Trenér Stanner vyhlíží probuzení střelců
Klub

Trenér Stanner vyhlíží probuzení střelců

Redakce

Pro utkání 19. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha, které se hraje v neděli 14 .března od 17 hodin, si boleslavský trenér Karel Stanner přeje probuzení svých kanonýrů.

Nepovedené vstupní utkání do jarní mistrovské sezóny nešťastnou domácí prohrou s Kladnem a odložení mistrovského utkání 18. ligového kola Příbram - Mladá Boleslav přineslo Stannerovu mužstvu několik drobných nepříjemností. „Nečekaně se prodloužil disciplinární trest stopera Rolka o další týden. Pro atmosféru v mužstvu bylo nepříjemné, když po kladenské prohře čekali hráči o týden déle na další soutěžní utkání. Narušení zápasového rytmu jsme trochu napravili úterním přátelákem proti druholigové Čáslavi."

Při přemítání, co je potřeba, aby Boleslav proti Spartě uspěla, trápí Stannera střelecká impotence jeho svěřenců. Ve dvou měsících zimní přípravy Boleslavští nastříleli patnáct gólů, ale v posledních třech zápasech se trefili jenom jednou. Závěrečné střetnutí tureckého soustředění prohráli s bulharským Lokomotiv Sofia 0:1, doma v generálce na ligu Kuličovým gólem vyhráli těsně 1:0 a v prvním mistráku podlehli Kladnu 0:1.

„Potřebujeme začít dávat góly. Na tréninku se střelbě věnujeme, ale i přátelské utkání proti Čáslavi, které jsme sice vyhráli 3:1, potvrdilo, že nám střílení gólů jde hodně ztěžka. A Sparta, která inkasovala osm gólů za přechozích osmnáct mistráků, nám rozhodně střelbu v ničem neusnadní," míní trenér Karel Stanner.

Fanshop banner