Přátelák jasně vyhráli
Klub

Přátelák jasně vyhráli

Redakce

V přátelském utkání Boleslavští přehráli druholigového soupeře třemi góly, které dali Mendy, Kulič a Sedláček. Hrálo se na bývalé hlavní ploše s přírodní trávou za příjemného slunečného počasí.

Čáslavští začali bez respektu, ale za necelých pět minut čelili prvnímu rohovému kopu. Odpověděli v 8. minutě drzým průnikem Hlavy. Jeho centr před branku odkopl Procházka na roh.
V 11. minutě boleslavský útok po levém křídle odtáhl Chramosta, přihrál Táborskému, kterému padl pod nohy brankář Poštulka. Táborský míč udržel a nastřelil břevno. V dalším brejku se Chramosta srazil s Poštulkou mimo vápno a Táborského pohotový lob těsně minul levou čáslavskou tyčku.
Ve 30. minutě pustili boleslavští beci Hlavu samotného na branku, čáslavský hráč však vysoko přestřelil. Ve 37. minutě po rohu Táborského hlavičkoval slabě Procházka, ale než se Poštulka dostal k míči, tak ho zdárně pod břevno napálil Mendy - 1:0.
Čáslavští se nenechali otrávit a vyrovnali. Nejprve jejich útok na hranici vápna zastavil Hrdlička, když obral o míč Hlavu. V poslední minutě poločasu z pravé strany centroval Pešír a Šísler hlavou přehodil brankáře Millera - 1:1.

Pět minut po změně stran čerstvý Kulič utekl obraně, ale důrazný bek mu ránu zblokoval do rohu. V 61. minutě Kulič z pravé strany centroval před branku a Tafat přestřelil. Za pár minut po autovém vhazování Zahustela obešel protihráče Kulič, přihrál Tafatovi a tomu se koncovka opět nepovedla. Centr Sedláčka usměrňoval hlavou Janíček a z pravého vingle míč zázračně vyškrábnul čáslavský brankář na roh.

V 70. minutě se prosadil Kulič, když levačkou nedal náhradnímu čáslavskému gólmanovi Fryštákovi šanci - 2:1. Další rychlý útok vedený Kuličem skončil rohem a po jeho rozehrání hlavičkoval Janíček do chumlu bránících hráčů. Boleslavští od této chvíle měli herní převahu a potvrdili ji třetím gólem. V 82. minutě Hrdlička vybojoval míč na půlce, přihrál Sedláčkovi a ten z rohu šestnáctky levačkou zaskočil Fryštáka - 3:1.
V závěru se zranil Kúdela a tak Boleslavští posledních pět minut dohrávali v deseti lidech.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Šeda) - Kalina (46. Janíček), Kúdela, Procházka, Hrdlička - Mendy (46. Rolko), Sylvestre, Opiela (46. Zahustel), Táborský (61. Sedláček) - Bořil (46. Kulič), Chramosta (46. Tafat).

Sestava FC Zenit Čáslav: Poštulka - Kotrba, Ricka, Ptáček, Pacák - Hašek, Doba, Hlava, Šísler, Růžička - Pešír. Ke střídání byli Haniak, Džafič, Kunášek, Fikejz, Nitrianský, D.Procházka, Fryšták.

Góly: 37. Mendy, 70. Kulič, 82. Sedláček - 45. Šísler

Rozhodčí: Adam - Lerch, Hlaváč

Diváků: 190

Fanshop banner