Porazili Příbram góly Dolinajce a Volfa
Klub

Porazili Příbram góly Dolinajce a Volfa

Redakce

První jarní vítězství boleslavští dorostenci vybojovali nad Příbramí. Vrátili se tak na druhé místo v prvoligové tabulce za vedoucí pražskou Spartu.

První nebezpečný útok předvedli Příbramští přes Dragouna. V 15. minutě založil Honc rychlý boleslavský atak, při němž Dolinajec přetáhl hru napříč hřištěm na Hadziresiče, který připravil palebnou pozici Tvarohovi. Ten trefil příbramského brankáře. O deset minut později Dragounův povedený centr ve vápně nikdo z boleslavských fotbalistů nevyužil. Ve 29. minutě po spolupráci Hadziresiče s Tvrdým vystřelil Dragoun, ale byl z toho jen roh.
Ve 33. minutě měli velkou šanci Příbramští. Ve třech zaskočili boleslavskou obranu, ale útok zakončili nepřesnou střelbou. V poslední minutě poločasu po Dragounově centru nedokázali přesně zamířit Volf ani Tvaroha.

Tvrdého rána tři minuty po přestávce lízla břevno příbramské branky a tak skóre zůstalo bez změny. V 50. minutě Honcův centr hlavičkoval Volf do brankáře. V 51. minutě Boleslavští se štěstím přežili velkou příbramskou gólovou příležitost.

V 53. minutě narážečku s Honcem zužitkoval Dolinajec přesnou ranou k pravé tyči - 1:0.

Za necelých deset minut další krásnou spolupráci s Honcem zakončil Dolinajec střelou těsně vedle, ačkoliv byl zcela sám před brankářem. V 70. minutě Hadziresič našel Honce, který pronikl do soupeřova vápna a nacentroval Volfovi, jehož střelu obránce srazil do rohu. V 72. minutě pálil Hadziresič po povedené kombinační akci a brankář Příbrami zachraňoval svoji branku vyražením míče na roh.

V 77. minutě získal Hadziresič míč na půlící čáře a rozehrál akci přes Dolinajce. Ten za příbramskými beky našel rozběhnutého Volfa, který podle vyběhnuvšího gólmana zvýšil vedení - 2:0.

Příbramští nesložili zbraně a za pět minut se vrátili do boje o body. Po trestném kopu z levé strany Kvída prostřelil Kanavala - 2:1. Závěrečné minuty byly proto hodně dramatické a nervózní. Boleslavští však první letošní vítězství v mistrovském utkání uhájili.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Tvrdý, Borovička, M.Šťastný, Rosenkranz (46. Randák) - Honc, Tvaroha, Dolinajec, Dragoun (84. Dufek) - Volf (80. D.Šťastný), Hadziresič.

Góly: 53. Dolinajec, 77. Volf - 82. Kvída

ŽK: Dolinajec, Dragoun - Vácha, Pilík

Rozhodčí: Ochotnický - Fišer, Smolka

Fanshop banner