Středozemní pobřeží bičuje vítr s deštěm
Klub

Středozemní pobřeží bičuje vítr s deštěm

Redakce

Výprava fotbalistů FK Mladá Boleslav uletěla před středoevropským chladem na středomořské pobřeží Turecka. Našla tam však klimatické podmínky hodně vzdálené představám na ideální sportovní přípravu.

Když v neděli 7. února boleslavští fotbalisté přistáli v Antalayi, vydatně pršelo a teplota ovzduší nedosahovala ani deseti plusových stupňů. O moc lepší počasí nebylo ani v následujícím pondělí. „Silný vítr a proudy vody znemožnily trénink venku a tak jsme alespoň využili hotelové posilovny," řekl vedoucí mužstva Ladislav Maier.

Počasí zaskočilo nejen boleslavskou výpravu. V přímořském hotelu Arcadia v tureckém Beleku je v tomto termínu deset fotbalových mužstev na podobném herním soustředění, jako FK Mladá Boleslav. Takže do posilovny v suterénu hotelového komplexu byla značná tlačenice.
V úterý dopoledne mají boleslavští fotbalisté opět naplánovanou tréninkovou jednotku v posilovně a odpoledne snad už vyrazí na hřiště. Čeká je první mezinárodní utkání, do kterého však půjdou, aniž si před ním pořádně zatrénovali na přírodní trávě.

Boleslavští se v úterním odpoledni 9. února střetnou s maďarským Győri ETO FC místo původně plánovaného chorvatského soupeře. Ke změně dojde i v neděli. Z původně dohodnutého střetnutí s FK Moskva sešlo, neboť ruský klub zkrachoval, odhlásil se z nejvyšší ruské ligy a pochopitelně na turecké soustředění neodjel. A tak se Boleslavští utkají s bulharským PFC Lokomotiv Sofia.

Pozměněný program soustředění v Turecku:

Úterý 9. února od 15 hodin FK Mladá Boleslav - Győri ETO FC (Maďarsko)
Čtvrtek 11. února od 15 hodin FK Mladá Boleslav - FK Sibir Novosibirsk (Rusko)
Neděle 14. února od 15 hodin FK Mladá Boleslav - PFC Lokomotiv Sofia (Bulharsko)

Fanshop banner