Prohráli domácí utkání se Slováckem
Klub

Prohráli domácí utkání se Slováckem

Redakce

Dorostenci nezopakovali bojovný výkon z Brna. Především v prvním poločase domácího utkání přenechali bitevní pole soupeři a zaplatili za to prohrou se Slováckem, které v tomto ročníku patří k průměru celostátní ligy.

Boleslavští už ve 3. minutě získali výhodu rohového kopu. Po spolupráci Tögla s Borovičkou se marně snažil nadvakrát prostrčit míč do soupeřovy branky Volf. Slovácko bylo ve své první šanci úspěšnější. V 5. minutě přešel nečekaně lehce Ondica přes nedůrazného Rosenkranze a načal skóre utkání - 0:1.
Ve zbylých minutách první půle se hrálo většinou od vápna k vápnu bez vyložených gólových příležitostí. Výjimkou byla akce Slovácka ve 37. minutě, kterou však Kanaval úspěšně vyřešil.

Do druhého poločasu vběhli Boleslavští aktivně. Hned ve 46. minutě po Töglově střele získali roh. Rozehrál ho Tvaroha, ale v koncovce se neprosadili Borovička s Horákem. V 53. minutě nevyužil stoprocentní šanci Horák, který sebral míč nepozornému gólmanovi a z pouhého jednoho metru nastřelil tyč opuštěné branky Slovácka. O pět minut později po Kanavalově výkopu nadějně spolupracovali Horák s Honcem, ale branku neohrozili. V 63. minutě vnikl z levé strany do soupeřova vápna Volf, jeho střelu gólman vyrazil a Horákovu dorážku zarazili rozhodčí kvůli ofsajdu.

V 71. minutě zaváhání boleslavských stoperů Borovičky a Šťastného gólově potrestal Ondica a snadno zvýšil vedení Slovácka - 0:2.
V 74.minutě byl v šestnáctce faulován Volf a nařízený pokutový kop Tvaroha s jistotou prměnil - 1:2.
Ve zbylé čtvrthodince však Boleslavští na vyrovnání nedosáhli. Jen v poslední minutě po rohu Tvarohy hlavičkoval Volf do dobře postaveného brankáře Slovácka.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Tvrdý, Borovička, M. Šťastný, Rosenkranz (38. Horák) - Honc, Tvaroha, Randák, Tögel - Volf (88. D.Šťastný), Hadziresič (71.Dufek).

Góly: 74. Tvaroha - 5. a 71. Ondica

Rozhodčí: Hrubeš -Hlaváč, Tylchert

Fanshop banner