Kulič zná recept na Spartu
Klub

Kulič zná recept na Spartu

Redakce

V neděli 14. března se Mladá Boleslav postaví kandidátovi na mistrovský titul a dosud neporaženému týmu AC Sparta Praha. Dosud devětkrát vyhrál a devětkrát remizoval. O první sparťanskou prohru v tomto ročníku bude v boleslavských barvách usilovat i čtveřice někdejších Sparťanů.

Kapitán mladoboleslavského mužstva Marek Kulič navrhuje proti pražské Spartě následující recept: „Musíme se vrátit k tomu, čím byla Boleslav pověstná, že jsme všichni hráli na sto procent, jezdili na hřišti po zadku a napadali důsledně soupeře. To nám přinášelo ovoce a k tomu se musíme vrátit." Marek Kulič věří, že na utkání se Spartou budou plné tribuny a domácí příznivci se stanou dvanáctým boleslavským hráčem.

„Musíme dát gól a žádný nedostat," Ondřej Kúdela, jak si připsat tři body. Zároveň si však uvědomuje, že to nebude snadné. „Mají dobře poskládané mužstvo a budou určitě do poslední možné chvíle bojovat o titul."
A jak by se mnu líbilo, kdyby byla Boleslav prvním mužstvem, které by zdolalo Spartu, dosud v aktuálním ročníku Gambrinus ligy neporažený tým?
„V kabině vnímáme, jak na tom Sparta je, že ještě neprohrála a že má velmi dobrou obranu. Ale někdo je musí konečně porazit a tak doufám, že to budem my. Právě proto, že se Boleslavi v posledních zápasech proti Spartě moc nedařilo, tentokrát to zlomíme, dáme potřebné góly a vyhrajeme,"
pravil odhodlaně Ondřej Kúdela.

Marek Kulič, Ondřej Kúdela, Tomáš Poláček a Ludovic Sylvestre je čtveřice hráčů současného mladoboleslavského kádru, která ve své profesionální kariéře hrávala v rudém sparťanském dresu.

Marek Kulič v tuzemské lize oblékal dresy Příbrami, Českých Budějovic, Sparty Praha a Mladé Boleslavi. Ve Spartě od ledna 2007 do léta 2009 v 63 zápasech dal 12 gólů a z nich dva do boleslavské sítě. Za Mladou Boleslav odkopal 50 ligových utkání a dal 19 gólů.

Ondřej Kúdela patřil Spartě osmnáct měsíců (2007-08), z nichž čtyři pobyl na hostování v Kladně. Za Spartu si přispal jen 6 prvoligových startů. V mladoboleslavském dresu už má 22 startů bez jediné gólové trefy.

Tomáš Poláček v sezóně 2005/06 odehrál ve Spartě 17 zápasů, dal 4 góly a z nich jeden do boleslavské branky. Za Mladou Boleslav od července 2006 odkopal 83 utkání a dal v nich 8 ligových gólů.

Ludovic Sylvestre od léta 2006 do zimy 2008 (na jaře 2008 hostoval v Plzni) odehrál za Spartu 25 utkání, aniž dal gól. Za půl roku v Plzni se trefil třikrát a od léta 2008 ve 44 utkáních v mladoboleslavském dresu nastřílel 8 ligových gólů.

Fanshop banner