Fotbalisté odletěli na jih
Klub

Fotbalisté odletěli na jih

Redakce

Po sobotním utkání s Vlašimí, které bylo páté v pořadí zimní přípravy na počátku roku 2010, se boleslavští fotbalisté sbalili a odcestovali na herní soustředění. Což by měla být nejdůležitější fáze ladění formy na jarní mistrovskou sezónu.

Fotbalová výprava v sobotním odpoledni nejprve odjela z mladoboleslavského Městského stadionu do penzionu Sparing v obci Holé Vrchy. Odtud dvě hodiny po půlnoci vyrazila autobusem do Vídně. Z vídeňského letiště odstartovala v nedělním dopoledni v deset hodin a leteckou linkou se přemístila přímo na jihoturecké středozemní pobřeží do Antalye. Potom už následovala krátká jízda z letiště do Beleku, kde budou fotbalisté v hotelu Arcadia pobývat od 7. do 15. února, než se zase vrátí do Pojizeří.

Herního kempu v Turecku se zúčastní dvaadvacet hráčů a šestičlenný doprovod. Hráčský kádr tvoří Jan Bořil, Tomáš Fabián, Tomáš Hrdlička, Jan Chramosta, Tomáš Janíček, Václav Kalina, Bulut Kerem, Ondřej Kúdela, Marek Kulič, Alexandre Mendy, Miroslav Miller, Radim Nečas, Lukáš Opiela, Tomáš Poláček, Václav Procházka, Adrian Rolko, Michal Sedláček, Ludovic Sylvestre, Jan Šeda, Ivo Táborský, Libor Tafat, Ondřej Zahustel.
Nejzkušenějším borcem je čtyřiatřicetiletý Marek Kulič, nejmladším novic boleslavského kádru osmnáctiletý Bulut Kerem, k jehož generačním vrstevníkům patří Ondřej Zahustel a Jan Bořil, ale také devatenáctiletý Jan Chramosta, dvacetiletý Tomáš Fabián i jednadvacetiletí Michal Sedláček a Radim Nečas.
Služebně nejstarším je devětadvacetiletý brankář Miroslav Miller, který načal jubilejní desátý rok v mladoboleslavských službách. Čerstvými nováčky v modrobílém dresu jsou útočníci Libor Tafat na půlroční hostování ze Slavie Praha a Bulut Tafat z Austrálie. Na počátku sbírání zkušeností v profesionálním fotbalu jsou také mladoboleslavští odchovanci Jan Bořil, Tomáš Fabián, Jan Chramosta, Michal Sedláček, Jan Šeda a Ondřej Zahustel.

Členy nejužšího realizačního týmu jsou hlavní trenér Karel Stanner, vedoucí mužstva a zároveň i trenér brankářů Ladislav Maier, kondiční trenér Martin Třasák, lékař Miroslav Sinkule, masér Václav Kubíček a kustod Pavel Uhlíř.

Do Turecka už s týdenním předstihem odletěl Jan Rajnoch, ale ten je již ve službách tureckého klubu AKE Ankaragücü. Naopak nikam neletěl Luboš Pecka, jenž je v domácí rekonvalescenci po operaci páteře. Ofenzivní hráč Jan Kysela je na půlročním hostování ve Slavii Praha, obránce Petr Mach a záložník Jaroslav Dittrich jsou ve střížkovských Bohemians, kde mají povolené hostování do konce června 2010.

Fanshop banner