 33. minutě Volf v příhodné pozici neobstřelil gólmana. Za pět minut byl faulován pronikající Volf a z trestného kopu Tögel nastřelil hráčskou zeď.
Ve 40. minutě založil Sedláček útok, na jehož konci si Tögel šikovně obhodil beka a z pětadvaceti metrů vyrovnal - 2:2.

Druhý poločas začal průnikem Volfa, po jehož centru Dolinajec přestřelil soupeřovu branku. V 59. minutě zachraňoval Pánek boleslavskou branku po jihlavské akci středem hřiště. Vzápětí protiútok Boleslavi vyvrcholil centrem Borovičky a nepřesnou hlavičkou Volfa. O pět minut později nadějně se rozvíjející boleslavský atak založený Tvarohou zastavil jihlavský obránce, když vystihl Dolinajcovu přihrávku na Tögela.

V 68. minutě konečně došlo na probuzení kanonýra Volfa. Perfektně si zpracoval přihrávku od Dufka a následně překonal jihlavského gólmana Procházku - 2:3. Volf pověst nejlepšího střelce zimní přípravy potvrzoval v úvodních třech ligových zápasech, ale potom ve dvou mistrácích pálil slepými. Tentokrát veledůležitým gólem vystřelil Boleslavi tři body na horké jihlavské půdě. Ve zbylém čase utkání se totiž většina dění odbyla mezi vápny, když ani jedno z družstev soupeřovu branku neohrozilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pánek - Dufek, Borovička, Tvrdý, Rosenkranz (70. Klain) - Sedláček, Tvaroha, Dolinajec, Tögel (87. Kalinka) - Volf, Horák (63. D.Šťastný).

Góly: 21. Štancl, 32. Zeman - 3. a 40. Tögel, 68. Volf

ŽK: Klain (MB)

Rozhodčí: Jílek - Fojt, Chabiča

Fanshop banner