S Kladnem máme vítěznou bilanci
Klub

S Kladnem máme vítěznou bilanci

Redakce

V dosud sehraných sedmi vzájemných utkání o mistrovské body Gambrinus ligy Mladá Boleslav s Kladnem neprohrála. Jenom jednou se s ním rozdělila o body při bezgólové plichtě před třemi roky. V ostatních šesti zápasech vždy brala plný počet tří bodů. Celkové skóre 11:3 vyznívá jasně pro Mladou Boleslav.

Statistika vzájemných ligových utkání:

Podzim 2006 Mladá Boleslav - Kladno 2:0 (Holub, Abraham).

Jaro 2007 Kladno - Mladá Boleslav 0:0

Podzim 2007 Mladá Boleslav - Kladno 2:1 (Holub, Rolko - Cigánek)

Jaro 2008 Kladno - Mladá Boleslav 0:1 (Rajnoch)

Podzim 2008 Mladá Boleslav - Kladno 2:1 (Poláček, Pecka - Killar)

Jaro 2009 Kladno - Mladá Boleslav 0:1 (Papadopulos)

Podzim 2009 Kladno - Mladá Boleslav 1:3 (Bartoš - Táborský, Sylvestre a Kulič)

Poslední vzájemné utkání SK Kladno - FK Mladá Boleslav 1:3 se hrálo v pondělí 10. srpna od 17,30 hodin na kladenském trávníku. Boleslavští udrželi neporazitelnost ve vzájemné bilanci a navíc Kladnu nastříleli rekordní počet tří gólů. Začátek duelu tomu však neodpovídal. Ve 4. minutě Bartoš přehlavičkoval Vorla a Kladno vedlo. Boleslavští odpověděli až za půl hodiny Táborského volejem, který kladenský Pavlík se štěstím vyrazil na roh. Ve 37. minutě prošel do vápna Sylvestre a jeho přihrávku bez přípravy zúročil Táborský ve vyrovnávací gól. Ve 43. minutě Sylvestre obehrál Tatanashviliho a ze třiceti metrů pravačkou překonal Pavlíka v kladenské brance. Po zápase si kladenský kouč Martin Hřídel oprávněně povzdechl, že Sylvestre sám otočil vývoj utkání. Zasloužený tříbodový zisk pro Boleslav definitivně potvrdil v 52. minutě Kulič.

Loňská sestava FK Mladá Boleslav: Vorel - Kúdela, Rolko, Rajnoch, Djalovič - Mendy, Sylvestre, Václav Procházka, Táborský (78. Poláček) - Kulič (88. Chramosta), Pecka (90. Fikru Lemessa).

Loňská sestava SK Kladno: Pavlík - Mráz, Beneš, Jan Procházka, Bartoš - Zoubele, Strnad (55. Hlava), Szabo, Holub - Klinka (55. Mašanský), Tatanashvili (72. Šilhan).

Fanshop banner