Vsaďte si u Fortuny na boleslavské úspěchy
Klub

Vsaďte si u Fortuny na boleslavské úspěchy

Redakce

Fotbalisté v Gambrinus lize mají za sebou šestnáct a před sebou čtrnáct kol. Boleslavští jsou s pětadvaceti body na šesté příčce. Za Evropou zaostávají o šest bodů, II. lize unikají o čtrnáct bodů. Tím je dané, o co by na jaře měli hrát.

Podle zpravodajského serveru iDnes má FK Mladá Boleslav tříprocentní naději na mistrovský titul, nejmenší ze sedmi týmů, které sportovní redaktoři považují za kandidáty celkového vítězství Gambrinus ligy v ročníku 2009/10. A v anketě čtenáři fotbalového zpravodajství iDnes pět dnů před zahájením mistrovské sezóny nejvíce věřili aktuálně sedmé Slavii Praha (43%) a druhé Spartě Praha (31%). Dalším pěti, kterými jsou Ostrava (8%), Teplice (7%), Jablonec (4%), Plzeň (4%) a Mladá Boleslav (3%), dávali minimální šance.

Podle sázkové kanceláře Fortuna je na tom Mladá Boleslav obdobně, jako podle čtenářů iDnes. Za favorita bookmakeři považují Spartu Praha, na jejíž pravděpodobnost získání mistrovského titulu vypsali kurs 1:1,75. Dalšími kandidáty jsou Teplice 1:6, Ostrava 1:8, Jablonec 1:9, Slavia Praha 1:16, Plzeň a Mladá Boleslav 1:30.
Na Mladou Boleslav si u Fortuny můžete vsadit nejen na celkovou výhru, ale i na pravděpodobnost předního umístění. Na mladoboleslavské umístění mezi prvními třemi v ročníku 2009/10 je kurs 1:3,8 a na umístění do pátého místa kurs 1:1,8.

Další možností je vsadit si na střeleckou potenci Kuliče či celého týmu. Podle bookmakerů Fortuny je jasným favoritem pro vystřílení koruny krále ligových kanonýrů Marek Kulič. Sázet se na něho dá v kursu 1:2,4.
Za největšího Kuličova konkurenta bookmakeři považují Michala Ordoše z Olomouce (1:4) a Petra Švancaru ze Slovácka (1:6). Mezi sedmnácti kandidáty Fortuny je i mladoboleslavský Jan Chramosta s devátým nejlepším kursem 1:40.

Kdo věří, že mladoboleslavští fotbalisté nastřílí celkem 42 ligových gólů, může si vsadit v kursu 1:3,2. Na množství 43 až 48 ligových gólů je kurs 1:2,2 a na 49 či více ligových gólů kurs 1:2,9.

Fotbalisté Mladé Boleslavi v dosavadních šestnácti ligových zápasech nastříleli celkem 28 gólů, což je druhá nejlepší bilance v Gambrinus lize. Sparta Praha dala o jeden gól více. Střelecké pořadí jednotlivců vede Marek Kulič (9) před olomouckým Michalem Ordošem (8) a ostravským Mario Ličkou (7). Z boleslavských hráčů dal Rajnoch tři, Chramosta, Mendy, Táborský a Pecka po dvou gólech. Rajnoch hraje v Turecku a Pecka se zotavuje z operace páteře. Takže tito dva si gólovou bilanci v ročníku 2009/10 nevylepší.

Fanshop banner