Zimní příprava ja za námi
Klub

Zimní příprava ja za námi

Redakce

Máme za sebou zimní přípravu, kterou jsme směřovali přípravě zápasů na velké hřiště, které nás už v této věkové kategorii čekají v nové sezóně v žákovské divizi.

Ve stručnosti výsledky a kratičký komentář:

FK MB - FKP Turnov 0:5

Sobota 21. 2. 2010

Kvalita soupeře byla především v rychlosti a v důrazu. Soupeř o rok starší byl nad naše fyzické síly. V určitých fázích jsme se Turnovu herně vyrovnali, ale nedokopli jsme dobře zužitkovat připravenou akci a většinou jsme ztroskotali na finální přihrávce. Přesto se dá zápas hodnotit v celku pozitivně i přes prohru.

FK MB - Kosmonosy 0:5

Sobota 6. 3. 2010

Oproti předchozím zápasům nastoupily Kosmonosy s hráči sice jen o dva roky staršími, ale v některých případech až o několik desítek centimetrů vyššími než naši kluci. To u našich hráčů budilo v celku pochopitelný respekt a u nás trenérů i trochu strach o zdraví hráčů. Nic méně si dovolím říci že po fotbalové stránce jsem soupeře předčily naopak jsme mu nestačily rychlostně a branky, které jsme inkasovali byli většinou z brejkových situací. Opět kluků nelze nic vytýkat snažili se a chybičky, které děláme, patří nejen k věku, ale i nezkušenosti a učení se na velkém hřišti.

Slavoj Kladno - FK MB 1:2 (Poliak, Mansfeld)

Neděle 14. 3. 2010

Tentokrát stejně staří borci Kladna jako náš výběr a velmi kvalitní utkání na velkém hřišti, jak pro domácí tak i pro nás. Zápas jsme začali velmi aktivně i díky větru, který nám vál do zad. A po sérii rohových kopů se jeden ujal. To si našel místo na náběh Pepa Poliak a Tomáš Musil mu jej posadil přímo na hlavu 0:1. Do poločasu jsme si vytvořily tlak a Kladno hrozilo jen s brejků. Hra se také po většinu času první půle odehrávala mezi půlkou a velkým vápnem Kladna. Ve druhém poločase jsme i navzdory proti větru byli aktivní a přesunuli těžiště hry na polovinu soupeře. Odměnou nám byla branka, kterou vstřelil Adam Mansfeld po ideálním uvolnění od Matyáše Somra. V závěru jsme se dostali pod tlak domácích nejen tím že se hráči kladna snažily vyrovnat, ale i díky našemu polevení v útočení. Zákonitě přišel trest v podobě branky na 1:2. Vyrovnat se však domácím již nepovedlo a nás krom výhry těší hlavně předvedená hra. Tento zápas se povedl Pavlovi Prokorátovi a Maty Somr.

FK MB - ABC Bráník 1:0 (Mansfeld)

Úterý 16. 3. 2010

Velmi vyrovnaný zápas hraný na tři dvacetiminutovky a na malé hřiště, tedy 7+1. Ta první byla z naší strany velmi rozháraná a neurovnaná. Vázla kombinace i pohyb. Ve druhé části jsme už byli o poznání lepší, přesto se šance střídali na obou stranách. V třetí části jsme využily zesilujícího tlaku a vstřelily jedinou branku zápasu, o kterou se postaral Adam Mansfeld, který poslal míč do branky podél vyběhnuvšího brankáře. V tomto zápase se k velmi dobrému výkonu rozehrál postupně Honza Grus.

Slovan Liberec - FK MB 3:7 (Poliak, Mansfeld, Gurs, Prokorát, Somr, Novák, Peterka)

Sobota 20. 3. 2010

Zápas opět na malém hřišti a v rozestavení 7+1, tentokrát dva zcela rozdílné poločasy nejen výsledkově! Ten první zcela určitě patřil domácím a to především díky našemu velmi rozpačitému začátku. Vázla kombinace, nebyl zcela žádný pohyb a nepřesnost střídala nepřesnost hlavně v rozehrávce. To se postupně zlepšovalo a závěr poločasu už byl z naší strany lepší. Přesto jsme úvodní poločas prohráli 1:3. Jedinou branku do poločasu vstřelil Venda Štěpán. Druhý poločas byl zcela odlišný proti prvnímu. Ve všech směrech jsme byli aktivnější a domácí jsme začali přehrávat. Dokázali jsme se prosadit jeden na jednoho i kombinačně a najednou jsme se dostávali do šancí, střelba a krásně branky ozdobily druhou část zápasu. O branky se postarali Ondra Peterka, Pepa Poliak, Pavel Prokorát, Kuba Novák, Maty Somr a Honza Grus. V tomto zápase se nedá nikdo vyzdvihnout ani nikdo kritizovat. První poločas se všichni hráči tak trochu trápily, ve druhém zase naopak se všichni snažili, podali velmi sebevědomí a kolektivní výkon!

O tomto víkendu (27. -28. 3.) máme volno, pak už se nám roztočí kolotoč zápasů „pojizerky" a turnajů, který se zastaví až 13. června, pak bude následovat měsíční volno, po kterém kluci přestoupí z kategorie přípravek do kategorie mladších žáků.


Fanshop banner