Jak odčinit kladenský propadák? Jedině góly!
Klub

Jak odčinit kladenský propadák? Jedině góly!

Redakce

Boleslavští jedou v sobotu do Příbrami napravit zaváhání z úvodního utkání jarní sezóny, v němž doma těsně podlehli Kladnu 0:1. Povede se jim to však jedině v případě, že se ze zimního spánku probudí střelci.

Stannerovi svěřenci neudělali s Kladnem ani bod především proto, že nikdo z nich neskóroval. To se snad nebude v Příbrami opakovat. Vždyť kapitán boleslavského týmu Marek Kulič vede aktuální pořadí ligových střelců. Góly by měli začít dávat také Sylvestre, jenž v jarní premiéře trefil břevno kladenské branky, Chramosta, Táborský, Mendy a případně další hráči.

Čelo pořadí ligových střelců po patnácti kolech: 9 - Marek Kulič (Mladá Boleslav) a Michal Ordoš (Olomouc), 7 - Mario Lička (Ostrava), 5 - Petr Švancara (Slovácko), Tomáš Došek (Brno), Pavel Šultes (Olomouc), Ajdin Mahmutovič (Teplice), Bony Wilfried (Sparta Praha) 4 - Ludovic Sylvestre (Mladá Boleslav), Jan Blažek (Liberec), Jakub Mareš (Teplice), Zdeněk Šenkeřík (Slavia Praha), Jiří Jeslínek (Střížkov), Jiří Jeslínek (Bohemians Střížkov), Jan Holenda (Sparta). Mezi čtyřiadvaceti hráči, kteří dali tři ligové góly, je Rajnoch, který však už nepůsobí v Gambrinus lize. Mezi těmi, kteří se trefili dvakrát, jsou boleslavští Pecka, jenž je pro jaro vyřazený ze hry kvůli rekonvalescenci po operaci páteře, Chramosta, Táborský a Mendy.

Z příbramských fotbalistů v tomto soutěžním ročníku 2009/10 nejpřesněji střílejí Daniel Huňa, Josef Hušbauer a Filipe Dos Santos. Každý dal po třech gólech.

Dva historicky nejlepší ligoví střelci současného boleslavského kádru, Marek Kulič (71 gólů) a Alexandre Mendy (18 gólů) ve své kariéře působili v Příbrami.
Čtyřiatřicetiletý Kulič
oblékal příbramský dres od léta 1999 čtyři ročníky (2003-05 České Budějovice, 2005-07 Mladá Boleslav, 2007-09 Sparta Praha, 2009-dosud Mladá Boleslav).
Šestadvacetiletý francouzský fotbalista Mendy
na konci července 2003 v Příbrami začal své působení v české Gambrinus lize. V lednu 2006 přestoupil do Mostu a od září 2007 hraje za Mladou Boleslav.
Jednadvacetiletý Jakub Řezníček
je odchovancem Příbrami a do Mladé Boleslavi přestoupil v létě 2007. V loňském podzimu hostoval ve slovenském Ružomberoku a v současnosti patří do kádru třetiligové mladoboleslavské juniorky.

Fanshop banner