FK Mladá Boleslav – SK ALFA Liberec 7:4
Klub

FK Mladá Boleslav – SK ALFA Liberec 7:4

Redakce

Dva domácí zápasy s libereckými týmy z druhé části tabulky velelo pro mladoboleslavské futsalisty stoprocentní bodový zisk a polovina plánu byla již splněna po vcelku jasné výhře nad Alfou, zatímco zápas s vysokoškoláky ze Slavie TU, kteří okupují poslední příčku západního druholigového pelotonu, je na programu tento pátek od 20-ti hodin v Městské hale v Mladé Boleslavi.

Hosté se sice ujali ve druhém dějství první půle vedení Kotyzou, ale poté se nabuzení hráči domácích začali trefovat do liberecké branky jak na běžícím pásu a během 10 minut 5 góly prakticky rozhodli nejen první půli, ale i celý zápas. Když ve druhé půli přidali Remenec s Jílkem další dva góly, domácí ubrali plyn a dovolili hostům díky své laxní útočné i obranné hře alespoň zkorigovat hrozivé skóre 3 brankami v rozmezí závěrečných čtyř minut.

V první šanci se ocitl ve 3. min. Remenec, kterému z hrušky narazil Sopko, ale trefil jen nohy padajícího brankáře hostí. Vzápětí Krejčík uvolnil Sopka, ale ten zcela sám prováhal vhodnou chvilku ke střelbě. Na druhé straně se o nepřesnou střelbu zasloužili Kotyza s Jirouškem a v 6. min. propásl boleslavský Filip po uvolnění kapitánem Poláčkem velkou šanci, když nedokázal tváří v tvář překonat libereckého strážce branky. A tak přišel zákonitě trest a rychlý brejk z pravé strany zakončil mezi nohy Bellady aktivní Kotyza - 0:1. Na hřiště přišla Sopkova čtyřka a rozpoutala kolotoč před libereckou brankou. Nejprve střelu Remence zastavila tyč, ale Sopko v 7. min. pohotově doráží - 1:1. Potom si Krejčík středem narovnal svojí pravačku a přes svého bratra Ondřeje v libereckém dresu k tyči skóruje - 2:1. V 10. min. si Poláček před brankou rozkývá obránce a do protipohybu skóruje - 3:1. Soupeři se do sebe poté zakousli, ale navrch měli přeci jen domácí, kteří někdy pěkně roztáčeli soupeřovu obranu. Klíčový moment přišel v 16. min., kdy si Krejčík narazil středem se Sopkem a řítil se sám na brankáře. Za záchrannou brzdu však zatáhl kapitán hostí Kowalik a nemilosrdně ho zezadu skolil, za což putoval okamžitě do sprch. Přesilovku domácí zužitkovali záhy, když Jurčovský našel Krejčíka a jeho střelu do šibenice viděl gólman až v síti - 4:1. V 17. min. rozehrál roh Brychta a Sopko pohotově zakončil po zemi k tyči - 5:1. Na poločasovém skóre již nic nezměnil ani pokusy libereckých Jirouška a Lietavy, a tak se šlo do kabin s příjemným čtyřbrankovým vedením pro domácí celek.

Druhý poločas začala Boleslav ospale a málem ji hned potrestal Vrabec, který hlavičkoval zcela sám za obranou a jen pohotový reflex Bellady zabránil gólu. Nechytila se ani druhá čtyřka, kde se objevili čerství Hůlka s Jílkem, a opět Vrabec mohl skórovat po rychlém brejku, ale jeho střela těsně minula šibenici. A do třetice ve 26. min. Vrabcovo bodlo po ztrátě míče Remencem vykopával do autu opět Bellada. Jenže otřepané rčení opět zafungovalo, když v téže minutě nejprve Krejčík neproměnil sólo, ale poté Jurčovský po rozehraném rohu našel sprintujícího Remence a ten do prázdné - 6:1. Hosté neměli co ztratit, stále se tlačili do útoku a nebezpeční byli především Kotyza, Jiroušek a Vrabec. Kotyzovu střelu vytáhl Bellada na roh ve 28. min. a vzápětí Jiroušek v podobné situaci také neuspěl. Po sérii rohů hostí a dvou dobrých příležitostech, kdy tlak začínal být již pro domácí nepříjemný, získal míč v 31. min. Hůlka, posunul ho na Jílka, který prostřelil gólmana hostí - 7:1. Alfa se však nevzdávala a bojovala o čestný výsledek, často však zapomínala na zadní vrátka, ale ani Remenec, ani Krejčík či ani Kvapil v gólových šancích neuspěli, stejně jako Jurčovský z desetimetrového kopu. Ve 37. min. vysunul Vanc Lietavu a ten trochu překvapivě slabou střelou po zemi nachytal Belladu - 7:2. Ve 38. min. Jirouškovi „narazil" míč do uličky domácí Hůlka a ten s pomocí tyče - 7:3. A do třetice ve 39. min. Kotyza po narážečce s Vrabcem upravuje na konečných 7:4. Nic na tom nezměnila ani ze 2 metrů neproměněná šance Remence 10 vteřin před koncem.

Trenér Jiří Baborák: „Divoký závěr v podobě naivního bránění a nedůrazné koncovky zdevalvoval jinak solidní výkon celého týmu, bylo těžké hráče nejen udržet na uzdě, ale také motivovat k dalším gólům - to je další moment, na kterém musíme zapracovat. Jinak v první půli jsme hráli koncentrovaně a chvílemi točili soupeře, že nevěděl kam dřív. Pak jsme ale polevili především v práci s míčem a v nabízení se pohybem a soupeř nás začal tlačit vysunutou obranou. Přesto jsme mohli ještě několikrát skórovat, ale gólman soupeře dobře vybíhal a zmenšoval úhel. Do sestavy se po zranění vrátil na poločas Poláček, naopak se zranil na fotbale nově Pára. Proti TU Liberec to bude těžký zápas, protože vysokoškoláci mají poslední možnost přiblížit se na nesestupové pozice, my nesmíme nic podcenit a jít zodpovědně za svým cílem."

Sestava: Bellada -.Jurčovský, Krejčík, Remenec, Sopko - Brychta, Poláček (21.Hůlka), Kvapil (21. Jílek), Filip (31. Kvapil). Branky: Krejčík 2, Sopko 2, Poláček, Remenec, Jílek - Kotyza 2, Lietava, Jiroušek.

Fanshop banner