První body vezeme z Hané
Klub

První body vezeme z Hané

Redakce

V Olomouci Boleslavští vybojovali první letošní mistrovské body, ačkoliv se jim začátek utkání vůbec nepovedl. Brankář Šeda nešťastně inkasoval po Rolkově teči, ale ještě před pauzou zlikvidoval pokutový kop. Ve druhém poločasu skóre otočili Chramosta a Kalina.

Do Olomouce neodcestovali Kulič a Kúdela pykající za čtvrté žluté karty a zraněný Janíček. Do obrany se vrátil Procházka, který si v předchozím zápase odbyl disciplinární trest. Příležitost v základní sestavě dostali brankář Šeda, záložník Sedláček a v útočné dvojici Chramosta s Táborským.

Boleslavští na olomouckém Andrově stadionu předvedli podobně katastrofický vstup do utkání, jako doma proti Kladnu. Ve čtvrté minutě nevinně vypadající ofenzivní akci Olopmouce zakončil střelou z hranice šestnáctky Petr. Bránící Rolko přízemní střelu tečoval tak nešťastně, že se dokutálela za brankovou čáru na opačné straně, než kde ji očekával brankář Šeda - 1:0.

Po necelé půlhodině mohlo být ještě hůř. Rolko viditelně stáhnul Škerleho na malém trestném území a rozhodčí Zelinka bez otálení zapískal bránění ve hře. Boleslavského stopera napomenul žlutou kartou, celkově šestou v aktuálním ročníku, a Olomouckým dal výhodu penalty. Kopal ji ve 28. minutě Šultes a zamířil k tyči po pravé Šedově ruce. Boleslavský gólman střelcův záměr vystihl a pokutový kop zlikvidoval.
V posledních vteřinách poločasu Zahustel pálil z voleje těsně nad a Mendy hlavičkoval do rukou brankáře Lovásika.

Ve druhém poločasu se Boleslavským podařilo nepříznivý vývoj utkání otočit. Vyrovnávací gól dal Chramosta v 58. minutě. Mendy založil akci na levé straně hřiště a posunul útok na Sedláčka. Jeho přízemní centr bez přípravy z hranice vápna napálil Chramosta a levačkou zamířil přesně k pravé tyči - 1:1.

Olomoučtí ztratili kombinační jistotu z první půle. Pokoušeli se dobýt boleslavskou branku vysokými nákopy na svého ostrostřelce Ordoše. Ale brankář Šeda chodil odvážně a důrazně do vzdušných soubojů. Míče boxoval do bezpečné vzdáleností od svého trestného území. Největší olomouckou šanci měl Hubnik, když šel sám na Šedu, který jeho střelu jenom ztlumil. Snahu olomouckého útočníka doklepnout míč do prázdné branky zatrhnul Hrdlička. Byl u míče dříve a těsně před lajnou ho ukopl do bezpečí.

Vítězný gól vstřelil Kalina pět minut před koncem utkání. Sylvestre nejprve na pravé straně našel nekrytého Zahustela, který akci odtáhl k olomoucké šestnáctce a posunul míč na pádícího Kalinu. Ten z těžkého úhlu místo čekávaného centru prostřelil překvapeného Lovásika tvrdou přízemní ranou - 1:2.
Ve zbylém čase včetně dvouminutového nastavení Boleslavští vytoužené tři body uhlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Rolko, Hrdlička - Zahustel, Sylvestre, Mendy, Sedláček (58. Poláček) - Chramosta (89. Tafat), Táborský (80. Bořil).

Sestava SK Sigma Olomouc: Lovásik - Janotka, Škerle, Komárek, Heidenreich - Bajer, Kaščák (86.Vašíček), Petr (58.Rossi) - Šultes, Ordoš, Hubník (78. Schulmeister).

Góly: 5. Petr - 58. Chramosta, 85. Kalina

ŽK: Komárek, Ordoš, Hubnik - Rolko, Poláček

Rozhodčí: Zelinka - Novák, Santarius

Diváků: 3931

Jak šly minuty zápasu

I.POLOČAS

2' - výkop měli sice Olomoučtí, ale daleko se nedostali a první gólovou šanci zápasu měli Boleslavští. Zahustel uvolnil Mendyho, ten vnikl do vápna, nastřelil brankáře Lovásika a dorážku poslal Chramosta nad branku.

5 ' - GÓL - 1:0 - olomoucký Petr vystřelil z hranice vápna v závěru nevinné akce a Rolkem tečovaný míč se dokutálel za brankovou čáru bezmocně přihlížejícího brankáře Šedy, který se vrhl k levé tyči, kde marně očekával střelu olomouckého hráče.

10' - po olomouckém gólu se hrálo dlouhé minuty jenom od vápna k vápnu, když na obou stranách útočné pokusy končily ofsajdy.

12' - po olomouckém centru z pravého křídla stoper Procházka netrefil míč, naštěstí brankář Šeda dobře přečetl hru a lapil ho v prostoru mezi penaltou a hranicí šestnáctky.

15' - olomouckého kanonýra Ordoše sice boleslavští obránci vytlačili do strany, ale on přesto dokázal nebezpečně vystřelit. Šeda vyrazil ránu na roh a po jeho rozehrání centr vyboxoval daleko mimo vápno.

17' - Sedláček kopal první boleslavský roh. Rolko se k hlavičce nedostal, Kalinovi se rána nepovedla a Táborský z otočky přestřelil.

18' - brankář Šeda pádem pod nohy útočníka zmařil olomoucký atak. Boleslavský protiútok skončil Zahustelovým ofsajdem po Táborského přihrávce.

