Boleslav vyhrála nad Libercem gólem Kuliče
Klub

Boleslav vyhrála nad Libercem gólem Kuliče

Redakce

Přátelské utkání bylo pro oba týmy poslední přípravou na jarní Gambrinus ligu. Hrálo se v chladném počasí na perfektně připraveném a uměle vyhřívaném trávníku. Boleslavští nastoupili bez stopera Rolka a záložníka Mendyho, protože Rolko má z podzimu trest na dva a Mendy na jeden mistrák.

První ohrožení soupeřovy branky předvedl liberecký Kerič, ale cíl minul. Zanedlouho po zahájení hry liberecký kouč Petřík nuceně vystřídal zraněného Nezmara vytáhlým útočníkem Smetanou. Ve 12. minutě po Kalinově centru Chramosta slabě hlavičkoval do náruče brankáře. Z další akce střílel nepovedeně Zahustel, který o pět minut později prošel přes dva protivníky, ale opět se mu střelba nepovedla. Kolem 20.minuty dvakrát pokazil útočnou snahu Boleslavi nepřesnostmi Chramosta. Ve 26.minutě pokazil rozehrávku Opiela a libereckou protiakci zakončil nepřesnou střelou Dočkal. Ve 28.minutě Zahustel připravil palebnou pozici Kuličovi, jeho ránu obránci srazili na roh. Rozehrál ho Kulič, Liberečtí se bez obtíží ubránili. Ve 31.minutě Dočkal vyslal do brejku Keriče, který obešel vyběhnuvšího brankáře Millera, ale z úhlu opuštěnou boleslavskou branku netrefil.

Ve 33.minutě Kalina vybojoval míč a po zemi ho poslal přesně na rozběhnutého Kuliče, který ač tísněn stoperem Dejmkem přízemní ranou trefil kout liberecké branky po Hauzrově pravici - 1:0. Při dalším boleslavském útoku Zahustel marně hledal před brankou Chramostu, který přihrávku přeběhl.
Krátce před přestávkou střelec boleslavského gólu Kulič pro zranění odstoupil. Boleslavští pokračovali s dorosteneckým útokem, neboť k Chramostovi se postavil Bořil.

Po přestávce ve 48.minutě vyslal liberecký Papoušek z trestného kopu svoji pověstnou dělovku, kterou Miller vyrazil. V 53.minutě pádil z levé strany na boleslavskou branku Frejlach, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo a Miller nemusel ani zasahovat. Na druhé straně v 55.minutě snadno Hauzr kryl nepovedený trestňák Poláčka. Za necelých pět minut předvedli Boleslavští svižnou kombinaci. Míč putoval od Zahustela na Tafata, ten hlavou sklepnul Kalinovi, který nabil Bořilovi, jenž levačkou těsně přestřelil Hauzrovu branku. V 61.minutě vystihl Bořil libereckou rozehrávku, přihrál Tafatovi, který se zasekávačkou zbavil Janů, ale mířil těsně nad břevno.
V 65.minutě po faulu Sylvestreho kopal Papoušek trestňák z pětadvaceti metrů. Miller ho vyrazil na roh, který Liberečtí rozehráli zdařile, ale hlavičkující Smetana netrefil branku. V 67.minutě Opielův ostrý centr na malém vápně stočil do branky Táborský, ale Hauzr šťastným reflexem míč vyrazil.
V 71.minutě přetažený Dočkalův centr bez přípravy zakončoval Papoušek, ale rána se mu nepovedla. V 73.minutě Sylvestre krásně přihrál před libereckou branku, ale Tafatovi se zakončení nezdařilo. Za pět minut Poláčkův trestný kop od postranní lajny spoluhráče nenašel, navíc rozhodčí odpískal Hrdličkovi útočný faul. V 82.minutě Vácha hledal uličkou mezi boleslavskými beky Smetanu, ten však byl u míče o krok později než brankář Miller.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (66.Janíček), Procházka, Kúdela, Hrdlička - Zahustel (59.Táborský), Sylvestre (75.Sedláček), Opiela, Poláček - Kulič (33. Bořil), Chramosta (46.Tafat).

Sestava FC Slovan Liberec: Hauzr - Kelič (46.Janů), Dejmek (46.Polák), Vulin (46.Vácha, 85. Dejmek), Gebreselassie - Frejlach, Gecov, Papoušek (81.Čorič), Dočkal - Kerič, Nezmar (7. Smetana).

Gól: 33. Kulič

ŽK: Dejmek, Dočkal

Rozhodčí: Libor Kovařík - Tomáš Kovařík, Koval

Diváků: 450

Fanshop banner