Nebude Belaid, nebude Nečas
Klub

Nebude Belaid, nebude Nečas

Redakce

V boleslavském hráčském kádru pro jarní Gambrinus ligu nebude Tijany Belaid, přestože hostování z pražské Slavie bylo na spadnutí, ani Radim Nečas, jenž bude do konce letošního června hostovat v FC Slovácko.

Oba jmenovaní hráči byli s fotbalovou výpravou FK Mladá Boleslav na herním kempu v tureckém Beleku a dostatečně nepřesvědčili o zařazení na prvoligovou soupisku.

„Beliad nás nepřesvědčil, že by byl pro mužstvo přínosem, protože je ve špatném sportovním stavu a je na něm až příliš znát, že v poslední době netrénoval," nebral si generální ředitel FK Mladá Boleslav Jaromír Šeterle servítky při posuzování momentální Belaidovy formy.

Sám fotbalista, který má podepsaný kontrakt do poloviny roku 2012 ve Slavii Praha, si nepřipravenost nepřipouští. „Tréninkové manko bych dohnal, ale Boleslav nabízela hostování s opcí a to je pro mě nevýhodné," pravil Tijany Belaid. Ve dvou zápasech, které odehrál v boleslavském dresu při tureckém soustředění, však patřil jasně mezi nejslabší hráče na place. Takže pro vedení mužstva i šéfy FK Mladá Boleslav bylo odmítnutí Belaidova angažování jasnou záležitostí.

Dvaadvacetiletý Radim Nečas působí v FK Mladá Boleslav od ledna 2007, kdy přišel z pražské Slavie, a od té doby se nedokázal natrvalo protlačit do prvoligové sestavy. Opakovaně měl zdravotní problémy a tak hrával za třetiligovou boleslavskou juniorku, hostoval v druholigové pražské Dukle a v letošní jarní sezóně bude na hostování v prvoligovém FC Slovácko.

Z boleslavských kmenových hráčů mají povolené hostování do konce června 2010 také Petr Mach a Jaroslav Dittrich, oba ve střížkovských Bohemians, a Jan Kysela v pražské Slavii.

Fanshop banner