FK Mladá Boleslav - FK Jablonec
Klub

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec

Redakce

V prvním měření sil s BAUMITEM se utkal lepší výběr hostů s naším červeným týmem. Jablonec začal velmi aktivně a prvních zhruba pět minut nás doslova přimáčkl před naší brankou a jen díky, doslova famózním zákrokům Martina Vrány jsme odolávali. Branku vstřelili hosté až po deseti minutkách hry, kdy jsme začali herně zvedat a být Jablonci vyrovnaným soupeřem. Druhých deset minut prvního poločasu jsme měli i náznaky šancí. Druhý poločas jsme se dostali do hry díky aktivnější hře a hlavně jsme se začali i pohybovat o rychlost výš! Což vedlo i k lepší kombinaci a hlavně jsme se dokázali prosadit jeden na jednoho. Branku jsme vstřelit nedokázali, ale i tak si kluci zaslouží pochvalu zejména za druhou část zápasu.

Současně hrané utkání na druhém hřišti náš modrý výběr vyhrál nad rezervou Jablonec 2:1, když dokázal otočit nepříznivý stav 0:1. Nejprve se z trestného kopu z poměrně velké vzdálenosti s ještě větší dávkou štěstí prosadil Papa Poliak. V závěru se z penalty za faul na Honzu Kalabise trefil Adam Mansfeld. Určitě jsme mohli být v koncovce i v samotné hře aktivnější.

Ve druhých zápasech se utkal náš modrý výběr s áčkem Jablonce a asi by kluci nejraději zapomněli na prvních deset minut, kdy se pořádně nedostali dohry a soupeř z úvodního tlaku vytěžil hned tři góly do naší sítě a to ještě Filip Plichta v brance tři příležitosti Jablonce zneškodnil. Nutno dodat, že dvě branky dal Jablonec s velkým štěstím, to však nic nemění na tom, že úvod zápasu jsme prospali. Poločas jsme už dohráli malinko aktivněji, ale stále tam chybělo víc důrazu a malinko větší nasazení. Druhý poločas jsme byli aktivnější a nebezpečnější bohužel jsme však jen z několika šancí vytěžily jen jednu branku, která vedla ke snížení na 1:3. Ze závěrečného tlaku jsme branku vstřelit nedokázali, naopak Jablonec zvýšil na konečných 1:4.

Druhý zápas červených byl v naší režii a po brankách Pavla Prokoráta a Ondry Peterky jsme zaslouženě vyhráli, nejen samotné vítězství, ale i předvedená hra nás může těšit. Na druhou stranu trochu více přesnosti a důrazu v zakončení by neuškodilo. Herně jsem, však byli výrazně lepší.

Děkuji klukům z ročníku 2000, kteří nám v těchto zápasech pomohli, a určitě se na hřišti neztratily.

Sestavy:

FK MB (modrá) Plichta - Hrdlička, Fábry, Jakubec, Kalabis, Mansfeld, Štěpán, Poliak, Kysela

FK MB (červená): Vrána - Prokorát, Kozmér, Fingerhut, Musil, Peterka, Somr, Zakonov, Zmij, Vodička

Fanshop banner