Inkasovali ze dvou pokutových kopů
Klub

Inkasovali ze dvou pokutových kopů

Redakce

Boleslavští dorostenci po aktivním začátku získali dvougólové vedení, ale soupeř do přestávky stihnul vyrovnat a před koncem utkání přidal rozhodující gól.

První šanci měl Volf po Honcově autovém vhazování. Jihlavský brankář Procházka však byl pozorný a čisté konto uchránil. Ne na dlouho. V 8.minutě Sedláček vybojoval roh, který rozehrál Tvaroha.

Soupeřova obrana centr odvrátila jen na hranici pokutového území k Sedláčkovi, jenž měl dostatek času připravit si střelbu a přesně zamířit - 0:1. Za pět minut se podobná situace opakovala, tentokrát Sedláček branku minul. V 21.minutě dali o sobě vědět Jihlavští.

Ze hry ani ze standardní situace na boleslavskou defenzívu nevyzráli, Ve 26.minutě boleslavský tým zachránil brankář Kanaval a chvíli později břevno.

Přesně po půlhodině hry po spolupráci Honce s Tvrdým se v jihlavské šestnáctce dobře zorientoval zimní kanonýr Volf a zvýši boleslavké vedení - 0:2.

Po Honcově nešikovném střetu s protihráčem získala Jihlava výhodu pokutového kopu. Ve 39.minutě ho proměnil Málek - 1:2. Ve 44.minutě trestný kop završil hlavičkující Kryštůfek vyrovnávací trefou - 2:2.

Po přestávce útočili Boleslavští planě. David Šťastný nepřehodil brankáře. Po rohu Tvarohy´neměl v koncovce štěstí ani jeden ze Šťastných. Neprosadil se Martin Hlavou ani David dorážkou. Po spolupráci Borovičky s Honcem netrefil branku David Šťastný. Nepřesně mířil Tvaroha po přihrávce Sedláčka.

Jihlavští ojedinělou aktivitu projevili v 63.minutě sérií tří rohů a v 78.minutě útokem z levé strany. Boleslavská obrana zdárně odolávala, dokus si rozhodčí Orel nevymyslel penaltu. V 86.minutě ji proměnil Málek - 3:2.

Boleslavským na vyrovnání zbylo málo času. V závěrečných minutách nadějnou střelu Davida Šťastného srazil obránce na roh a po Bučkově akci ve vyložené šanci neuspěl Dufek.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval (46.Pánek) - Tvrdý, Borovička, M.Šťastný, Honc (84.Buček) - Dragoun, Sedláček, Tvaroha, Randák (46. Dufek) - Volf, Láncz (35. D.Šťastný).

Góly: 39. a 86. Málek (oba z pokutových kopů), 44.Kryštůfek - 8. Sedláček, 30. Volf

Rozhodčí: Orel - Svoboda, Vojtěch

Fanshop banner