Stará garda má v novém roce formu
Klub

Stará garda má v novém roce formu

Redakce

V pondělním podvečeru 22. února na umělé trávě areálu Městského stadionu si k přípravě pozvali veteráni FK Mladá Boleslav mužstvo okresního přeboru SK Skalsko, který si tak ověřilo svoji výkonnost před mistrovskou sezónou proti zkušeným boleslavským fotbalistům.

Začátek utkání byl plně v režii boleslavské staré gardy, která dobře kombinovala a soupeři nepůjčila balón. Akce střídala akci. První gól se zrodil po rychlém brejku Sedláčka s Kohoutem, akci zakončil s přehledem Vizingr - 1:0. Po vstřeleném gólu se stará garda ještě více prosazovala útočnou hrou na polovině soupeře, ale další trefy do černého dlouho nepřicházely. Šanci neproměnil Kohout, který trefil břevno. Gól nedal ani Sedláček a tři stoprocentní gólové příležitosti trestuhodně zahodil Navrátil. Deset minut před koncem prvního poločasu skóroval Kohout po akci, kterou mu připravil rychlý záložník Malík individuálním průnikem - 2:0. Hráči Skalska se přes dobře hrající obranu staré gardy nemohli prosadit. Gól na 2:1 se jim podaři přeci jen vstřelit z dobře zahraného rychlého brejku pět minut před koncem prvního poločasu.

Druhý poločas měli navrch opět boleslavští veteráni, kteří po vyhraném prvním poločase s chutí vstoupili do druhého dějství aktivní hrou. Krajní záložníci Malík a Fiksel zásobovali trojici útočníků dobrými centry a přihrávkami, těm se ale nepodařilo gólově prosadit. Kohout trefil opět jen břevno, Vizingr mířil vedle a Navrátil neměl obuté správné kopačky,když další čtyři jasné gólové příležitosti opět zahodil! Stálý tlak staré gardy vyvrcholil dvěma slepenými góly. Vstřelili je Vizingr a Sedláček, který nádhernou přízemní střelou k pravé tyči zakončil Niklfeldovu akci. Těsně před koncem dvakrát dobře vychytal hráče Skalska brankář Pechanec. A protože poslední dvě akce špatně zakončil Navrátil, skóre 4:1 ve prospěch staré gardy Mladé Boleslavi se už nezměnilo.

Sestava: Pechanec - Koros, Kamenický, Štěpán, Hůlka - Malík, Sedláček, Fiksel - Kohout, Navrátil, Vizingr. Střídali - Horák, Niklfeld

Góly FKMB: Vizingr 2, Kohout, Sedláček

Rozhodčí: O.Pechanec

Fanshop banner