FK Mladá Boleslav – CF RADOBÝL Litoměřice 5:4 (1:1)
Klub

FK Mladá Boleslav – CF RADOBÝL Litoměřice 5:4 (1:1)

Redakce

Velice důležité utkání dotáhli mladoboleslavští futsalisté k vítěznému konci a nakročili tak do případného play-off čtyř nejlepších mužstev 2. ligy - Západ. Vítězství se však nerodilo snadno, houževnatý soupeř hrál sice bez svého zraněného nejproduktivnějšího hráče Šimáčka, ale držel ho svými zákroky v brance výtečný Kurek a Boleslavi se tak nedařilo odskočit na více než dvoubrankový rozdíl. Ten se však po rychlé páté brance v úvodu druhé půle podařilo udržet až do závěrečných vteřin, takže snižující branka Radobýlu v power-play těsně před závěrem již prakticky nic neřešila. Domácí se tak po remíze Andy Liberec v Teplicích posunuli na třetí příčku se 36 body a 3 kola před koncem mají na čtvrté Andy dvoubodový a na páté Litoměřice pětibodový náskok.

Zápas začali domácí futsalisté aktivně a vysunuli svůj obranný blok hluboko na pole soupeře. Tomu tato taktika příliš nevoněla a hned ve 2. minutě měli dobré příležitosti Remenec a Sopko, ale Kurek obě jedovky reflexívně vyráží na roh. Po jeho výhozu a dvou vzdušných soubojích se najednou řítil sám na Belladu Vacek, Jurčovský ho zastavil skluzem jen za cenu faulu a ŽK a z trestného kopu z hranice šestky Rosocha vybídl právě Vacka k prostřelení hradby těl, když Bellada jen ztlumil míč a ten doskákal přes otočené hráče do sítě - 0:1. Druhá čtyřka FKMB začala poté také zostra a po zástřelu Hůlky na Filipa udeřil kanonýr Krejčík, který se ve 4. min. proháčkoval přes 3 hráče a Koláčkovi nezbylo nic jiného, než ho setnout. Penaltu bezpečně proměnil sám postižený mezi nohy Kurka - 1:1. Vzápětí už domácí v 5. min. vedli, když Remenec narazil Sopkovi a jeho střelu zastavil vybíhající Kurek rukou mimo pokutové území. Následoval trestný kop, který Remenec rozehrál na Jurčovského a ten s přehledem uklidil míč do sítě - 2:1. V 8. min. si Krejčík ukázkově narazil s Párou a středem trefil jen vybíhajícího Kurka. V 9. min. spálili velkou šanci také hosté, když Rosocha z úhlu vystřelil, Bellada vyrazil jen před Tichého, který však ze 3 metrů trefil jen hlavu boleslavského brankáře. Hosté také nepříjemně forčekovali, Rosocha si nejprve v brejku kličkou na Belladu nepřišel, ale konečným výsledkem byl vyrovnávací gól ve 12. min., kterému předcházelo nepokrytí míče i hráče Filipem, jenž umožnil Novotnému výlet s gólovým zakončením - 2:2. FKMB odpověděl gólovou akcí po ose Sopko - Poláček - Remenec, ale Kurek jeho střelu opět vyráží na roh, stejně jako tvrdou Krejčíkovu střelu o chvíli později. Na druhé straně těsně vedle střílí Vacek a domácí se radují až v minutě 15. a dokonce hned dvakrát. Nejprve Filip vystihl rozehrávku z rohu a předložil míč zcela volnému Krejčíkovi, jenž mazácky dloubnul Kurka - 3:2. Ihned z rozehrávky vystihl míč také Sopko, nahrál Remencovi a ten taktéž zkušeně uklidil míč k tyči nad padajícím Kurkem - 4:2. V 17. min. chyběly Sopkově střele jen decimetry, aby dojela za brankovou čáru po zblokování Kurkem. V 17. Min. Rosocha teatrálně přihrál pád po souboji s Remencem a kopala se desítka za 6. faul, kterou L. Grunert s přehledem pod víko proměnil - 4:3. Na druhé straně však píšťalka po faulu na Sopka mlčela ... V 19. Min. kopali domácí ještě nepřímý kop za malou domů, ale tentokráte si to Kurek pohlídal a předčasným vyběhnutím nedal Sopkovi šanci na umístěnou střelu. Zlikvidoval i Párovu dělovku, a tak se šlo do kabin s jednogólovým náskokem pro domácí.

Do druhé půle nastoupil za indisponovaného Jurčovského Brychta a měl ihned podíl na páté brance domácích. Našel volného Sopka, který vymíchal 2 bránící hráče a levačkou k tyči zvýšil na 5:3. To se také v konečném důsledku ukázalo jako rozhodující, neboť se střelci na obou stranách protrápili až do poslední minuty, kdy v power-play vstřelil snižující gól po nevrácení Hůlky slabou střelou po zemi Rosocha. To však do konce chybělo jen 17 vteřin a domácí si již vítězství pohlídali.

Trenér Jiří Baborák: „Na Litoměřice jsme se důkladně připravovali, viděli jsme jejich všechna domácí zápasy a věděli, že je to nepříjemný soupeř, který nenechá nic zadarmo. Nám nahrálo, že se zranil jejich kapitán a nejlepší střelec Šimáček (přejeme uzdravení) a sporadicky pro zranění hrál tvůrce hry Hanzl. Tím nebyli hosté tak kompaktní a dovolili nám množství šancí, které jsme však nebyli schopni všechny realizovat. Důležitá byla proměněná standartní situace na 2:1, kterou jsme pilovali na trénincích. Teď nás čekají dva super zápasy venku na Kladně a doma s Andy Liberec, která napoví, jak na tom vlastně před vyřazovacími boji jsme."

Sestava: Bellada -.Jurčovský (21. Brychta), Poláček, Remenec, Sopko (Kvapil) - Pára, Hůlka, Krejčík, Filip (Doležal). Branky: Krejčík 2, Sopko, Remenec, Jurčovský - Vacek, Novotný, Grunert L., Rosocha. Trenéři: Jiří Baborák a Jan Fencl. Diváků: 150.

Fanshop banner