Úvodní jarní mistrák prohráli
Klub

Úvodní jarní mistrák prohráli

Redakce

V mrazivém počasí začali dorostenci s omlazeným kádrem jarní mistrovskou sezónu. A začali ji prohrou s družstvem ze spodní poloviny tabulky.

Mostečtí se prosadili již v 11. minutě. Po rohovém kopu skóroval hlavou jejich stoper Říha - 0:1. Boleslavští se snažili skóre srovnat. Kombinační hra ve středu hřiště se jim dařila se střídavými úspěchy, ale zcela postrádali důraz v koncovce. Nejblíže vyrovnání byl ve 33. minutě Honc po chytré Sedláčkově uličce do soupeřovy šestnáctky. Honcovu střelu však brankář Hanus se štěstím odvrátil na roh, kterému se Mostečtí bez obtíží ubránili.

Podobně jako do začátku utkání i do druhého poločasu po změně stran vstoupili lépe Mostečtí. Ve 49. minutě potrestali sérii nedůsledností boleslavské defenzívy. Ščuka téměř od rohového praporku poslal přízemní míč do brankoviště, kde Vodičkova šťastná teč vedla k druhému gólu v boleslavské síti - 0:2. Boleslavští se však brzy vrátili do hry o body. V 57. minutě proměnil Volf pokutový kop - 1:2. Další boleslavské střelecké příležitosti však toužený gólový efekt neměly a tak všechny tři mistrovské body putovaly do Mostu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pánek - Tvrdý, Borovička, M.Šťastaný, Dragoun - Honc, Sedláček, Tvaroha, Láncz (89.D.Šťastný) - Volf, Horák (56.Dufek)

Góly: 57. Volf - 11. Říha, 49. Vodička

ŽK: Borovička, Tvrdý - Sláma, Christof

Rozhodčí: Hrubeš - Myška, Pechanec

Diváků: 45

Fanshop banner