Pokazili vstup do jarní sezóny
Klub

Pokazili vstup do jarní sezóny

Redakce

Kladenští začali s důrazem na hranici pravidel a vytrvali v tomto přístupu celý zápas, který vyhráli gólem ze čtvrté minuty. Dal ho Strnad střelou z otočky. Boleslavští sice po přestávce zvýšili tlak, ale gólově se neprosadili. Jen Sylvestre nastřelil břevno.

Boleslavští měli sice opticky více ze hry, ale byli často nepřesní a v koncovce bezzubí. Dvě největší šance připravil Kulič. Ve 14. minutě jeho trestňák proletěl brankovištěm k Chramostovi, ale ten ani na dva pokusy míč do branky nedostal. O deset minut později Kulič vybojoval u levé lajny míč, prošel s ním do trestného území a přihrál před branku. Přihrávka prosvištěla půl metru od brankové čáry, aniž se k ní některý z boleslavských spoluhráčů dostal.

Po přestávce Boleslavští zvýšili tlak a přidali na důrazu. Ovšem pětačtyřicetiminutová snaha vyzněla jalově, přestože gólových šancí na otočení nepříznivého výsledku bylo dost.
Třikrát z dobré pozice hlavičkoval Zahustel. Marně v akrobatické pozici zkoušel vystřelit přes hlavu Chramosta. Poláček nastřelil brankáře z hranice šestnáctky, kam mu přistrčil míč Kulič. Nejblíže gólu však byli v závěrečných minutách Sylvestre, který po Táborského přihrávce z necelých deseti metrů nastřelil břevno, a Kulič, jenž placírkou z osmi metrů zamířil do brankářovy náruče.
Kladenští vážně zahrozili pouze v 64. minutě Zachariášem, který těsně po svém příchodu na hřiště zkoušel z těžkého úhlu marně nachytat Millera. S blížícím se závěrem utkání byl boleslavský tlak drtivý a kladenské štěstí nezdolné.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (83. Tafat), Václav Procházka, Kúdela, Hrdlička - Zahustel (86. Bořil), Sylvestre, Opiela, Poláček - Kulič, Chramosta (68. Táborský). Připraveni ještě byli Janíček, Sedláček a Šeda. Kvůli disciplinárním trestům nemohli hrát Mendy a Rolko.

Sestava SK Kladno: Tesař - Mráz, Beneš, Gross, Jan Procházka - Bartoš, Szabo, Zoubek (73. Lička), Strnad, Novotný - Šilhan (62. Zachariáš). Připraveni ještě byli Cigánek, Tatanashvili, Hajník a Kostolanský.

Gól: 4.Strnad

ŽK: Sylvestre, Kulič - Jan Procházka, Novotný, Zachariáš

Rozhodčí: Kocourek - Ubias, Jiřík

Diváků: 3021

Jak šly minuty zápasu:

1' - výkop měli Boleslavští, první jejich útok skončil faulem na Chramostu.

2' - po Hrdličkově přetaženém centru vracel míč před branku Zahustel, ale Kulič s Chramostou se k zakončení nedostali.

3' - kladenský atak skončil u Millera, protiútok pokazil Zahustel, ale Boleslavští se vrátili do útočné akce, ve které Chramosta prohnal soupeřovu obranu, ovšem akci gólově nezakončil.

4' - nevinně vypadající oblouček do boleslavského vápna zaskočil bránící hráče a nedůsledně krytý Strnad z otočky vystřelil tak šťastně, že trefil podle pravé Millerově ruce branku - 0:1.

6' - Kulič kopal první boleslavský roh, ale k ohrožení branky soupeře nevedl.

8' - před kladenskou branku se dral Zahustel, protihráči jej však k zakončení nepustili.

14' - po Kuličově trestném kopu od levé postranní lajny proletěl míč brankovištěm, ale Chramosta ho ani na dva pokusy nedostal do odkryté branky.

19' - Kladenští získali první roh. Zamotali boleslavskou obranou, ale naštěstí Benešova rána neprošla a Novotného střela minula Millerovu branku.

22' - zdařilá boleslavská kombinace, která začala u Hrdličky, pokračovala přes Sylvestra ke Kuličovi, skončila slabou střelou Sylvestra.

