S Maďary v Turecku remizovali
Klub

S Maďary v Turecku remizovali

Redakce

V prvním utkání tureckého herního soustředění hráli Boleslavští nerozhodně s pátým celkem maďarské Soproni ligy. Jediný boleslavský gól dal Táborský, pro kterého to byla první letošní trefa.

V herně vyrovnaném prvním poločasu skórovali Maďaři ze standardní situace, kterou Boleslavští špatně bránili - 1:0. Vzápětí mohl Sedláček vyrovnat, ale nedal vyloženou šanci. Potom se první dějství dohrávalo většinou ve středu hřiště.

Ve druhém poločasu byli Boleslavští lepším týmem. Dobře se ukázal střídající Zahustel, který byl nebezpečný průniky po straně hřiště a následnými centry do pokutového území. V 60. minutě z přímého kopu vstřelil branku Táborský - 1:1. Zahustel pokračoval v aktivitě a po jeho akci nedal vyloženou šanci Táborský. Těsně před koncem ještě stoprocentní gólovou příležitost promarnil Kulič.

Sestava FK Mladá Boleslav v I.poločase: Miller - Pronkov, Rolko, Kúdela, Hrdlička - Nečas, Sedláček, Sylvestre, Poláček - Tafat, Bořil.
Sestava FK Mladá Boleslav v II.poločase
: Miller - Kalina, Kúdela, Procházka, Hrdlička - Zahustel, Opiela, Mendy, Táborský - Kulič, Chramosta.

Branky: 32. Babič - 60. Táborský

Boleslavský trenér Karel Stanner v tomto utkání testoval devatenáctiletého Ukrajince Fedora Pronkova ze čtvrtého klubu ukrajinské ligy FK Dnipro Dnipropetrovsk.

Boleslavští měli původně první utkání tureckého kempu hrát s chorvatským soupeřem, nakonec se střetli s týmem Györi ETO FC, který je v maďarské Soproni lize po patnácti podzimních kolech na pátém místě. Ztrácí jen tři body na příčku zajišťující kvalifikaci do Evropské ligy. Pyšní se nejpevnější obranou, která inkasovala jen deset gólů v patnácti mistrácích, což je zdaleka nejlepší bilance v Soproni lize. Naopak s ofenzívními schopnostmi se moc chlubit nemůže. S osmnácti nastřílenými góly je pátý nejhorší. Do kádru Györi ETO FC patří Gruzínec George Ganugrava, jenž před rokem působil v Mladé Boleslavi.

Fanshop banner