Mistrovské jaro začali vítězně
Klub

Mistrovské jaro začali vítězně

Redakce

První jarní utkání o body boleslavští junioři vyhráli. Pomohl jim k tomu výtečným výkonem stoper Adrian Rolko, jenž kvůli disciplinárnímu trestu nemohl hrát Gambrinus ligu. Z prvoligového kádru trenér Hloušek využil také útočníka Bořila.

Boleslavští vstoupili do utkání s jasným odhodláním vybojovat doma tři body a od první minuty určovali tempo hry, která se odehrávala většinu času na polovině Králova Dvoru.

Ve 3. minutě centroval křížem Horák na Dudku, který dobře zpracoval míč do
běhu a zakončil střelou do náruče brankáře Čaby. V 6. minutě fauloval Horák před šestnáctkou Sameka. Z přímého kopu Bureš vyzkoušel Šedovu pozornost, který v poklidu míč stáhl do náruče.
Ve 23. minutě kombinační akci Horák a Řezníčka zakončil střelou vedle Brunclík. O pět minut později dobře zaútočil po pravé straně Dudka. Byl faulován a z přímého
kopu Mrvík posadil míč na hlavu Charuzovi, brankáře Čabu však nepřekvapil.

Ve 38. minutě Brunclík poslal kolmicí do soupeřova vápna Řezníčka. Ten první střelou trefil brankáře a teprve opakovanou ranou podél ležícího gólmana skóroval - 1:0.
Ve 41 první minutě kopal Horák z levé strany trestňák. Střelu k levé tyči královodvorský brankář Čaba chytil.

Na začátku druhého poločasu byl Králův Dvůr blízko vyrovnání. Ve 48. minutě rohový kop hlavičkoval Bureš naštěstí přímo do Šedy. V 55. minutě Svoboda po odraženém centru poslal ze třiceti metrů metrů výbornou střelu, kterou Čaba vyrazil jen se štěstím. V 56. minutě Horák z trestného kopu trefil tyč. V 71. minutě předvedl rychlý brejk Řezníček, z levé strany přihrál na vápno, kde našel volného Svobodu, ale ten minul branku.
V 82. minutě vybojoval ve středu hřiště Brunclík míč pro Synka, kterého poslal
do brejku. Synek rychlostí platil na stopery Králova Dvoru a navíc z hranice
velkého vápna úspěšně prostřelil brankáře Čabu - 2:0.

V 90. minutě se při jediné kloudné akci zápasu se probojovali Královodvorští do boleslavského vápna. Petrovu tvrdou střelu Šeda vyrazil a Sabou míč pohodlně dopravil do branky - 2:1.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Mrvík, Rolko, Charuza, Horák - Dudka (87. Ščuk), Brunclík, Svoboda, Tőgel - Řezníček (75. Synek), Bořil (89. Schubert)

Sestava FK Králův Dvůr: Čaba - Petr, Šilhavý, Bureš, Samek - Frydrych (63. Novák), Kyklhorn, Sabou, Nejepsa - Tlustý (78. Trantina), Fulín (72. Kváča)

Góly: 38. Řezníček, 82. Synek - 90. Sabou

Rozhodčí: Kalenda - Kubr, Dobrý

Diváků: 60

Fanshop banner