Předčasný velikonoční výprask Plzni
Klub

Předčasný velikonoční výprask Plzni

Redakce

Stoprocentně identickou základní sestavu jako v Olomouci poslal trenér Karel Stanner proti Plzni. Po první letošní výhře na Hané tak ctil prastarou fotbalovou poučku, že vítězná sestava se nemění. Na lavičce zůstali ostřílení Kulič, Kúdela, Poláček, Opiela, Miller a mladíček Bořil.

Hráči předváděli zajímavý fotbal. Především Boleslavští povzbuzení olomouckou výhrou hráli s velkou chutí. A diváci se dočkali nejen řady šancí, ale také opravdové fotbalové parády. Ve 23. minutě ji předvedl Táborský, který se po chytrém obloučku od Mendyho trefil k pravé tyči perfektními nůžkami přes hlavu - 1:0.

Plzeňští nehráli zataženě, ale jejich útoky nebyly tak nebezpečné, jako ty boleslavské. Ve 37. minutě Zahustel pustil míč na rozběhnutého Kalinu, kterého ve vápně podrazil Lecjaks. Rozhodčí nařídil penaltu a tu s jistotou proměnil Sylvestre - 2:0.

Festival fotbalové radosti v boleslavském provedení pokračoval i ve druhém poločasu. Plzeň se nechtěla sklonit a zkoušela neúnavně dobýt soupeřovu branku. Boleslavská defenzíva podporovaná brankářem Šedou však neudělala žádnou fatální chybu a odolala. V závěrečné čtvrthodince boleslavští hráči zasloužené vítězství zvýraznili dalšími dvěma góly. V 77. minutě svůj první prvoligový gól dalů Sedláček, kterému šanci nezištěně připravil Zahustel - 3:0. A v posledních vteřinách utkání, kdy rozhodčí nastavoval dvě minuty, se trefil k pravé tyči Poláček po Kuličově přihrávce - 4:0.
Dohrávalo se za skandovaného potlesku spokojených boleslavských diváků.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička - Zahustel, Mendy (71. Kúdela), Sylvestre, Sedláček (82. Poláček) - Chramosta, Táborský (61. Kulič).

Sestava FC Viktoria Plzeň: Daněk - Ševinský, Navrátil, Bystroň, Lecjaks (42. Jiráček) - Petržela, Horváth, Rada (78. Hájovský), Rajtoral - Rezek (46. Kolář), Bakoš.

Góly: 23. Táborský, 38. Sylvestre, 77. Sedláček, 90. Poláček

ŽK: Sylvestre, Sedláček - Lecjaks, Bystroň, Horváth, Jiráček

Rozhodčí: Makovička - Košec, Marek

Diváků: 3052

Jak šly minuty utkání

I.POLOČAS

1' - výkop si vylosovala Boleslav, ale po nepřesnosti Hrdličky zaútočila Plzeň. Zastavil ji Kalina.

2' - za dlouhým brankářským odkopem sprintoval plzeňský Bakoš. Utíkal boleslavským stoperům, ale Procházka jej dohnal a zpacifikoval dřív, než stačil vystřelit. Z protiútoku vystřelil těsně mimo plzeňskou branku Chramosta.

4' - Zahustel přihrál v plzeňské šestnáctce Chramostovi, jeho ránu bez přípravy brankář Daněk vyrazil.

6' - Mendy dal přes šířku hřiště doprava Zahustelovi, ten našel na hranici vápna Chramostu, kterému míč uskočil a Plzeň se tak přežila další šanci.

8' - Bakošův střelecký pokus z necelých dvaceti metrů zablokoval Rolko.

9' - Rajtoral utekl Kalinovi a zastavil jej až Procházka před boleslavskou brankou.

11' - po spolupráci se Zahustelem odcentroval Kalina před plzeňskou branku, kde na malém vápně Táborský netrefil míč.

13' - první boleslavský roh kopal Sedláček na bližší tyč. Plzeň se mu ubránila, stejně tak i následné Kalinově ráně ze dvaceti metrů.

15' - Sylvestre přihrál Chramostovi, který obešel brankáře vyběhnuvšího na kraj šestnáctky a zkoušel akci zakončit střelou z úhlu. Obránce Lecjaks však skluzem branku uchránil na cenu rohu. Po něm Plzeňští odolali ranám Táborského i Kaliny.

17' - třetí boleslavský roh kopal Sedláček a hlavičkoval Procházka přesně do brankáře Plzně.

19' - Bakošovu střelu z vápna tečoval bránící Rolko a přestože změnila směr, Šeda ji chytil.

20' - plzeňský rychlý útok zastavil až na hranici boleslavského trestného území Sylvestre, když Rajtoralovi sebral míč dřive, než stačil vystřelit.

23' - GÓÓÓL - 1:0 - neskutečná fotbalová paráda. Mendy vybojoval míč, kličkami se zbavil soupeřů na kraji šestnáctky a obloučkem na její hranici našel Táborského, který se akrobaticky nůžkami přes hlavu trefil k pravé tyči.

28' - Sedláčkovu trestnému kopu se Plzeň ubránila, následoval centr Rolka, ale Chramosta se v chumlu na malém vápně neprosadil.

30' - nebezpečný útok Plzně vedl Petržela z pravé strany, ale boleslavská defenzíva odolala.

31' - další plzeňský atak zastavil stoper Procházka.

34' - Plzeňské obléhání boleslavské šestnáctky skončilo nepřesnou přihrávkou a snadným úkolem pro Šedu, který sebral míč a založil boleslavský protiútok.

