SK Kladno - FK Mladá Boleslav 1:3
Klub

SK Kladno - FK Mladá Boleslav 1:3

Redakce

Utkání s Kladnem mělo hodně napovědět o ambicích mladoboleslavských futsalistů nejen v základní části, ale také v případném play-off, protože konstelace výsledků nasvědčuje tomu faktu, že se opravdu spolu ve vyřazovací části utkají. Jenže oproti obvyklým sestavám byla hlavně ta kladenská trochu více ementálová než boleslavská, které chyběli vykartovaný Jurčovský a zranění Kraus s Jílkem, zatímco domácí trenér Hlaváč nemohl počítat s Vincencem, Jarábem, Čurdou a především se staronovou akvizicí Vymětalíkem. Přesto byl vidět svižný futsal s aktivním napadáním obou mužstev, což nedovolilo souvislejší herní celky, a tak i branek bylo jak šafránu. Boleslavští prakticky rozhodli zápas dvěma slepenými góly v úvodu první půle, kdy první si kladenský hráč srazil sám do branky a při druhém Poláčkovu střelu taktéž ještě tečoval domácí plejer. I když Kladno dřelo a ve druhé půli si vypracovalo 3 dobré příležitosti, skórovat se mu podařilo jen jednou Wojnarem, a v hektickém závěru byli šťastnější hosté, když proměnili brejk tří hráčů na dva doklepávajícím Remencem.

Domácí hráči vědomi si absencí svého kapitána Vincence začali opatrněji, a to se jim v konečném důsledku nevyplatilo, protože si Boleslav aktivním napadáním vytvořila územní převahu, kterou dokázala přetavit ve dvě sice slepené, ale zasloužené branky. První gól v domácí síti mohli vidět nepočetní diváci již ve 2. min., kdy Remencovu ostrou přihrávku si srazil zřejmě Mařík hlavou do vlastní branky - 0:1. V 5. min. to bylo již o dva góly, když Remenec našel Poláčka, ten se uvolnil a jeho střelu tečoval k tyči jeden z domácích borců - 0:2. Hosté nadále pokračovali v ofenzivní hře, ale do půle zahrozili jen několika, pro brankáře Čížka snesitelnými, ranami. Nejblíže gólu byl asi Sopko, ale v rozhodující chvíli netrefil přesně míč. Domácí SK hrálo zakřiknutě, a když se do koncovky dostalo, chyběla potřebná razance či přesnost.

Druhá půle byla již ze strany domácích o něčem jiném, hráči začali běhat a dorážet FKMB hluboko na jejich území a hra byla v této fázi hodně rozháraná. Přesto trvalý tlak nepřinášel dlouho ovoce a cirka 3 vážnější příležitosti zlikvidoval Bellada. Nejhůře mu bylo při šanci aktivního Abrháma, který ho však v sedící pozici nedokázal přehodit. Kladno se zaslouženě prosadilo až ve 35. min., když rychlou akci po zbytečné ztrátě míče na útočné půlce zakončil přesnou střelou Wojnar. Začalo být nejen horko pod soustavným tlakem, ale i dusno, zvláště při několika sporných verdiktech, které zaslouženě odskákal Sopko osmou žlutou kartou tradičně za nemístné protesty, i když měl věcně asi pravdu. Domácí pak mohli utkání zremizovat, ale to odmítl Nový, který sice desítku umístil k tyči, ale Bellada vyškrábl míč na roh. Rozhodnutí přinesla 39. min., kdy Sopko vyhrál souboj a do rozhozené domácí obrany zatáhl míč, v přečíslení nahrál Poláčkovi, který bez váhání nastřelil míč na sprintujícího Remence u odkryté branky - 1:3. Přes křečovitou snahu domácích hráčů se již v krátkém čase nic podstatného neudálo, a tak 3 zlaté body putovali do Boleslavi. Teď již stačí 1 bodík ze dvou mačů a poté snad již vyřazovací boje.

Trenér Jiří Baborák: „Rozhodl náš nástup do utkání a celkově dobrá obranná hra celého týmu. Podali jsme opravdu kolektivní výkon, a i když hra nejen pro oko diváka měla hodně daleko do prvoligových ambicí i do mých představ, zvítězila tentokrát účelnost. Kladno jsme sice dvakrát letos v lize porazili, ale jestliže na ně narazíme v play-off, bude to o úplně něčem jiném a budeme muset hodně přemýšlet, jak se jim dostat na kobylku. Určitě mě netěší dvouzápasová stopka pro Sopka, který již poněkolikáté prokázal svojí výbušnou a nedisciplinovanou slovenskou povahu. Bohužel vrásky mi před posledními 2 zápasy dělají i Brychta, který má naštípnutý palec a je zřejmě mimo hru na delší čas, a zranění Kraus s Jílkem. Čtyři hráči je už hodně a budeme se muset asi porozhlédnout po případných volných posilách, abychom důstojně a hlavně úspěšně dokončili misi základní části."

Sestava: Bellada - Brychta, Poláček, Remenec, Sopko (Kvapil) - Pára, Hůlka, Krejčík, Filip. Branky: Poláček, Remenec, vlastní - Wojnar.

Fanshop banner