Z Brna vezou tři body
Klub

Z Brna vezou tři body

Redakce

Boleslavští v kvalitním duelu přestříleli Brno. Vyhráli první poločas dvěma trefami Sedláčka. Těsně před koncem vítězný gól dal Kalina.

V aktuální tabulce Gambrinus ligy šestá Boleslav měla jen o jeden bod více než deváté Brno, což avizovalo vyrovnanou bitvu. Oba týmy se musely vypořádat s několika absencemi. Boleslavští přijeli do Brna bez zraněného Janíčka a vykartovaného Sylvestra. Brněnští měli zraněné Trousila, Dřížďalu, Husára a Hodka.
Na brněnském trávníku proti sobě nastoupili dva nejvyšší obránci Gambrinus ligy. V boleslavském dresu Adrian Rolko (202 cm) a v brněnských barvách Huška (200 cm), z čehož měl místní hlasatel před utkáním malé posvícení.

Utkání začalo ofenzívně z obou stran. Za první čtvrthodinu bylo skóre v provádění rohových kopů 5:5. Góly začaly padat později. Ve 25. minutě předvedli fotbalovou parádu Kulič se Sedláčkem. Boleslavský kapitán utekl po pravém křídle brněnské obraně a měl dostatek času se podívat, kam zacentruje. Na malé vápno nabíhajícího Táborského vynechal a vybral si na hranici šestnáctky nehlídaného Sedláčka. Ten si v klidu stáhnul Kuličův oblouček a levačkou zamířil přesně k levé tyči brněnské branky, kam se Bureš natahoval marně - 0:1. Vzápětí Kulič z trestňáku trefil břevno.

Ve 34. minutě se po sérii drobných nepřesností v boleslavské defenzívě dostal náhodně k míči Kalabiška, narazil si s Rabušicem a po zemi prostřelil vybíhajícího Šedu - 1:1. Neuběhlo ani pět minut a Boleslavští opět vedli. Na oblouku před brněnskou šestnáctkou Dvorník fauloval Zahustela a k trestnému kopu se postavili Táborský, Kulič a Sedláček. Nejprve za dohady kolem vzdálenosti hráčské zdi inkasoval Táborský žluté napomenutí a potom Sedláček čarovnou levačkou trefil levý horní růžek, když míč provokativně olízl břevno - 1:2.

Také ve druhém poločasu se hrál ofenzivní fotbal s dramatickými situacemi před oběma brankami. V 59. minutě předvedli Brněnští jednoduchou akci. Po pravé straně zasprintoval Kalabiška a z jeho centru hlavičkoval úspěšně Rabušic - 2:2. V 82. minutě po zmatcích v boleslavském trestném území brankář Šeda nezachytil v ostrém střetu míč a před opuštěnou brankou a dorážejícím Dvornikem ho v poslední chvíli do bezpečí odhlavičkoval Kalina. Poslední slovo přeci jenom měli Boleslavští. V 84. minutě zatáhl Chramosta útok z levé na pravou stranu hřiště a parádní uličkou poslal do šance Kalinu. Ten v plném běhu lehkým obloučkem přehodil Bureše - 2:3. Boleslavští tak využili přesilovku, když dvě minuty před vítězným gólem hrací plochu opustil brněnský Dostálek po druhé žluté kartě. Vyfauloval se na Chramostovi.
V závěru byly síly ve hře vyrovnané, neboť Zahustel po bolestivém nakopnutí od soupeře utkání dokulhal.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička - Zahustel, Mendy (79. Opiela), Kúdela, Sedláček (67. Poláček) - Kulič, Táborský (58. Chramosta).

Sestava 1.FC.Brno: Bureš - Jílek, Dvorník, Huška (43. Križko), Okleštěk - Dostálek, Křeček, Polách, Kalabiška - Rabušic (76. Šural), Došek

Góly: 34. Kalabiška, 59. Rabušic - 25. a 38. Michal Sedláček, 86. Kalina

ŽK: Křeček, Dostálek, Rabušic - Mendy, Táborský, Rolko

ČK: Dostálek

Rozhodčí: Franěk - Filípek, Jiřík

Diváků: 2410

Jak šly minuty utkání

I. POLOČAS

1' - první útok Brna skončil nepřesným centrem.

2' - Boleslavští nebyli o moc přesnější a v první akci se nedostali ani na dostřel brněnské branky.

3' - přízemní centr Kaliny na malém vápně minul Kulič a Huškovou tečí získala Boleslav roh. Nevyužila tento, ani další následující.

6' - Brno kopalo svůj první roh, Boleslav se mu ubránila.

8' - Poláchův roh hlavičkoval Jílek vedle pravé tyče Šedovy branky.

9' - Sedláček utekl po levé straně a k jeho centru Zahustela nepustil Okleštěk.

14' - po narážečce na hraně vápna se Dostálek ocitl sám před brankářem Šedou, ale ten jasnou brněnskou příležitost zmařil.

17' - Mendy obehrál Okleštěka a odcentroval. Bránící hráč srazil míč na roh. Rozehrál ho Sedláček a zakončil Mendy těsně vedle pravé tyče.

24' - Poláchův trestňák hlavou prodlužoval Jílek, ale Šeda míč zkrotil.

25' - GÓÓÓL - 0:1 - Sedláček po zemi trefil kout u levé tyče, když dostal parádní přihrávku od Kuliče. Boleslavský kapitán utekl po pravém křídle brněnské obraně. Ze dvou možností přihrání před branku vynechal na malé vápno nabíhajícího Táborského a vybral si na hranici šestnáctky nehlídaného Sedláčka. Ten si v klidu stáhnul Kuličův oblouček a levačkou přesně zamířil.