35' - Zahustel narazil Chramostovi, ten dal uličkou hledal před soupeřovou brankou nabíhajícího Táborského, který ve skluzu sám před brankářem na přihrávku nedosáhl.

37' - Zahustel pustil přihrávku na rozběhnutého Kalinu, kterého v hloubi trestného území podrazil Lecjaks. Rozhodčí bez váhání ukázal na značku pokutového kopu a plzeňského obránce napomenul žlutou kartou.

38' - GÓÓÓL - 2:0 - Sylvestre bezpečně proměnil penaltu za Lecjaksův faul. Ačkoliv sec jej snažili brankář Daněk i protihráč Horváth rozhodit z klidu, Sylvestre zamířil rázně a přesně do dolního kouta po pravé ruce brankáře, který tam skočil pozdě.

40' - Boleslav přežila velkou plzeňskou šanci.

43' - Horváth vystřelil z plného běhu, ale branku Boleslavi minul.

45' - po faulu Táborského kopal Rezek trestňák z dvaceti metrů a ránu nepříjemně tečovanou hráčskou zdi Šeda v pádu zkrotil.

II.POLOČAS

48' - po zmatcích v plzeňské defenzívě se ke střelbě z patnácti metrů odhodlal Sedláček, ale o pár centimetrů minul pravou tyč.

50' - první roh druhého poločas kopal Horváth, ale nikdo z jeho plzeňských spoluhráčů Šedu neohrozil.

53' - z pravé strany centroval Ševinský před boleslavskou branku, kde byl připravený brankář Šeda.

54' - Sylvestre nabil Mendymu a jeho táhlá střela pravačkou skončila vedle plzeňské branky.

55' - plzeňský stoper Navrátil zahrál malou domů, brankář Daněk však nepovedeným odkopem trefil právě Navrátila, od kterého se míč odrazil k Chramostovi, ale ten chybu soupeřovy defenzívy nepotrestal.

58' - plzeňský útok skončil v náručí Šedy, který založil boleslavský protiútok. Ten umřel na elegantní, ovšem nepřesnou narážečku Sylvestreho.

62' - minutu po svém příchodu na hřiště, když vystřídal Táborského, se poprvé ve vápně soupeře dostal k míči Kulič, ale střelou doprostřed branky Daňka nepřekvapil.

63' - Kulič uvolnil Chramostu a ten sám před brankářem přestřelil.

66' - Horváthův trestňák hlavičkoval nekrytý Rada k pravé tyči, kam se Šeda vymrštil právě včas, aby jistý gól vytlačil na roh. Po jeho rozehrání se Boleslav nemohla delší čas osvobodit ze sevření.

69' - Hrdlička vyrazil k sólovému průniku přes půl hřiště a zakončil ho střelou, kterou gólman Daněk zvládl až na dvakrát.

72' - Zahustel po hraně šestnáctky přihrál, Chramosta pustil míč na Kuliče, ale ten tísněn bekem ho nezpracoval. Plzeň se se štěstím ubránila.

73' - Horváthův falšovaný centr do vápna stáhnul bez problémů Šeda.

76' - Kulič poslal podle pravé lajny Zahustela, jeho centr přeletěl plzeňské vápno přes celou šířku a Sedláček vystřelil metr vedle pravé tyče.

77' - GÓÓÓL - 3:0 - Sedláček skóroval do odkryté branky, když mu nezištně přihrál Zahustel po spolupráci s Chramostou. Boleslavští mladíci v této akci plzeňskou defenzívu zcela rozebrali a pokořili.

79' - obrovskou plzeňskou šanci zmařil brankář Šeda, když nad břevno reflexivně vytlačil gólovou hlavičku Hájovského při jeho první aktivitě po vstupu na hřiště místo Rady.

81' - Chramosta v obrovské gólové příležitosti sám před Daňkem nastřelil jen jeho nohy a získal pro boleslavské mužstvo pouze roh. Kopal ho Sedláček a brankář Daněk bez obtíží vyboxoval.

83' - Kulič posílal uličkou mezi beky do šance Zahustela, ale obránce Jiráček skluzem boleslavskou akci zmařil. V té samé minutě Kúdela levačkou překvapil Daňka, ten s obtížemi vyrazil tvrdou střelu na roh.

84' - plzeňská akce po pravé straně vyvrcholila Petrželovým přízemním centrem. Šeda byl na místě.

85' - Šeda uspěl v tvrdém vzdušném souboji, kdy odolal i protihráčovu faulu, který sudí přehlédl. Protiútok Kuliče s Chramostou skončil nepovedenou přihrávkou Chramosty.

87' - po spolupráci s Hrdličkou zamotal všem plzeňským obráncům hlavy Poláček, ale z jeho přihrávky Zahustel špatně trefil míč a Plzeň se ubránila.

88' - brankář Šeda vyhrál souboj s Petrželou, který proti němu postupoval sám.

89' - po spolupráci se Zahustelem vystřelil parádně Poláček jen pár centimetrů nad plzeňské břevno.

90' - GÓÓÓL - 4:0 - v situaci, kdy dva boleslavští hráči postupovali proti dvěma obráncům, Kulič přihrál vlevo Poláčkovi, který se moc nerozpakoval a k bližší tyči prostřelil bezmocného brankáře Daňka.

90+2' - rozhodčí ukončil utkání po nastavení dvou minut. Utkání se dohrávalo za skandovaného potlesku nadmíru spokojených diváků.

Fanshop banner