FK Mladá Boleslav – ANDY Liberec 3:3 (2:2)
Klub

FK Mladá Boleslav – ANDY Liberec 3:3 (2:2)

Redakce

S velikým napětím očekávaný souboj s libereckým Andy nakonec skončil dělbou bodů, která tak zajistila domácím futsalistům konečnou třetí příčku v západním druholigovém pelotonu a je již definitivní, že v semifinále play-off nejlepších čtyř celků se střetne FKMB v zápase na dvě vítězná utkání s celkově druhým SK Kladnem. Většinu zápasu, kromě úvodních minut, měli pod taktovkou domácí hráči, kteří válcovali zataženou obranu hostů a otočili nepříznivý vývoj skóre do konečné remízy. Jenom svojí starou bolestí, tj. neproměňováním vypracovaných gólových šancí, se jim nepodařilo Andy střelecky udolat a porazit jej podruhé v sezóně. Přesto potřebný bod Boleslav brala a mohla slavit historický novodobý klubový úspěch.

Hostům se nepodařilo dát dohromady nejsilnější možnou sestavu a diváci nemohli tedy vidět např. „starého známého" Sentivana či nejproduktivnějšího hráče soupeře Zemana, zato se však v sestavě překvapivě objevil druhý nejpilnější hráč druholigových statistik Král, který by si však dle svazového serveru měl odpykávat trest za obdržené 4 žluté karty. To však nic nezměnilo na raketovém startu libereckých hráčů, kteří věděli, že jen výhra na boleslavské palubovce jim dá reálnou šanci na 4. příčku tabulky, zajišťující play-off v případě zaváhání Litoměřic v posledním zápase na silném Kladně. Již v první minutě se lišácky houslemi protáhl u lajny kolem Poláčka štírek Makula, před vyběhnuvším Belladou vrátil opět houslemi přes Jurčovského Královi, který Remencovi znovu mezi nohama uklidil míč do branky = troje dudy!!! - 0:1. Když si spolupráci zopakovala stejná dvojice ve 3. min. a Král opět přes dvoje housle Krejčíkovi a Belladovi zvýšil na 0:2, vypadalo to na všechny trumfy v rukou libereckého týmu. Domácí ale pomalu ale jistě nabírali tempo a zatlačili hosty do trvalé defenzívy, ze které občas vystřelil dopředu jen Král nebo Němec. Navíc naneštěstí pro Andy se záhy nezaviněně zranil tvůrce hry Makula, který vyfasoval klasického „koňara", a do hry již nezasáhl. A tak se karta začala obracet a první vlaštovkou byla v 9. min. střela Filipa po přihrávce Páry, jenž s pomocí tyče skončila za zády bezmocného Zíky - 1:2. Na hrotu neúnavně bojovala staronová akvizice Kamenický, který ve stabilizované sestavě nahradil vykartovaného Sopka, a po jeho bloku a zpětné přihrávce Remence dělovkou pod břevno vyrovnal v 16. min. nabíhající Jurčovský - 2:2. Domácí se usadili na soupeřově půlce a po sérii rohů byl nejblíže gólu Filip, jehož opakovanou střelu zastavil skokem na brankové čáře Zíka. Posledních 10 vteřin půlky bylo infarktových, když nejprve Krejčíkovi chytil gól Zíka a na druhé straně Beničovu střelu vykopl Bellada do bezpečí.

Druhá půle začala opět šancemi a rychlými góly, na hřišti se objevil kapitán Mrija a naopak nehrál zraněný Benič. Hned ve 21. min. prošel jako tank Němec až před Belladu, ale poté již neměl sílu na kvalitní zakončení, vzápětí opět z otočky tentýž hráč trefil jen brankáře. Andy opět hluboko bránilo, a dokud měli jejich hráči síly, chodili do nebezpečných brejků. Ve 23. min. jeden takový z nich potáhl po Krejčíkově dělovce těsně vedle do zcela rozházené obrany Betyár, předložil zcela volnému Královi a ten do prázdné dává na 2:3. Ale vzápětí ve 24. min. vystihne Krejčík rozehrávku Andy, narazí si s Filipem a zcela sám vyrovnává na 3:3. Obrázek hry se nemění, domácí drží dlouho míč a snaží se rozběhat unaveného soupeře, jehož protiútoky řídnou, přesto Král je neustálým nebezpečím pro Belladovu branku a jednou trefuje i její tyč. Na hřišti se v domácím dresu objevuje po zranění i Jílek, dvakrát se dostane do vyložené pozice, ale zbytečné nahrávky maří akce. Zvoní i tyč po Párově střele a břevno po Filipově dělovce, jenže ani ty nejvyloženější šance, z nich např. Remenec z kroku netrefí prázdnou branku nebo Filip nepřehodí ležícího Zíku, nenašly naplnění, a tak zápas dospěl k remízovému zakončení.

Trenér Jiří Baborák: „Samozřejmě, že jsme si všimli, že nastoupil jejich excelentní střelec Král, i když by neměl, vždyť se v technicko-taktické přípravě věnujeme rozboru hráčů soupeře a sledujeme jejich předpokládanou sestavu, ale cílem bylo Andy porazit s tímto hráčem i doma, což jsme nesplnili. Přímo mě děsí, co jsme schopni nedat, zkušenými plejery počínaje a mladíky konče. Ale snad se se střeleckou muškou potkáme v play-off a takové kvalitní zápasy rozhodneme povedenějšími trefami. Teď musíme dobře potrénovat a zahojit různé šrámy, do Benešova pojede spíše juniorka s pár zkušenými, ale prohrát v posledním zápase určitě nechceme. Viděl jsem s Honzou Fenclem zápas Kladna v Turnově, kde nastoupili kompletní, a jejich dynamický projev na nás udělal velký dojem, takže semifinále bude souboj na ostří nože a rozhodně nejsme favority."

Sestava: Bellada - Jurčovský, Poláček, Remenec, Kamenický (Blažek) - Pára, Hůlka (31. Jílek), Krejčík, Filip (Doležal). Branky: Filip, Jurčovský, Krejčík - Král 3.

Fanshop banner