V Turecku s Bulhary prohráli
Klub

V Turecku s Bulhary prohráli

Redakce

Jediný gól utkání padl těsně před přestávkou. Inkasovala ho Mladá Boleslav a své třetí utkání tureckého soustředění prohrála nejtěsnějším poměrem.

V úvodní pětiminutovce měla Boleslav jednu a Sofia dvě šance. V dalším průběhu se tento poměr otočil, ale protože boleslavské útoky postrádaly přesnou koncovku, gólu svěřenci nespokojeného trenéra Stannera nedosáhli. V 7. minutě se při hlavičkovém souboji srazil se sofijským stoperem Tafat a nuceně odstoupil s roztrženým obočím, které mu klubový lékař Miroslav Sinkule spravil třemi stehy.

Krátce po sobě poslal Mendy dvakrát kolmou přihrávkou do vápna soupeře Buluta, ale ten se neprosadil ani jednou. Po Belaidově trestném kopu se nepovedla Sedláčkovi střela pravačkou a po pár minutách po přihrávce od Kuliče ani levačkou. Ve 21. minutě Millerův dlouhý výkop prodloužil Bulut na Kuliče, jeho brejk zarazili rozhodčí kvůli ofsajdu. Ve 24. minutě založil nadějnou akci Kulič po spolupráci s Nečasem a zakončil ji Kalina přízemní ranou vedle pravé tyče. Ve 38. minutě Mendy přetlačil dva protihráče a střílel bodlem vedle levé tyče. V příští minutě po Sedláčkově pasu pálil z úhlu Kulič, brankář Sofie však byl u levé tyče včas.

Mezi mladoboleslavskými ataky měl brankář Miller nejvíce starostí ve 29. minutě, kdy si poradil s nepříjemnou ránou z necelých dvaceti metrů, a ve 41.minutě, kdy inkasoval jediný gól utkání z trestného kopu Volkova nařízeného za přísně posouzený souboj stopera Procházky s protivníkem na hranici šestnáctky - 1:0.

Po přestávce začali hráči Sofie s velkou chutí a z nadějné pozice Millerovu branku přestřelili. V 54. minutě uvolnil Mendy rozběhnutého Buluta, jenž obehrál na kraji vápna vyběhnuvšího brankáře, ale před opouštěnou brankou spoluhráče nenašel. Za pět minut po spolupráci s Mendym se hnal do vápna Nečas, ale tísněn obráncem přestřelil. V 71. minutě trestný kop Sedláčka brankář vyboxoval před dotírajícími boleslavskými hlavičkáři.

V 74. minutě po Procházkově nepřesnosti stálo u boleslavské branky štěstí.

V závěrečné čtvrthodince Boleslavští vytrvale atakovali sofijskou branku. Po Sedláčkově přihrávce Kuliče zastavil rozhodčí kvůli ofsajdu. Táborského přetažený centr Opiela hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. Neujaly ani povedené se střelecké pokusy Opiely a Sedláčka.

Pět minut před koncem tvrdou ránu sofijského útočníka vytáhl Miller na roh a v poslední minutě boleslavský brankář napravil kiks Táborského.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Procházka (81. Rolko), Kúdela, Hrdlička - Nečas, Mendy, Belaid (63. Táborský), Sedláček - Kulič (77. Opiela), Tafat (10. Bulut).

Gól: 41. Volkov.

Fanshop banner