27' - krátce po vedoucím góly měla Boleslav obrovskou šanci zvýšit vedení. Kulič téměř z půlky hřiště kopal trestňák, který brankář Bureš podcenil a míč skončil na břevnu brněnské branky. Nikdo z Kuličových spoluhráčů však situaci ke gólu nevyužil.

29' - brankář Šeda si snadno poradil s hlavičkou brněnského Jílka.

30' - boleslavský atak zakončil Kulič nepřesnou střelou.

31' - Sedláček získal na půlící čáře míč, poslal do šance Táborského a jeho střelu k levé tyči vytlačil brankář Bureš se štěstím na roh.

34' - GÓL - 1:1 - Brno vyrovnalo po situaci, kdy se Kalabiška na levé straně hřiště dostal náhodně k míči po sérii několika drobných nepřesností. Kalabiška si na hranici boleslavské šestnáctky narazil míč s Rabušicem po zemi prostřelil Šedu.

38' - GÓÓÓL - 1:2 - brněnský stoper Dvornik fauloval Zahustela a sudí Franěk nařídil trestný kop z místa nedaleko trestného území. K míči se původně postavili Kulič, Táborský a Sedláček. Při dohadech o vzdálenosti hráčské zdi rozhodčí žlutě napomenul Táborského. Exekuce se nakonec ujal Sedláček. Míč z jeho levačky přeletěl hradbu bránících hráčů a od spodní hrany břevna sklouznul do brněnské branky.

44' - kostrbatou kombinaci Brna zakončoval Dostálek střelou z ofsajdu, což sudí viděli, asistent odmával a hlavní odpískal.

45' - rozhodčí Franěk prodloužil první poločas pouze o jednu minutu, ve které Brno získalo roh, ale boleslavskou branku nikdo přímo neohrozil.

II. POLOČAS

48' - Brno zaútočilo a Rabušic se dostal za boleslavskou obranu. Brankář Šeda byl u míče dřív.

50' - po Križkově autovém vhazování vybojoval Rabušic roh pro Brno, ale boleslavskou branku ubránil hlavičkující Rolko.

52' - brněnský ofenzivní pokus s vysunutí rychlého Doška v zárodku zarazil Procházka.

53' - Rabušic se řítil sám na Šedu, ale protože přihrávku přebíral v ofsajdu, rozhodčí jej zastavili.

55' - Kulič na půlce vybojoval míč, poslal po levé straně Táborského, ten mu uvnitř vápna vracel míč, ale stoper Dvornik ke střelbě Kuliče nepustil.

56' - další boleslavská akce po levé straně hřiště, tentokrát Sedláček nabil Kuličovi a tomu střelecký pokus zablokoval bránící hráč.

57' - Kulič vedl opět boleslavský útok. Dal doprava Zahustelovi a ten přetaženým centrem hledal u vzdálenější tyče nabíhajícího Mendyho, který se však k zakončení nedostal.

58' - po spolupráci s Kuličem se řítil k brněnské brance Mendy, ale atak nezakončil, neboť mu obránce míč ukopl.

59' - GÓL - 2:2 - Brno vyrovnalo po jednoduché a přesné akci z pravého křídla. Kalabiška přes skluzem bránícího Hrdličku zdárně zacentroval do malého vápna, kde důrazný Rabušic hlavou úspěšně útok zakončil.

62' - Kúdelovu ránu po Zahustelově přihrávce nepustil k brněnské brance Kulič, kterého spoluhráč nechtěně nastřelil.

64' - zkušený Polách rozehrál trestný kop a Došek ho hlavou lehce líznul, míč jen těsně minul pravou tyč boleslavské branky.

67' - první nebezpečně vyhlížející útok Chramosty po jeho příchodu na hřiště. Střele mu obránce srazil na první boleslavský roh ve druhém poločasu a devátý v pořadí celkově.

69' - rozběhnutého Poláčka skluzem zastavil Križko.

72' - Doškův centr z pravé strany zakončil bez přípravy Polách. Šeda přízemní ránu z patnácti metrů kryl.

73' - boleslavský rohový kop hlavičkoval Mendy mimo brněnskou branku.

75' - Poláchův centr od pravé lajny stáhnul Šeda, aniž dal brněnským dorážejícím hráčům pomyšlení na zakončení.

77' - Poláchův trestný kop za Rolkův faul zvládnul jistý brankář Šeda.

80' - na hřišti čerstvý Opiela poslal vlevo Poláčka, ale jeho centr brněnská obrana zachytila.

82' - zmatky před boleslavskou brankou, ve kterých Šeda minul míč v drsném souboji. Naštěstí pro Boleslav stačil Kalina před prázdnou brankou odhlavičkoval míč dříve než se k němu prodral Dvornik.

83' - brněnský záložník Dostálek na půlící čáře podrazil Chramostu a uviděl již podruhé v tomto utkání žlutou kartu a pochopitelně vzápětí i červenou. Předčasně opustil hrací plochu a Brno dohrávalo utkání v deseti lidech.

86' - GÓÓÓL - 2:3 - velmi povedený boleslavský útok. Kulič předal míč Chramostovi a očekával, že mu ho vrátí kolmým pasem do vápna, kam se rozběhl. Chramosta však akci přetáhl z levé na pravou stranu hřiště a klasickou českou uličkou jako z fotbalové učebnice přihrál rozběhnutému Kalinovi a ten v plném sprintu jemným obloučkem přehodil brankáře Bureše.

89' - po srážce Poláčka se Šuralem si rozhodčí vymyslel trestný kop. Rozehrál ho Polách do malého vápna, kde si dobře počínal brankář Šeda a míč vyboxoval daleko do bezpečí.

90' - rozhodčí nastavil utkání o tři minuty, ve kterých se však na skóre prospěšném pro Boleslav nic nezměnilo.

Fanshop banner