Vlašimskou obranu překonali jen třikrát
Klub

Vlašimskou obranu překonali jen třikrát

Redakce

Boleslavští druholigového soupeře po většinu hrací doby přehrávali a dvougólový náskok si vystříleli už před přestávkou. Třetí zimní gól dal Chramosta, druhý Sylvestre. Po utkání se výprava boleslavských fotbalistů vypravila za teplejším klimatem na tureckou Riviéru.

Na začátku utkání se na dostřel soupeřovy branky nejprve dostali Vlašimští. První šanci ve 2. minutě boleslavská obrana odvrátila se štěstím, ve druhé o dvě minuty později Jungrovu střelu skokem k levé tyči zmařil Šeda.
V 8. minutě založil kombinační akci Kulič. Přes Hrdličku se míč dostal k Poláčkovi a ten kolmicí do vlašimské šestnáctky připravil šanci Chramostovi, který nadvakrát prostřelil bránícího obránce i brankáře - 1:0.

V 11. minutě vlašimský Tomáš přehrál boleslavského stopera Janíčka, ale se slabou střelou si brankář Šeda poradil. Z protiútoku Poláček přihrál Chramostovi a toho ve vápně obránci beztrestně srazili. Rozhodčí Drábek odpustil Vlašimi jasný pokutový kop.
Nešťastnou se stala 13. minuta pro vlašimské spoluhráče Kropíka a Nešpora, kteří ve snaze zachytit pas na Chramostu se srazili hlavami a po ošetření oba odstoupili ze hry, aby si na ošetřovně vysloužili dohromady jedenáct stehů při sešívání tržných ran. Po čtvrthodině hry nuceně střídal i boleslavský kouč Stanner. S obnoveným zraněním odstoupil Janíček a na stoperský post se stáhnul Kúdela, který si tam po celý zbytek zápasu počínal zdařile.

Vlašim trpěla pod přívalem útočné aktivity Boleslavských. Ve 22. minutě přízemní Chramostovu přihrávku před brankou ke Kuličovi nepustil Schuster. Ve 25. minutě ponechal sudí bez trestu již druhý penaltový zákrok vlašimské obrany, tentokrát na rozběhnutého Zahustela. Kolem třicáté minuty stříleli z dálky nepřesně Opiela a Sylvestre. Ve 40. minutě přihrávku Zahustela nepustil Chramosta lépe postavenému Kuličovi. Ve 43. minutě Kulič vybojoval na půlce míč a poslal do brejku Chramostu, ten běžel sám na brankáře Toma, ale nastřelil jeho nohy.

Ve 45. minutě Poláček zachytil nepřesnou soupeřovu rozehrávku, narazil si s Chramostou a přihrál do šestnáctky Sylvestremu, jenž v poslední akci první půle prostřelil brankáře - 2:0.

Druhý poločas začal podobně jako první, čili vlašimskými gólovými příležitostmi. Ve 47. minutě se Vebr proti Šedovi neprosadil. Za tři minuty boleslavský brankář vytáhl na roh gólové zakončení Galbavého z malého vápna, ale toho rozhodčí viděli v ofsajdu.
V 55. minutě po zdařilé kombinaci z pravého křídla se Jungr protáhl do boleslavské šestnáctky a šikovnou ranou z úhlu překonal Šedu - 2:1.

A zase následovaly šance boleslavských hráčů. V 57. minutě Opielův pokus mířil nad branku. V 62. minutě po Kúdelově pasu utekl obraně Sedláček a centrem našel na malém vápně Chramostu, který však k údivu všech nedal gól hlavou ani v dorážce nohou. Za tři minuty nevyšel Chramostovi ani střelecký pokus z více jak dvaceti metrů. V 68. minutě prudce vypálil Sedláček, trefil však bránícího beka. V 70. minutě se mohl Sedláček opět prosadit svojí pověstnou levačkou, ale trestný kop nařízený za faul na Kerema neproměnil, neboť střelu zastavil nad hlavu zvednutou rukou vlašimský hráč ve zdi. Ani tuto v pořadí již třetí jasnou penaltu proti brance Vlašimi rozhodčí Drábek neodpískal.

V 75. minutě Kerem přihrál Zahustelovi, jehož přízemní přihrávku Chramosta pustil na Sedláčka, který z deseti metrů placírkou skóroval - 3:1. V 81. minutě Hrdlička střelou ze třiceti metrů trefil náruč připraveného gólmana. V 89. minutě běžel na soupeřovu branku opět Chramosta, snažil se přelobovat vyběhnuvšího brankáře, ale ten konečky prstů vytlačil míč na roh. Tomu se Vlašim ubránila a na skóre se už nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Janíček (16. Zahustel), Hrdlička - Kúdela, Sylvestre (59. Sedláček), Opiela, Poláček (46. Táborský) - Kulič (56. Kerem), Chramosta.

Góly: 8. Chramosta, 45. Sylvestre, 75. Sedláček - 55. Jungr

Rozhodčí: Drábek - Hojsík, Jiřík

Diváků: 250

Fanshop banner