24' - Kulič vybojoval téměř u rohového praporku zdánlivě ztracený míč, po autovém vhazování a spolupráci s Poláčkem vnikl ze strany do trestného území a jeho přihrávka proletěla půl metru od brankové lajny, aniž našla boleslavského hráče.

27' - Sylvestre vysokou přihrávkou hledal na hranici vápna Chramostu, ale nepovedlo se mu to.

32' - vystřelit z dálky zkusil Opiela. Zamířil hodně vysoko a brankáře Kladna nezaměstnal.

40' - série oboustranných nepřesností kolem půlící čáry skončila boleslavským faulem. Po rozehraném kladenském trestňáku Šilhan na hranici boleslavského velkého vápna sklepnul hlavou Strandovi a ten ze dvaceti metrů vysoko přestřelil Millerovu branku.

43' - Zoubkem načechraný trestňák zkoušel hlavičkovat Beneš, ale s málo nebezpečným obloučkem si strážce boleslavské branky poradil.

45' - Kladenským se nepovedl trestný kop a boleslavský brankář Miller dlouhým výkopem poslal do brejku Chramostu. Ten obešel dva protihráče, místo přihrávky nabíhajícímu Kuličovi zvolil střelbu, ale ta se mu nepovedla.

52' - střet Kúdely se Zoubkem posoudil rozhodčí Kocourek jako boleslavský faul. Szabo poslal trestňák do Millerovy náruče.

54' - Kuličův trestňák z boku šestnáctky hlavičkoval Zahustel do brankáře Tesaře.

58' - po Zahustelově centru se neprosadil v houštině bránících těl Kulič, vzápětí ani Chramosta akrobatickým pokusem přes hlavu a opět Kulič ve skluzu na malém vápně.

59' - nadějně vypadal průnik Zahustela, ovšem jeho přihrávku před branku nikdo ze spoluhráčů nevyužil.

60' - po Procházkově pasu z boleslavské poloviny Zahustel v souboji s nečistě bránícím soupeřem vybojoval roh.

61' - Kulič připravil střeleckou pozici Poláčkovi a ten ze stoprocentní šance nastřelil gólmana. Kladenští obránci dostali brankářem vyražený míč mimo šestnáctku, kde se ke střelbě odhodlal Kalina, ale minul branku.

64' - Zachariáš, který před minutou vystřídal na hrotu kladenského útoku Šilhana, zkoušel prostřelit z úhlu Millera, ten však byl pozorný a neposedný míč přikryl.

68' - Poláčkův centr z levé strany v plném běhu hlavičkoval Zahustel tísněný bekem těsně mimo branku.

70' - po Kuličově přihrávce se marně snažil ke střelbě uvolnit Táborský, až o míč v hloubi vápna přišel.

72' - Opiela se odvážil ke slalomu mezi protihráči. Na hranici trestného území jej podrazil kladenský obránce J.Procházka a nařízený trestný kop poslal Táborský přes hráčskou zeď i přes Tesařovu branku.

74' - Opiela zkusil překvapit soupeřova brankáře ze dvaceti metrů, ale přestřelil.

76' - nepovedený Kalinův centr vyděsil brankáře Tesaře, který se marně natahoval po míči, jenž jenom o pár centimetrů minul kladenskou branku.

79' - Kladenští se po delší době dostali na dostřel Millerovy branky a boleslavskou obranu dokonale rozhodili, že nikdo v modrobílém dresu nedokázal pořádně odkopnout míč.

83' - Poláčkův roh těsně vedle pravé horní vingle hlavičkoval Zahustel. I když ze svých tří hlaviček byla tato třetí nejblíže gólu, vytoužené vyrovnání nepřinesla.

87' - Táborského přízemní přihrávka z levé strany našla deset metrů před brankou Sylvestreho a ten nikým neatakován nečekaně razantní bombou trefil břevno. Míč se odrazil do země kousek před brankovou lajnou a do bezpečí ho odkopl kladenský obránce.

90+3' - centr Bořila nenašel Tafata. Následovalo obléhání kladenské branky, které skončilo Kuličovou placírkou z osmi metrů do brankářovy náruče. O chvíli později rozhodčí Kocourek ukončil utkání, které Boleslavští nečekaně prohráli s předposledním týmem Gambrinus ligy 0:1.

Fanshop banner