Belaid ze Slavie přijde na hostování
Klub

Belaid ze Slavie přijde na hostování

Redakce

Tuniský záložník Tijany Belaid ve středu odlétá za mladoboleslavským mužstvem do Turecka na herní soustředění. Podle sportovního ředitele Zdeňka Kudely jsou představitelé FK Mladá Boleslav a SK Slavia Praha domluvení na půlročním hostování s opcí, ale na detailech dohody se ještě pracuje.

Dvaadvacetiletý záložník Tijany Belaid tak rozšíří francouzsky mluvící kolonii v kádru FK Mladá Boleslav. Ostatně s Alexandrem Mendym a Ludovicem Sylvestrem byl v pravidelném kontaktu už jako hráč pražské Slavie.

Tijany Belaid se narodil v září 1987 a s fotbalem začínal v FC Paris. Později poznal prostředí italského Interu Milán, nizozemského PSV Eidhoven a české Slavie Praha. V sešívaném dresu od léta 2007 odehrál 53 utkání v Gambrinus lize a nastřílel 15 gólů. Za reprezentační družstvo Tuniska nastoupil pětkrát a dal dva góly. Se Slavii Praha, s níž má platnou profesionální smlouvu do konce června 2012, vyhrál dvakrát český mistrovský titul. Na podzim 2009 však ztratil přízeň trenéra Karla Jarolíma.

Do FK Mladá Boleslav přijde na půlroční hostování s opcí na případný přestup v letním termínu. Šéfové mladoboleslavského a pražského klubu v těchto dnech intenzivně jednají na detailních podmínkách transakce, kterou musí administrativně uzavřít do 15. února, aby Belaid mohl opravdu hrát za FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner