1. semifinále vyhráli
Klub

1. semifinále vyhráli

Redakce

Boleslavskému týmu se podařilo na poslední chvíli slepit rozklížený tým, sužovaný zraněními a vynucenými absencemi, takže nastoupil nakonec takřka v optimální sestavě, ve které chyběl jen její nejproduktivnější hráč základní části Kamil Krejčík. V samotném vyrovnaném zápase se mu pak podařilo uloupit první vítězství, když se opíral především o spolehlivý výkon brankáře Bellady, nesmlouvavou tvrdost Páry a střelecké schopnosti kanonýra Sopka. Vítězství se však nerodilo snadno, po vlastním gólu Remence se sice tým rychle otřepal, vyrovnal a dokonce vedl po šťastně v závěru sehrané přesilovce, ale do prodloužení ho poslal další vlastní gól Filipa. Avšak po nechytatelné třetí Sopkově brance houževnatým výkonem udržel kladenské mladíky na uzdě a mohl se po infarktovém závěru radovat z prvního vítězství v sérii.

První poločas byl velice rozháraný, obě mužstva vytvořila příliš mnoho nevynucených chyb a vázla především přesná kombinace. Na obou stranách sice byly dobré střelecké příležitosti, ale několik tvrdých střel ze střední vzdálenosti oba gólmani bezpečně zlikvidovali a při jedné domácí střele zvonila i vnější tyč. Na domácí straně se činil především Vymětalík, Jaráb a Nový, zatímco hosté pálili z noh Sopka, Remence, Filipa a Brychty. Více první půle nepřinesla, a tak se čekalo, co v kabinách oba soupeři vymyslí.

Druhá půle již přinesla i koření futsalu a první se radovali domácí, když nastřelený míč na zadní tyč ve 22. min. dezorientovaný Vymětalík napálil do zkoprněného Remence, od něhož se míč odrazil za brankovou čáru - 1:0. Hosté však nezpanikařili a ve 27. min. již bylo vyrovnáno, když Remenec se Sopkem vymotali kladenskou obranu a slovenský ostrostřelec vymetl s pomocí teče pavučiny v Čížkově brance - 1:1. Zlom v zápase mohlo přinést v polovině druhého dějství vyloučení kladenského Jarába, jenž putoval do sprch po druhé žluté kartě. Jenže hosté velice dlouho hráli špatně přesilovku, a když už se zdálo, že ji nevyužijí, potrestal zaváhání v obranném postavení Remenec, který z autu přesně našel na zadní zcela volného Sopka - 1:2. Jenže Kladno dřelo a ve 36. min. opět srovnalo krok, když Zapletal kličkou obešel Jílka, nastřelil míč před branku, kde se ten odrazil od stojné nohy Filipa do branky - 2:2. Sám Filip mohl rozhodnout, když šel sám na Čížka, ale jeho přesnou střelu k tyči kladenský gólman reflexívně vyrazil na roh.

Prodloužení už byla bitva kdo z koho a více štěstí tentokráte stálo u FKMB. Sopko totiž nejprve trefil z běhu nechytatelně spojnici tyče a břevna, aby si to vzápětí zopakoval těsně pod břevno - 2:3. Na druhé straně přečkala Boleslav několik závarů před brankou a hrozila rychlými kontry. Při dvou z nich zvonilo břevno kladenské branky a Čížek prokazoval, proč dostává přednost před Mandou v brance domácích. Tři minuty před koncem hrálo Kladno power-play, ale kromě dvou nepřesných střel a jedné trmy vrmy v brankovišti nic nevymyslelo. Naopak Filip mohl dát čtvrtou pojistku, ale prázdnou branku v ideálním postavení netrefil. V dramatickém závěru to Boleslav ubránila a první vítězství hostů ze čtyř semifinálových utkání druhých lig první série bylo na světě.

Trenér Jiří Baborák: „Bylo to klasické utkání vyřazovací části, zpočátku nervozita na obou stranách, spousta nepřesností, posléze zvyšování tempa hry, vyloučení, několik ŽK a dramatická koncovka utkání. Nakonec jsme měli přeci jen více štěstí než smůly, protože 2 vlastní góly, i když samotní „střelci" jsou při nich bez viny, se jen tak v takovém utkání nevidí. Ale v základní části tady na Kladně si je zase dali domácí, takže nemůžeme brečet, ale se spíše zamyslet, co jim předcházelo. V druhé půlce zápasu se přeci jen projevila větší věková a herní zkušenost, měli jsme více gólovek a soupeře jsme pomalu převálcovali, i když hrál velice dobře a agresívně. Zvláště jejich blokace a rotování nás někdy dostávalo do potíží, navíc jsme si opět neodpustili za stavu 1:1 druhou malou domů, což mohlo mít fatální následky. Přese všechno se však domnívám, že jsme první utkání „urvali" zaslouženě, a nyní máme postup do finále jen ve vlastních rukou na domácí palubovce, do Kladna bychom se už neradi vraceli."

Sestava: Bellada - Brychta, Poláček, Remenec, Sopko, (Kvapil) - Pára, Jílek, Filip (21. Kraus), Kamenický, (Hůlka). Branky: vlastní 2 - Sopko 3.

2. zápas Play-off
FK MLADÁ BOLESLAV - SK KLADNO
9.4.2010 od 20,00 v Městské hale

Fanshop banner