FK Mladá Boleslav – SLAVIA TU Liberec 4:7 (1:1)
Klub

FK Mladá Boleslav – SLAVIA TU Liberec 4:7 (1:1)

Redakce

Mladoboleslavští futsalisté museli v zápase s libereckými vysokoškoláky kousnout do kyselého jablka, i když jim povinnost velela s posledním celkem tabulky naplno bodovat a udržet si tak tříbodový odstup od znovu se nadechujícího celku Andy Liberec. A právě slůvko „muset" jakoby přičarovalo na jejich výkon střelecké trápení a ve druhé půli hrubé chyby v obraně a křečovitý závěr, který vyústil ve 3 branky do prázdné branky po tragicky sehrané power-play. Nic nepomohlo trojí střídání ani neustálé hnaní na zteč, liberecká obrana v čele s vynikajícím brankářem Tomešem neuvěřitelně odolávala, a když se na její stranu přidal i kousek štěstí, na překvapení kola bylo zaděláno. Boleslav tak bude muset promrhané body získat v dalších zápasech, neboť ji o 1 vstřelenou branku skóre předskočilo Andy a mohutně se na ně dotahuje i celek Radobýlu Litoměřice, který zaostává jen o 2 bodíky.

Přitom začátek zápasu i prakticky celá první půle nenaznačovaly, že by mělo dojít k překvapení. FK MB pozorně bránila a po získání míče vyvinula na vysokoškoláky enormní tlak, ze kterého se začali rodit šance. Hned v 1. min. nejprve Remence vychytal Tomeš a následně do prázdné zakončoval Sopko, ale obětavě se do střely vrhl Dufek a na chvíli uklidil míč do bezpečí. Vzápětí se totiž uvolnil Krejčík, Tomeš opět bravurně zasahoval a do třetice za chvíli vykopl Remencovi vyloženou šanci, když se na něj po narážečce se Sopkem řítil středem úplně sám. Raketové představení prvního střídání Sopkovy čtyřky ukončil opět Remenec, který opět sám proti Tomešovi neuspěl, jeho gólovou střelu opět Tomeš vytěsnil na roh. I druhá čtyřka prakticky nepustila Slavii TU za půlku, ale výsledkem bylo jen zranění Brychty, který se ale po ošetření později zapojil do hry. A festival zahozených šancí pokračoval - Sopko ze 2 metrů jen do Tomeše, Sopko sám středem a Tomeš na zemi zachraňuje, Sopkovu střelu v poslední chvíli blokuje Houra, Jurčovský sám na zadní netrefuje přesně míč, Poláček opět sám před Tomešem, který vyráží, Filip pálí 2x za sebou jen do Tomeše, Remenec pálí do tyče ..., a tak by se dalo pokračovat až do 12. min., kdy se namíchl Sopko, vypíchl Beránkovu rozehrávku, unikl po křídle a bodlem přes celou branku nedal konečně Tomešovi šanci - 1:0. Liberec do té doby prakticky neexistoval, jedinou nebezpečnou střelu vyslal bodlem Dufek až v 11. min., ale Bellada byl pozorný stejně jako vzápětí po sólu a střele Kubeše, který obral o míč na půlce posledního Remence. Boleslav chtěla pojistit vedení druhým gólem, blízko k tomu měl Jurčovský, ale po narážečce se Sopkem místo razantní střely ze 6 metrů volil ještě přihrávku. Také Jílkovu střelu Tomeš vyráží a Slavia TU začala konečně hrát i dopředu. Bohužel pro domácí výsledkem byl vyrovnávací gól v 15. min., který byl ale pro domácí smolný. Bláha se uvolnil přes naivně bránícího Filipa, z křídla vystřelil, před Belladou lehce tečoval míč Dufek do tyče a od ní a Belladových zad se došoural za brankovou čáru - 1:1. Vedení mohli vrátit v 17. min. Remenec, ale zcela sám nezužitkoval přihrávku Krejčíka, a v 19. min. Filip střelou bodlem, ale Tomeš opět na místě. Když z kroku Poláček míč spíše uklidil do autu, než aby ohrozil branku, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

