DALMACH Turnov - FK Mladá Boleslav 3:7 (1:1)
Klub

DALMACH Turnov - FK Mladá Boleslav 3:7 (1:1)

Redakce

S odhodláním odčinit domácí porážku od herně nepříjemných vysokoškoláků z Liberce a vrátit se na postupovou příčku do play-off nastoupili v nedělní večer boleslavští futsalisté na horké turnovské palubovce, která se díky blízkosti stěn zdá opticky rozměrově menší, ač rozdíl oproti klasice 40x20 metrů je opravdu jen metrový. Střeleckou taktovku se jim dařilo celý zápas dirigovat ve svůj prospěch, když ani jednou neprohrávali a v druhé polovině druhého poločasu se jim podařilo gólově odskočit na dostatečný náskok, který v závěru přes domácí power-play s přehledem uhájili a navíc navýšili. Páté Litoměřice tak nadále ztrácí na čtvrtou Boleslav 2 body a za 14 dní v pátek 5.března si to rozdají v mladoboleslavské sportovní hale v utkání pravdy s domácími borci, což by mohlo být dobrou pozvánkou pro hojnou diváckou návštěvu.

První poločas utkání nabídl početné divácké kulise atraktivní rychlý futsal, kdy se oba soupeři do sebe pustili bez respektu a zvláště vytažený obranný boleslavský blok činil Dalmachu velké potíže. První šanci zahodil aktivní Remenec, když po získání míče projel obranou Turnova jako nůž máslem a z 8 metrů bodlem těsně minul Horáčkovu branku. Vzápětí se dvakrát ke střele z voleje dostal Jurčovský, který svou předvídavostí odebíral míče a tvrdě, bohužel nepřesně, zakončoval. Poté vzrušily 2 žluté karty pro hostující hráče za špatné střídání a Hůlku to tak naštvalo, že se v 4. min. rozběhl po křídle a střelou z běhu nedal Horáčkovi šanci - 0:1. Turnov nadále oplácel rychlými útoky, ale hostům se dařilo i za cenu sebeobětování a nedovolených zákroků eliminovat útočnou sílu domácích. Vyrovnání přišlo z nohy nejaktivnějšího hráče domácích Aleše Krejčíka, který využil ztrátu míče boleslavských hráčů na hrotu útoku, rychle vnikl do nezavřené obrany a tvrdou střelou o tyč srovnal skóre - 1:1. Dostat vedení na svou stranu mohli boleslavští hráči v 17. min., ale po závaru před domácí brankou zvonily pouze dvakrát tyče po dorážkách Hůlky a Filipa. A tak ani pár dobrých příležitostí na obou stranách nic nezměnily na poločasové remíze.

Druhé dějství bylo na branky mnohem štědřejší a průběh dramatičtější. Již ve 23. min. rozehrál Filip s Hůlkou rychle roh a ostrá přihrávka našla zcela volného znovuzrozeného střelce Krause na zadní tyči - 1:2. V 27. min. však již bylo opět vyrovnáno Krejčíkem, který dopravil míč přes famózně čarujícího Belladu v brance jen s velikým štěstím. Gólu však předcházel drtivý závar, jenž vyústil ve dvě nastřelené konstrukce branky. Houpačka však pokračovala obrovskou rychlostí, když ve 29. min. Sopko uklidil míč do branky po akci Remence, který unikl po křídle a našel ho zpětnou přihrávkou - 2:3. Ve 32. min. se už hostům dýchalo klidněji, když Kraus vysunul Filipa a ten z křídla bodlem prostřeluje Horáčka - 2:4. Domácí se vrhli ještě více do útoku, ale Boleslav v čele s Belladou odolávala, když ten vytahoval jeden excelentní zákrok za druhým. Konečné rozhodnutí přinesla až závěrečná čtyřminutovka, ve které se odhodlali domácí k power-play. V ní totiž nejprve obdrželi domácí sporný pátý akumulovaný faul a vzápětí tvrdý střet hráčů posoudili rozhodčí jako šestý, což využil Sopko klasickým bodlem ke vstřelení pátého gólu z 10-ti metrového kopu - 2:5. Když tentýž hráč dovršil ve 39. min. svůj hattrick gólem přes celé hřiště, hostující lavička již pomalu slavila 3 body. Radost jí na chvíli utlumil svým třetím gólem Krejčík, ale v poslední minutě Filip vybojoval míč, nasadil housle protihráči, k míči se dostal Remenec, udělal druhému to samé a před ním již byla jen prázdná branka - 3:7. Po zbytečných faulech mohl Turnov ještě alespoň korigovat ze dvou desítek, ale Bellada je obě skvěle polapil a bylo vymalováno.

Trenér Jiří Baborák: „Myslím, že na takové zápasy lidi budou určitě chodit, mělo to šťávu, nasazení, emoce a 10 gólů - co víc si přát. My jsme byli přeci jen produktivnější a výborně nám zachytal Jarda Bellada, který chvílemi sice vypadá apaticky, ale potom dokáže neskutečně reagovat. Sestavu jsme lepili na poslední chvíli, když se na fotbale zranili Jílek a Kvapil a přibyli tak k Brychtovi a vykartovanému Krejčíkovi. Ještě že máme tak široký kádr a dvě kvalitní čtyřky jsme dali dohromady. Mám také radost, že se herně i střelecky chytil Kraus, což je velikým příslibem do dalších bojů. Teď je kvůli Valné hromadě Svazu futsalu týden volno, ale poté přijde rozhodující série posledních 4 utkání základní části - 5. března hostíme páté Litoměřice, pak jedeme do druhého Kladna, přivítáme třetí Andy Liberec a končíme u zatím šestého Benešova."

Sestava: Bellada -.Jurčovský, Poláček, Remenec, Sopko - Pára, Hůlka, Filip, Kraus (Doležal). Branky: Sopko 3, Remenec, Filip, Hůlka, Kraus - Krejčík A. 3.

Fanshop banner