V neděli začínáme jaro proti Kladnu
Klub

V neděli začínáme jaro proti Kladnu

Redakce

Utkání 17. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Kladno se hraje v neděli 28. února od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Boleslavští v něm vstoupí do jarní mistrovské sezóny bez Rajnocha, který přestoupil do Turecka, nemocného Pecky a z podzimu disciplinárně potrestaných Rolka a Mendyho.

V posledním utkání loňského podzimu čtvrté žluté karty viděli tři boleslavští fotbalisté, a to Jan Rajnoch, Adrian Rolko a Alex Mendy, což pro ně automaticky znamenalo zákaz startu v prvním jarním utkání. Rajnoch před trestem utekl do Turecka. Rolko byl v Liberci navíc vyloučený, takže nemůže hrát ve dvou úvodních zápasech jarní sezóny.
Nepříjemnou skutečností je, že další dva defenzivní hráči, Ondřej Kúdela a Václav Procházka jsou v ohrožení disciplinárního trestu, neboť mají na svém kontě tři napomínání žlutými kartami z podzimní sezóny.
Zcela mimo hru je i zkušený forvard Luboš Pecka, který je v rekonvalescenci po operaci páteře. Na hostování odešli do pražské Slavie Jan Kysela a do Slovácka Radim Nečas.

Trenér Karel Stanner, který proti Kladnu usedne na prvoligovou lavičku podesáté ve své kariéře, když předchozích devět utkání odkoučoval na jaře 2008, současné prvoligové mužstvo oživil převelením několika talentovaných mladíků z juniorky. Navíc přišel na hostování z pražské Slavie Libor Tafat a po půlročním hostování ve vršovických Bohemians se vrátil Tomáš Hrdlička.

Všichni příznivci boleslavského fotbalu tuší, že nedělní kladenská šichta nebude snadná. „Neočekávám žádnou ódu na krásu, protože Kladno v pozici, v jaké je, se bude prát o každý míč. Přijedou s taktikou nedostat gól a pokusit se ze standardky nebo brejku nějaký gól dát. U nás bude záležet na tom, jestli se nám povede včas skórovat a dostat se tak co nejdříve do herní pohody, nebo jestli se budeme trápit až do konce zápasu," pravil Karel Stanner.

Fanshop banner