K výhře stačil jeden gól
Klub

K výhře stačil jeden gól

Redakce

Přípravné utkání se hrálo na umělé trávě v areálu mladoboleslavské 9. základní školy zvané Pastelka. Padl v něm jediný gól, ačkoliv boleslavští mladíci měli řadu dalších šancí.

Boleslavští začali aktivně a proháněli brozanskou obranu. Už v 5. minutě utekl Synek svému strážci, soupeřův gólman zbrkle opustil branku a k míči se nedostal, ale boleslavský útočník z úhlu trefil jen boční síťku. Z dalších povedených akcí Dolinajec mířil do brankářovy náruče, Hadziresic těsně minul horní růžek, Töglův centr z levé strany lapil gólman těsně před Synkem. Ve 20. minutě po faulu na Hadziresice nastřelil Horák trestným kopem bránícího hráče.
Vydařenou půlhodinku završil Hadziresic, když se prosadil v sóle proti brozanské brance. První ranou nastřelil vyběhnuvšího brankáře, druhou dostal míč do sítě - 1:0.
Do konce poločasu střelu Synka vyrazil brankář na roh a trestný kop Dudka poslal jen pár centimetrů vedle pravé vingle.

Do druhého poločasu vběhli Boleslavští s podobnou chutí, jako do prvního. Ze tří gólových příležitostí však nevyužili ani jednu. Nejnebezpečnější byl v 51. minutě Dudkův centr z levé strany na Synka, brankář v pádu šanci zmařil. V dalších minutách se Boleslavským nedařila kombinace a v důsledku toho se ani nedostávali do koncovky. A protože Brozany také nepředváděli mimořádně zajímavý fotbal, byla hra hodně rozháraná.
V 70. minutě z dobře vypadající pozice Tögel vystřelil slabě a nepřesně. V závěru utkání si Boleslavští vzpomněli na lepší herní projev a neúnavně atakovali soupeřovu branku. Po zaváhání brozanského beka Tögel neprostřelil brankáře. Gól se neurodil ani ze dvou slepených rohových kopů. Důrazný Smetana dvakrát vybojoval míč, ale poprvé pokazil centr a podruhé připravil šanci Synkovi, jenž se marně snažil přelobovat brankáře.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Michňa - Zbrožek (46.Bílý), Charuza, Mrvík (46.Rolko), Horák - Dolinajec (61.Smetana), Dudka (68.Ščuk), Svoboda, Tögel - Synek, Hadziresic.

Gól: 32. Hadziresic

Rozhodčí: Smolka

Diváků: 50

Fanshop banner