Po třetí prohře jsme stále bez jarního bodu
Klub

Po třetí prohře jsme stále bez jarního bodu

Redakce

Sobotní nečekaná výhra Brna v Teplicích odsunula Mladou Boleslav až na devátou příčku. Jenom vítězství proti Bohemians 1905 ji mohlo vrátit do lepší poloviny tabulky Gambrinus ligy. Nepovedlo se.

Trenér Stanner nemohl počítat se stoperem Václavem Procházkou, který pykal za čtyři napomínání žlutými kartami. Poprvé letos nepostavil do základu Opielu a poprvé měl k dispozici Rolka, jenž ve dvou předchozích zápasech nehrál kvůli disciplinárnímu trestu z podzimu.

První gólovou šanci zápasu sice zmařili Bohemians, když v osmé minutě Kaufman netrefil prázdnou branku, ale v následujícím průběhu prvního poločasu byli aktivnější Boleslavští. Mendy nedal gól, ačkoliv byl dvakrát sám před brankářem Sňozíkem. Branku netrefil Zahustel a když už zamířil mezi tyče, napálil gólmana. Poločas skončil bez gólů, což bylo obrovské štěstí pro Bohemians a flustrující smůla pro Boleslav.

Druhý poločas začal pro Boleslav tragicky. Rolko promáchnul míč při zamýšleném odkopu a následně po jeho zákroku rozhodčí Matějek nařídil penaltu. Proměnil ji Kaufman ve 48. minutě - 1:0. Boleslavští v druhém poločasu nebyli pro branku Bohemians tak nebezpeční, jako v prvním dějství. A v předposlední minutě inkasovali druhý gól z kopačky Štohanzla, tedy hráče, jenž rozhodl i podzimní utkání v Mladé Boleslavi ve prospěch Bohemians - 2:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (76.Táborský), Janíček (85. Opiela), Rolko, Hrdlička - Zahustel, Sylvestre, Kúdela, Poláček - Mendy, Kulič.

Sestava FK Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Štohanzl, Pávek, Kaufman, Róth (90. Bartek) - Škoda (79. Hartig), Ibragimov (90.Bálek).

Góly: 48. Kaufman, 89. Štohanzl

ŽK: Škoda, Ibragimov, Hartig - Rolko, Kulič, Kúdela

Rozhodčí: Matějek - Chytil, Pelikán

Diváků:3520

Jak šly minuty utkání

I.POLOČAS

3' - první boleslavský roh kopal Kulič, ale sudí v chumlu hráčů viděl útočný faul a Boleslav se ke koncovce nedostala.

5' - Kaufmanův centr od levé lajny snadno stáhnul Miller.

7' - Mendy elegantní patičkou uvolnil Kuliče a ten z úhlu minul branku.

8' - obrovská šance Bohemians. Z pravé strany Ibragimov poslal po zemi míč před branku, Miller v pádu míč vyrazil, ale naneštěstí ke Kaufmanovi, který v jasné šanci odkrytou boleslavskou branku netrefil.

10' - po spolupráci se Sylvestrem centroval zleva Poláček na Kuliče. Bohemians se ubránili za cenu rohu, po jehož rozehrání se Boleslavští k ohrožení Sňozíka nedostali.

12' - první rohový kop Bohemians rozehrál Róth. Miller zasahovat nemusel.

13' - Zahustel šikovně obhodil protihráče, vnikl z pravé strany do šestnáctky, ale zpětnou přihrávkou od lajny před brankou spoluhráče nenašel.

14' - Sylvestre na půlce vyhrál souboj, založil akci přes Mendyho, jenž přihrál na pravou stranu volnému Zahustelovi, který v jasné šanci netrefil branku.

17' - Mendy prošel do soupeřova vápna a přihrál Kuličovi, jeho střelecký pokus srazil bránící hráč k Mendymu a ten nastřelil na zemi ležícího brankáře. Boleslav nevyužila dvojnásobnou gólovou příležitost.

23' - Mendy se probil do vápna, v běhu přetlačil stopera Nikla, ale slibně vyhlížející akci zakončil slabou střelou. Brankáře Sňozíka nepřekonal.

