Mladá Boleslav má druhý nejlepší útok
Klub

Mladá Boleslav má druhý nejlepší útok

Redakce

Boleslavští a brněnští fotbalisté, kteří se první dubnovou sobotu střetnou o ligové body, měli zcela rozdílný vstup do jarní sezóny. Boleslavští špatný s třemi prohrami. Brněnští vynikající s pěti zápasy bez porážky.

Boleslavští první tři letošní ligová utkání prohráli. Nejprve doma s Kladnem 0:1, potom se Spartou 1:2 a na pražském Strahově s vršovickými Bohemians 0:2. Teprve na čtvrtý a pátý pokus se radovali z vítězství. Vyhráli v Olomouci 2:1 a doma rozdrtili Plzeň 4:0.

Brněnští na jaře ze šesti mistrovských utkání prohráli až to šesté na pražské Letné. Začali v únoru těsným domácím vítězstvím nad Libercem 1:0 a pokračovali v březnu výhrou na Slovácku 2:0, domácí remízou s Ostravou 1:1 a dalšími výhrami v Teplicích 1:0 a doma nad Kladnem 3:0. V poslední březnové neděli inkasovali na hřišti Sparty Praha první letošní prohru 0:3.

Boleslavští se pyšní druhou nejproduktivnější ofenzívou. Nastříleli soupeřům pětatřicet gólů shodně jako Olomoučtí a pouze o jeden gól méně, než Tepličtí, kteří se šestatřiceti trefami mají nejlepší útok v lize. Naopak Brněnští jsou pátým nejslabším ligovým týmem ve střelbě. Dali jednadvacet gólů a méně jich na svém kontě mají jen Slovácko (20), České Budějovice (17), Kladno (16) a Bohemians 1905 (14).

Nejlepší boleslavský a zároveň i ligový kanonýr Marek Kulič nastřílel přesně tolik gólů, jako dva nejlepší střelci Brna dohromady.

Střelci mladoboleslavských gólů: 10 - Marek Kulič, 5 - Ludovic Sylvestre, 3 - Jan Chramosta, Ivo Táborský, Jan Rajnoch (přestoupil do tureckého Ankaragücü), 2 - Alex Mendy, Tomáš Poláček, Luboš Pecka (dlouhodobě zraněný), 1 - Václav Kalina, Adrian Rolko, Václav Procházka, Tomáš Fabián, Michal Sedláček.

Na jednadvaceti brněnských gólech se podílelo deset střelců: 6 - Tomáš Došek, 4 - Michael Rabušic, 2 - Richard Dostálek, Tomáš Polách, Ignácio da Silva Dalmo, 1 - Martin Jílek, Martin Sus, Andrej Hodek, Juraj Križko, Jan Kalabiška.

Fanshop banner