Spartě podlehli o tři góly
Klub

Spartě podlehli o tři góly

Redakce

Omlazený boleslavský dorost inkasoval krutou prohru na hřoišti vedoucího týmu extraligy a hlavního kandidáta na mistrovský titul. Jediný boleslavský gól dal nejlepší zi,mní střelec Volf.

A při tom nezačali Boleslavští špatně. V 9.minutě Dragoiun poslal do šance Hadziresice, ale ten sám před brankářem volil místo střelby přihrávku na Volfa a po jeho zblokované střele byl z nadějné akce jen roh. Ve 20.minutě založil akci Dolinajec, ale Honcův centr spoluhráče před soupeřovou brankou nenašal. Sparťanský protiútok i o chvíli později standardní situaci zvládl brankář Kanaval. Ve 27.minutě po zbaetčném faulu Dragouna kopali Sparťané tretsný kop a nastřelili břevno. Ve 33.minutě po Lánczově přihrávce nepřesně zakončil Dolinajec.

Ve 42.minutě vyřešil brankář Kanaval dvě horké chvilky, ale ve 43. minutě kapituloval. Po rohovém kopu sparťané u vzdálenější tyče protlačili míč do sítě - 1:0.

Zkraje druhého poločasu v necelých deseti minutách padly tři góly. Nejprve v 50.minutě sparťanští útočníci potrestali nedůlednosti boleslavské defenzívy - 2:0. Za dvě minuty se Boleslavští vrátili na chvíli do hry o body. Honcův centr nekompromisně zužitkoval Volf - 2:1. V 54.minutě však stoper Borovička ztratil míč a nabídl soupeři zvýšení opět na rzdíl dvou gólů - 3:1.

V 64. dobře zasáhl brankář Kanaval a výkopem založil útočnou akci, v jejímž finále se neprosadili Volf s Honcem. O pět minut později Hadziresic připravil střelbu Dolinajcovi a ten mířil nad branku. Boleslavským se nepodařilo snížit, naopak deset minut před koncem dostali čtvrtý gól, který definitivně pojistil sparťanskou výhru - 4:1. Standardní situace D.Šťastného a nepřesná střela Tvarohy na tom už nic nezměnily.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Tvrdý, Borovička, M.Šťastný, Dragoun (80. D.Šťastný) - Láncz (73. Rosenkrancz, Dolinajec, Tvaroha, Honc - Volf, Hadziresic.

Góly: 50. a 54. Kraják, 43. Mošna, 80. Frýdek - 52. Volf

ŽK: Skalák - Tvaroha

Rozhodčí: Drábek - Váňa, Berka

Fanshop banner