Náhradou za odloženou ligu přátelsky proti Čáslavi
Klub

Náhradou za odloženou ligu přátelsky proti Čáslavi

Redakce

Přátelské utkání FK Mladá Boleslav - FC Zenit Čáslav se uskuteční v úterý 9. března od 14,30 hodin v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Zda se bude hrát na hlavní hrací ploše, či na některé vedlejší, rozhodne se až bezprostředně před výkopem podle aktuálního počasí a stavu trávníku

Pro oba týmy to bude náhrada za mistrovské zápasy neuskutečněné v uplynulém víkendu kvůli nečekaným sněhovým přívalům.
Mladé Boleslavi odpadlo utkání 18.kola Gambrinus ligy v Příbrami, které se uskuteční až ve středu 14. dubna.
Čáslavi odpadlo sobotní středočeské derby II.ligy ve Vlašimi, jehož náhradní termín byl stanoven na středu 24. března.
Pro Mladou Boleslav i Čáslav bude úterní přátelské utkání testem před důležitými mistrovskými zápasy. Mladá Boleslav v neděli 14. března hostí kandidáta na titul a jediný neporažený tým Gambrinus ligy AC Sparta Praha. Čáslav v nejbližším druholigovém mistráku čeká exprvoligová Viktoria Žižkov.

Čáslavský klub byl v ročníku 2008/09 obrovským překvapením druhé ligy. Pod vedením trenéra Miroslava Koubka vybojoval postup do Gambrinus ligy, když se umístil na druhém místě za Bohemians 1905, ale mezi elitu nevstoupil. Postupové právo prodal klubu FC Slovácko z Uherského Hradiště.
Trenér Miroslav Koubek odešel do Baníku Ostrava a v Čáslavi na trenérskou lavičku usedl internacionál Přemysl Bičovský. Po devíti kolech jej v září 2009 vystřídal Zdenko Frťala. V té době byl čáslavský tým na jedenácté příčce a momentálně je v druholigové tabulce třináctý, když ze šestnácti utkání získal šestnáct bodů a na sestupovou příčku má pouhé dva body náskoku.
K zajímavostem patří, že čáslavský fotbalový klub má stejný rok založení 1902 a také stejné modrobílé klubové barvy jako mladoboleslavský klub.
V čáslavském realizačním týmu v roli trenéra brankářů působí mladoboleslavský odchovanec Jiří Malík. Z podzimního hostování se z Čáslavi do Boleslavi vrátili David Brunclík a Tomáš Brezinský, oba nyní působí v třetiligové juniroce. Na podzim v Čáslavi začal i Radim Holub, člen síně slávy FK Mladá Boleslav, který dnes již kope v Chrudimi. Čáslavský dres z někdejších boleslavských fotbalistů obléká Jan Skoupý. Pro jarní boj o záchranu v druhé lize vedení čáslavského klubu značně pozměnilo kádr. Odešlo dvanáct a přišlo jedenáct hráčů. Mezi také velmi zkušení Tomáš Pešír, jenž skončil angažmá v kyperském Nea Salamina Famagusta, a brankář Tomáš Poštulka s ligovými zkušenostmi ze Sparty Praha, Teplic a Plzně.

Fanshop banner