21' - Procházka v poslední chvíli zastavil pronikajícího Šultese a založil boleslavský útok. Nebezpečí pro olomouckoou branku se z něho neurodilo.

23' - brankář Lovásik si celkem snadno poradil s dvěma Sedláčkovými centry. První z rohového kopu vyrazil, druhý ze hry schoval před skákajícím Rolkem do rukavic.

26' - Rolko prohrál hlavičkový souboj s Ordošem, jehož následná rána z otočky z hranice vápna vysoko přeletěla Šedovu branku.

27' - Kaščákovu nebezpečnou kolmici na Hubníka do boleslavského trestného území vystihl Šeda, včas vyběhl z branky a míč vyrazil.

28 ' - v důrazném souboji Rolka se Škerlou boleslavský stoper olomouckého protihráče stáhnul a sudí Zelinka odpískal bránění ve hře. Rolka napomenul žlutou kartou a zároveň nařídil pokutový kop. Šultes ho namířil k tyči po pravé brankářově ruce a Šeda jeho záměr vystihl.

30' - v tvrdém vzdušném souboji brankář Šeda vyboxoval vysoký pas mimo boleslavské vápno.

33' - marná snaha boleslavských mladíků. Zahustelův centr od pravé lajny Chramosta před Lovásikovou brankou nezpracoval a tudíž se k pořádnému zakončení nedostal.

35' - Ordoše v brejku dostihl Mendy a vytlačil jej mimo příhodnou střeleckou pozici. Ordoš se však po autovém vhazování ke střelbě přeci jen dostal a ze dvaceti metrů těsně minul pravou tyč boleslavské branky.

44' - po sérii nevýrazných ataků obou týmů zahrozili v závěru poločasu Boleslavští. Hrdličkův centr přeletěl přes šířku olomouckého vápna a nekrytý Zahustel ranou z voleje zamířil jen pár centimetrů nad břevno Lovásikovy branky.

45' - Sedláček kopal trestňák po faulu na Zahustela a Mendy ze skrumáže na olomoucké penaltě hlavičkoval přesně do náruče brankáře Lovásika.

II.POLOČAS

46' - Boleslav měla sice výkop do druhého poločasu, ale Sedláček ztratil na půlící čáře míč, načež Hubník vyrazil do útoku. Individuální průnik zakončil tvrdou střelou, kterou Šeda od levé tyče vyrazil na roh. Tomu se Boleslavští ubránili.

52' - Sylvestre přihrál vpravo Zahustelovi a jeho centr hlavičkoval téměř z hranice šestnáctky Mendy do Lovásikových rukavic.

54' - Hubnik utekl boleslavské obraně. Brankář Šeda proti němu vyběhl, míč však zcela nezkrotil, jenom ztlumil. Než ho Hubnik doběhl, aby ho doklepl do prázdné branky, byl u něho dříve Hrdlička a ukopl ho bezpečí.

56' - boleslavský brankář Šeda musel vyběhnout mimo vápno, aby zastavil nebezpečnou olomouckou akci.

57' - GÓÓÓl - 1:1 - na levé straně hřiště založil akci Mendy. Přihrál Sedláčkovi, který po zemi našel těsně před soupeřovou šestnáctkou Chramostu, jenž se bez rozmýšlení levačkou z voleje trefil přesně k pravé tyči, kam Lovásik skočil pozdě.

61' - Sylvestre z trestného kopu nařízeného za faul na Rolka poslal do pravé horní vingle, ale Lovásik akrobaticky vyrazil na roh. Po jeho rozehrání se Olomouc ubránila.

64' - hodně jedovatý centr Šultese přes bránícího Zahustela přikryl v pádu na malém vápně Šeda.

65' - Heidenreichův falšovaný trestný kop s jistotou vyboxoval Šeda.

67' - Poláčkův roh hlavičkoval těsně mimo branku Zahustel.

69' - dlouhý pas Procházky hledal rozběhnutého Chramostu, ale olomoucký stoper Komárek jej k míči nepustil.

74' - Heidenreichův rohový kop nepovedeně hlavičkoval Rossi a z další bezprostředně následujícího útoku získala Olomouc tretsný kop. Zahrával ho Janotka a Šeda míč vyboxoval mimo vápno. Okamžitý olomoucký pokus o atak skončil ofsajdem.

79' - Mendy nedaleko vlastní šestnáctky vybojoval míč, přihrál Táborskému a ten rodící se útok pokazil nepřesným pasem na Chramostu.

81' - Janotkův roh našel na malém boleslavském vápně Ordoše, který však hlavičkoval mimo.

83' - Sylvestre rozehrál trestňák do levé strany na Poláčka a ten centrem hledal Rolka, kterého před brankou k hlavičce nepustili bránící olomoučtí hráči.

85' - GÓÓÓL - 1:2 - Mendy prokázal herní přehled, když přenesl hru na pravou stranu, kde číhal nestrážený Zahustel. V běhu nádherně uvolnil pádícího Kalina, který z úhlu nečekaně prostřelil Lovásika.

87' - olomouckým fotbalistům se povedl rychlý útok, ale skončil zahráním rukou Bajera před Šedovou brankou. Boleslavský protiútok zastavili rozhodčí kvůli Chramostově ofsajdu.

90' - rozhodčí nastavil dvě minuty nad řádný hrací čas a Boleslavští těsně vedení uhlídali. Získali tak první body jarní sezóny 2010.

Fanshop banner