Kulič kraluje střelcům, Chramosta spí
Klub

Kulič kraluje střelcům, Chramosta spí

Redakce

Kapitán boleslavského mužstva Marek Kulič potvrzuje svoji střeleckou formu, když překonáním sparťanského gólmana Blažka udržel postavení v čele pořadí prvoligových kanonýrů. Jeho spoluhráči včetně Chramosty se však ještě neprobudili ze zimního spánku.

Čelo aktuálního pořadí ligových střelců: 10 - Marek Kulič (Mladá Boleslav), 9 - Michal Ordoš (Olomouc), 7 - Pavel Šultes (Olomouc), Mario Lička (Ostrava), 6 - Tomáš Došek (Brno), Ajdin Mahmutovič (Teplice), 5 - Petr Švancara (Slovácko), Bony Wilfried (Sparta Praha), 4 - Ludovic Sylvestre (Mladá Boleslav), Jan Štohanzl, nejlepší střelec Bohemians 1905, a dalších jedenáct fotbalistů.

Historicky nejlepším střelcem současného hráčského kádru FK Mladá Boleslav je bezkonkurenčně Marek Kulič se 72 ligovými góly v 307 odehraných zápasech). Luboš Pecka nastřílel 33 gólů (119 zápasů), ale v jarní sezóně si bilanci nevylepší, neboť je v rekonvalescenci po operaci páteře. A tak druhým nejproduktivnějším aktivním hráčem je Alexandre Mendy s 18 góly (164 utkání).

Fanshop banner