26' - Boleslavští se neprosadili ze dvou slepených rohů, které kopal Kulič.

27' - v další minutě opět dva rohy těsně po sobě ve prospěch Boleslavi kopal pro změnu z druhé strany hřiště Poláček, ale ke gólu nevedl ani jeden.

28' - Sylvestre z levé strany centroval, Rolko před brankou míč lehce hlavou lízl a Zahustel z rohu malého vápna zakončil akci přímo do Sňozíka. Následoval sedmý boleslavský roh a opět bez efektu.

31' - Kaufman kopal třetí roh Bohemians. Rolko s Janíčkem ho odvrátili. U postranní lajny faulující Štohanzl obral o míč Sylvestreho a vysokým míčem vracel hru před boleslavskou brtanku. Centr stáhl s jistotou Miller.

35' - Róth podrazil Mendyho snažícího se středem hřiščtě dostat do střerlecké pozice. Trestňák kopal Kúdela a trefil hráčskou zeď. Neujal se ani následující centr Kaliny.

42' - dva ataky Bohemians skončily u Rolka, třetí zarazil rázným odkopem Janíček. Z protiútoku po Zahustelově centru získala Boleslav jen roh. Rozehrál ho Kulič a snadno lapil Sňozík.

43' - Poláček přihrál do pražské šestnáctky Mendymu, který v rozhodujícím momentu na penaltě uklouznul a k zakončení se nedostali ani zaskočení Kulič se Zahustelem. Následný protiútok Bohemians pokazil nepřesnou střelou Kaufman.

II.POLOČAS

46' - druhý poločas začal marnou útočnou snahou Bohemians, kterou zastavil Kalina.

47' - Rolko byl napomínaný za stažení protihráče, když před tím netrefil míč a situaci zachraňoval za cenu zákroku, který přžiměl sudího Matějka k odpískání pokutového kopu.

48' - GÓL - 1:0 - Kaufman z Bohemians proměnil penaltu nařízenou za nešikovný zákrok Rolka, který zachraňoval situaci po tom, když místo odkopu promáchnul nohou a míč netrefil.

53' - po narážečce se Zahustelem se ke střelbě dostal Kalina. Trefil připravenou náruč vršovického brankáře.

56' - svižnou akci založil Kalina po pravé straně. Našel Kuliče, ten přihrál Zahustelovi, jenž nepovedeně zacentroval za branku.

60' - dravý Škoda vnikl přes Poláčka do boleslavského vápna. Přízemní centr před branku nepustil Rolko.

63' - Kúdela přesnou hlavou poslal do brejku Kuliče, toho sice obránci vytlačili ze střeleckého úhlu, ale boleslavský kapitán poslal po zemi míč před branku, kde ho Mendy tísněn protihráčem nedokázal doklepnou do sítě.

64' - Štohanzlovu ránu Miller chytil a diváci zaslouženě aplaudovali.

67' - centr Rótha z levé strany boleslavská obrana odvrátila jen ke Kaufmanovi, ten však ukvapeně vystřelil daleko mimo branku.

69' - Kúdela vystřelil, ale trefil spoluhráče Kuliče.

70' - po prvním rohu Bohemians ve druhém poločasu hlavičkoval Škoda nad břevno Millerovy branky.

71' - obléhání boleslavské šestnáctky skončilo dalším rohovým kopem, po kterém Miller nemusel zasahovat a hra se vzápětí přesunula na půlku Bohemians.

78' - Mendyho centr si před pražskou brankou zpracovával čerstvý Táborský, ale obránce jej ke střelbě nepustil.

80' - Róth drzý průnik přes Zahustela zakončil ranou do břevna boleslavské branky.

83' - po Róthově přihrávce tvrdě vypálil Hartig a brankář Miller bravůrně vyrazil na roh. Po jeho rozehrání střílel na boleslavskou branku nepřesně Rychlík.

89' - GÓL - 2:0 - Štohanzl zpečetil výhru Bohemians, když zachytil odkop Zahustela a přes Rolka křížnou střelou trefil pravý dolní růžek boleslavské branky.

90+2 - rozhodčí Matějek ukončil utkání, které nastavil o dvě minuty, ve kterých se na skóre už nic nezměnilo.

Fanshop banner