FC ARSENAL Benešov - FK Mladá Boleslav 9:3 (4:0)
Klub

FC ARSENAL Benešov - FK Mladá Boleslav 9:3 (4:0)

Redakce

V závěrečném kole změřilo torzo hráčů FK Mladá Boleslav své síly se silným celkem středu tabulky benešovským Arsenalem. Oběma klubům již prakticky o nic nešlo, domácí se chtěli rozloučit s domácím publikem výhrou a nastoupili téměř v kompletní sestavě, hostům chyběla z různých důvodů téměř celá základní kostra týmu (Bellada, Sopko, Remenec, Krejčík, Brychta, Jurčovský, Kraus, Kvapil). Při absenci druhého gólmana tak do branky musel Jarda Kamenický a celé utkání si zahrál téměř již v posledním kole tradičně trenér Baborák. Boleslavští futsalisté sice drželi herně krok se zkušeným soupeřem, ale markantní bylo důrazné gólové zakončení domácích hráčů oproti kombinační neproduktivní hře s pátým hráčem v poli v podání hostů. A tak skóre především v úvodech obou poločasů při někdy až naivním bránění, i když několikrát s notnou dávkou štěstí, narůstalo v domácí prospěch a hosté se prosadili až za stavu 8:0 třemi brankami v řadě a zkorigovali tak hrozící hrozivý debakl v ještě přijatelnou jednocifernou porážku. Kuriozitou zápasu bylo, že boleslavští hráči uhlídali kanonýry domácích Kiliána a Brunclíka jen co se týče jejich gólového zakončení, neboť tentokráte jenom předkládali svým spoluhráčům lahůdkové míče coby asistenti, a to celkem v pěti případech rychlík „Kili" a třech tvůrce hry Brunclík.

První střela utkání přišla z tenisky domácího Kiliána, ale gólman Kamenický si z jeho střelou z úhlu poradil. Hosté chodili do útoku i s gólmanem a po obléhání domácí branky trefil Blažek z dálky tyč Kondrátovy branky. Domácí postupně přebrali iniciativu, Brunclíka ještě vychytal boleslavský gólman, ale v 5. min. již šli do vedení, když Kilián uvolnil Šimáčka a ten střelou po zemi k tyči překonal Kamenického - 1:0. Do další šance se vzápětí dostal Kilián, ale jeho střelu bodlem gólman chytá. Brzy však přeci jen přišlo zvýšení vedení, Šimáček v 7. min. rozehrál roh na Mrhu a ten zamířil přesně k tyči - 2:0. Hosté odpověděli Párou, ale jeho střelu i dorážku Doležala vyráží Kondrát. V 8. min. přišel rychlý brejk a přečíslení, Šindelář vyslal do zakončení Buriana, ten však trefuje jen tyč. Po pár vteřinách kapitán Brunclík chytrou českou uličkou za domácí obranu našel volného Charváta, který míč bezpečně uklízí do boleslavské sítě - 3:0. Další střely Hampeště, Brunclíka a Kiliána chytá Kamenický. Hosté ohrožují Kondráta jen z uctivé dálky a tak nemá problémy se střelami Doležala, Blažka či Poláčka. Po čtvrthodině hry Kilián přihrává Hampešťovi a ten střílí čtvrtou branku Arsenalu - 4:0. Do přestávky ještě zkouší střelu přes celé hřiště Brunclík, ale ta končí na břevně. U hostů se snaží Blažek, ale Kondrát je pozorný, navíc minutu před přestávkou se blýskne bravurním zákrokem po střele Filipa.

Do druhé půle vstoupili lépe hosté, ale Pára netrefuje branku a Jílkovu samostatnou akci likviduje bezchybný Kondrát. Ve 24. min. se vydal na výlet obránce Hampešť, prošel až před gólmana, ten vyráží míč opět před něj a od jeho těla se míč šťastně odráží do sítě - 5:0. I další akce Benešova ve 25. min. skončila brankou, Brunclík nabídl Šimáčkovi střelu do prázdné branky - 6:0. Hosté mohli vzápětí vstřelit čestný úspěch, ale aktivního Blažka vychytává Kondrát dalším parádním zákrokem. Jak se má zakončovat předvedl zanedlouho ve 27. min. Burian po příhře Kiliána - 7:0. Hostující obrana byla rozhozená, Kilián vyslal za obranu další skvělou přihrávku a sólo nájezd Pohorský ve 28. min. bezpečně proměnil - 8:0. Hosté i za tohoto stavu hráli stále s pátým hráčem v poli a nakonec třikrát dokázali překonat Kondráta, nejprve se to povedlo ve 28. min. zblízka Doležalovi po příhře Páry, další branku přidal Hůlka ve 29. min. opět po Párově asistenci a poté se ve 31. min. nechytatelně trefil bombou z dálky růžek branky Filip - 8:3. Další dobré šance však Filip, po milimetrovém vysunutí Baboráka, a ani Jílek, po samostatné akci, neproměnili. Domácí odpověděli Brunclíkem a Šindelářem, ale oba ztroskotávají na gólmanovi. Až ve 36. min. našel Kilián u zadní tyče Šindeláře, který uklidil míč pod břevno - 9:3. V závěru měli hosté ještě jednu dobrou šanci, ale Poláček z brejku trefuje jen tyčku domácí branky, a tak bezstarostné, na branky bohaté, utkání končí jasnou výhrou domácích.

Trenér Jiří Baborák: „Rezervního gólmana Nováka máme stále v rekonvalescenci a tak za rehabilitujícího Belladu zaskočil Jarda Kamenický, se kterým jsme chtěli co nejvíce držet míč a trpělivě si připravovat zakončení. To se nám však příliš nevedlo a po ztrátách míče chodili domácí borci do rozhozené obrany a nebylo pro ně problémem potrestat naše chyby. Když k tomu připočtu naši slabou koncovku, nemohlo utkání skončit jinak. V podstatě jsme byli Benešovu dobrým sparingpartnerem a jen v některých momentech zápasu jsme ukázali dobré kombinace se zakončením. Před play-off s Kladnem se děsím naší marodky a modlím se, aby kostra týmu vůbec nastoupila. Celoroční práce tak může přijít vniveč a já nemám možnost, jak hráče při jejich neprůstřelných fotbalech ochránit. Kladno se tak stává, pakliže není ve stejné situaci, velikým favoritem a nám nezbývá nic jiného, než bojovat s tím, co bude moci nastoupit. "

Sestava: Kamenický - Jílek, Poláček, Filip, Baborák - Pára, Hůlka, Blažek, Doležal. Branky: Šimáček 2, Hampešť 2, Šindelář, Mrha, Burián, Pohorský, Charvát - Doležal, Hůlka, Filip, Trenéři: Jiří Baborák a Jan Fencl. Diváků: 50.

Fanshop banner