Trenér Stanner: Musíme začít dávat góly
Klub

Trenér Stanner: Musíme začít dávat góly

Redakce

Trenér Karel Stanner má do spokojenosti hodně daleko. Ve dvou letošních mistrovských zápasech jeho tým nezískal ještě ani jeden bod. Třetí pokus společně podstoupí v neděli 21. března na pražském Strahově, kde má dočasně domácí hřiště s umělým vyhříváním hrací plochy Bohemians 1905.

„Po dvou domácích prohrách musíme už konečně začít bodovat, i když nás v týdnu čekají tři ligová utkání a z nich dvě za sebou venku," řekl Karel Stanner před nedělním střetnutím s vršovickými Bohemians na Strahově. Hned následující středu jedou Boleslavští do Olomouce a potom hostí doma Plzeň.
Co potřebuje Boleslav k obratu ve výsledkové mizerii? „Neproměňujeme šance. Musíme začít dávat góly, lepší recept na výsledkové zlepšení není," dodal Stanner.

Obránce Tomáš Hrdlička věří v obrat. „Jsme z toho všichni špatní, že jsme se dva měsíce pečlivě připravovali a potom první dva domácí mistráky prohráli. Do každého utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát a jiné to nebude ani v neděli proti Bohemians," prohlásil Tomáš Hrdlička.

Do nedělního utkání nemůže nastoupit stoper Václav Procházka, který v utkání proti pražské Spartě viděl čtvrtou žlutou kartu v mistrovském ročníku 2009/10 a odpykává si tak trest zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání.

Není bez zajímavosti si připomenout, kteří fotbalisté znají zákulisí soupeře. Ze současných boleslavských Hrdlička a Táborský v minulosti oblékali zelenobílý dres Bohemians. Naopak dnešní hráči Bohemians Rychlík, Lukáš a Slezák hrávali ve své kariéře v mladoboleslavských barvách.

Tomáš Hrdlička, zkušený osmadvacetiletý obránce, je slávistický odchovanec a do Mladé Boleslavi přestoupil v červenci 2007. Podzim 2009 strávil na hostování ve vršovických Bohemians, za které si připsal 8 startů z dosud celkových 151 v Gambrinus lize.

Ivo Táborský, čtyřiadvacetiletý útočník, je odchovanec Slavie a ve vršovických Bohemians hostoval v ročníku 2003/04, kdy působili ve druhé lize. V zelenobílém dresu si tedy nerozšířil bilanci startů v Gambrinus lize, kterých má celkem 87 ve čtyřech klubech (Slavia Praha, Příbram, České Budějovice a od léta 2007 Mladá Boleslav).

Jiří Rychlík, dvaatřicetiletý obránce, vstoupil do Gambrinus ligy v Příbrami a po ročním hostování v pražské Slavii přestoupil v létě 2005 do Mladé Boleslavi. V následujícím ročníku 2005/06 si připsal 24 utkání a 1 gól v Gambrinus lize a v létě 2006 odešel do slovenského Ružomberoku. Za Bohemians 1905 začal hrát v zimě 2007 zprvu na hostování. Na jaře 2008 hostoval v Dukle Praha. Nyní je již druhým rokem opět v Bohemians.

Pavel Lukáš, čtyřiatřicetiletý obránce kopal za Mladou Boleslav v době jejího druholigového období. Z FK Mladá Boleslav odešel v létě 2001 do Sparty Praha, po půl roce do Hradce Králové a od léta 2005 je ve vršovických Bohemians.

Dalibor Slezák, čtyřicetiletý útočník procestoval mnoho tuzemských klubů (Kroměříž, Ostrava, Liberec, Olomouc, Zlín, Hradec Králové, Bohemians, Jablonec, Staré Město, Vyškov, Krč) včetně Mladé Boleslavi, za kterou hrál na podzim 2001 druhou ligu. Podle vlastního vyjádření je jaro 2010 jeho poslední sezóna v roli aktivního fotbalisty.

Fanshop banner