A jak jinak než šancí začal druhý poločas, zcela volný Remenec opět nedává a Tomeš má opět navrch. Domácí poslali do hry Hůlku místo Jurčovského a Brychta se přesunul na jeho místo do první čtyřky, za Filipa naskočil Kvapil, ale jeho v průběhu nahradil Keszeg a jeho opět Filip. Slavia TU vystrčila růžky Hourou, ale zblokovaná střela těsně obtančila tyč Belladovy branky. Do vedení se hosté dostali ve 24. min., kdy zkrat kapitána domácích Poláčka, jenž z autu rozehrál přímo na nohu Hourovi, potrestal tento hráč z voleje po břevno Belladovy branky - 1:2. Hosté ucítili příležitost a dokázali s boleslavskými hráči držet krok a Kubeš dokonce dvakrát nebezpečně vypálil. Trenéři stáhli sestavu na 6 hráčů a veliký tlak zužitkovali domácí ve 28. min., kdy nejprve Krejčík po narážečce se Sopkem vyrovnal a vzápětí Brychta našel Sopka, který přes Kuzněcova nezaváhal - 3:2. Domácí chtěli rozhodnout a tlačili se stále do útoku, ale to se nakonec ukázalo jako kontraproduktivní, neboť jim docházely síly. Vysokoškoláci vyrovnali ve 29. min., kdy při bránění propadl Sopko a do té doby bezchybný Bellada propustil míč po Kubešově střele za svá záda - 3:3. Ve 32. min. promarnil velkou šanci Hůlka, který ze 4 metrů nezvedl míč nad padajícího Dufka a Krejčíkovu střelu Tomeš nohama vyráží na roh. A tak trestali hosté - Suchomel našel Kubeše, kterého nestíhal Krejčík, a ten nadvakrát překonal Belladu - 3:4. Domácí se vrhli do zoufalého náporu, ale euforicky hrající hosté odolávali. Ve 37. min. přehlédli rozhodčí jasnou ruku Bláhy v pokutovém území domácí začali hrát power-play. Ta se jim ale vůbec nepovedla, nejprve trestal do prázdné Beránek - 3:5. Poté ve 39. min. Kubeš na 3:6 a ve 40. min. Suchomel - 4:7. Na všech brankách měl velký podíl Brychta na pozici rozehrávajícího hráče, ale celkově ji domácí hráči hráli uspěchaně a křečovitě. Kosmetická úprava Remence na 4:6 nic neměnila na konečné prohře domácího týmu, který celý zápas sice odjezdil, ale výborného a nadšeného soupeře prostě nezlomil.

Trenér Jiří Baborák: „Neuvěřitelný zápas, ale již jsem jich několik takových sám zažil. Vlítli jsme na soupeře a výborně kombinovali, prakticky jsme ho nepustili prvních deset minut k míči, ale spoustu vytvořených šancí jsme nedokázali využít, ať už byl proti vynikající Tomeš v brance, nebo nemohoucnost našich střelců. Kdyby to bylo 5-0 do našeho prvního vstřeleného gólu, tak by se asi nikdo nedivil. Jenže soupeř byl houževnatý, začal kousat již těsně před naším vedením a do hry ho dostal umolousaný gól, který se nějakým zázrakem dostal do branky. Potom to již bylo vyrovnané až do půlky, po obrátce to bylo jak na houpačce, trochu nás rozhodil téměř vlastenec Poláčka, ale pak jsme to kousli a otočili. Bohužel kluci ze základu už byli zavaření a ti, kteří to měli rozjezdit, se nechytli a power-play byla již klasická křeč - prostě jsme selhali jako tým, i když se na nasazení a hru v poli dalo opravdu dívat. Co mě ale ještě mrzí je zbytečná karta Krejčíkovi (celkově čtvrtá) od rozhodčích, kteří mu ji udělili za údajné simulování, ale video záznam jasně potvrdil, že Krejčík byl Bláhou nekompromisně sražen. Takto nám náš nejproduktivnější hráč nemůže pomoci v těžkém zápase v Turnově a můžeme jen sudím poděkovat na dálku."

Sestava: Bellada -.Jurčovský (21. Brychta), Krejčík, Remenec, Sopko - Brychta (21. Hůlka), Poláček, Jílek, Filip (21. Kvapil, 31. Keszeg). Branky: Sopko 2, Krejčík, Remenec - Kubeš 3, Beránek, Dufek, Houra, Suchomel.

Fanshop banner