Balticflora United Teplice - FK Mladá Boleslav 2:3
Klub

Balticflora United Teplice - FK Mladá Boleslav 2:3

Redakce

Další důležité body, které zaručují průběžnou účast v elitní čtyřce 2. ligy Západ, přivezli mladoboleslavští futsalisté z horké půdy v Teplicích a je nutné předeslat, že se nerodily vůbec snadno.

Domácí totiž od nového roku ustálili zkušenou sestavu, třikrát za sebou vyhráli, takže se dostali ze sestupových vod, a v případě vítězství mohli dokonce atakovat i silný střed tabulky, který šlape na paty 4 celkům na play-off příčkách. Naopak hosté cestovali na sever Čech oslabeni o v minulém zápase vyloučeného Brychtu, fotbalem neuvolněné Jílka a Keszega a stále zraněného kapitána Poláčka, kterého zdatně zastoupil zkušený Remenec. Samotný zápas přinesl urputný boj, leckdy se notně jiskřilo a některé zákroky domácích hráčů byly z kategorie slušně řečeno nevybíravých. Hosté však taktickou hrou eliminovali útočný potenciál Balticflory a po gólovém trháku ve druhé polovině druhého poločasu dovedli zápas přes téměř 5 minutovou power-play domácích do vítězného konce.

Začátek utkání byl rozháraný, lépe kombinovaly Teplice, ale v první šanci se ocitnul po jejich chybě Pára, jemuž však v koncovce chyběl klid a výsledkem byla hodně nepřesná střela, kterou zopakoval i při další akci. Lekci z produktivity dostali hosté vzápětí, když Hůlka nezkrotil míč pod svojí nohou a rychlou kombinaci Balticflory již ve 4. min. zakončil přesnou střelou Moško - 1:0. Hosté se však rychle otřepali a postupně nabírali tempo, které však brzdily různé nepřesnosti a zbytečně ztracené míče. Domácí občas zahrozili tvrdou střelou, postupně si však na pozorně chytajícím Belladovi vylámali zuby Moško, Sedlák, Fiala a dvakrát Salák. Na druhé straně měli dobré příležitosti Krejčík, Filip, Sopko a Kvapil, jehož samostatný nájezd z levé strany perfektně vychytal výborný Peterka. Uhodilo až v 15. min., když hezkou kombinaci FKMB zastavili domácí obránci podtržením Krejčíka v pokutovém území a kopala se penalta. Tu sám postižený zkušeně proměnil a začínalo se znovu. Oba týmy měly v tu dobu již po 5 akumulovaných faulech, takže se daly čekat brzy desítky. První přišla v 18. min. a zahrávali jí domácí Salákem. Rozhodčí dal pokyn k zahrání, Salák vypálil do prostředku branky, Bellada mu zmenšil střelecký úhel a ránu vyrazil na roh. K překvapení však hlavní sudí signalizoval opakování kopu pro vyběhnutí brankáře, ale po vehementních protestech hostující lavičky a poradě s asistentem nechal domácí zahrávat pouze rohový kop. To způsobilo velikou nevoli u domácích a nervozita se přenesla i na palubovku. V 19. min. byl sražen Krejčík a desítku kopali také hosté, jenže vynikající Peterka ji Krejčíkovi vyrazil! Stejně pak uspěl 3 vteřiny před koncem proti Filipovi, který střílel desetimetrový kop za školáckou chybu Moška, jenž vysoký míč v pokutovém území Boleslavi klukovsky chytil rukama a po druhé žluté kartě putoval do sprch.

Druhou půli začali hosté tedy s téměř dvouminutovou přesilovkou, kterou umocnili ještě vysunutým brankářem Belladou. Ale tak jalově ji ještě boleslavští hráči nezahráli, hráčům míče uskakovaly, tři přihrávky v řadě byl problém, a proto se nebylo co divit, že snad ani jednou neohrozili Peterkovu branku. Hra se pak trochu ustálila, bojovalo se především ve středu pole a šance se rodily rovnoměrně na obou stranách. Domácí však měli více vychýlenou mušku a zbytek polapal Bellada. Boleslav rozhodla prakticky utkání v poslední desetiminutovce, nejprve několikrát zvonila konstrukce domácí branky a poté již uhodilo z nohy Sopka, který ve 34. min. akrobaticky dorazil vyražený míč po střele Krejčíka - 1:2. Vzápětí se v 35. min. nadechl Pára ke sprintu po křídle, přesně našel uhánějícího Filipa, který na zadní uklidil pohodlně míč do sítě - 1:3. Domácí si ihned vzali time-out a začali hrát se Salákem na místě brankáře. Hosté ale výborně bránili a několikrát netrefili prázdnou branku domácích, bohužel všechny pokusy byly velice žalostné. Ve 39. min. namazal Remenec z rozehraného autu Salákovi do „teplých", ten rychle rozehrál na Sedláka, který po krátkém sprintu trefil svojí obávanou levačkou dolní kout Belladovy svatyně - 2:3. Marně se však Balticflora snažila zbývající 2 minuty překonat val hostí, a tak si Boleslav odváží všechny body do středních Čech.

Trenér Jiří Baborák: „Velice těžké a složité utkání, z domácí sestavy šel respekt umocněný přítomností Michala Žáka na lavičce, ale zvládli jsme to, i když k optimálnímu výkonu jsme měli hodně daleko. V tomto období je na hráčích vidět hrubá fyzická příprava z velkého fotbalu, a když k tomu připočteme nezvyklý povrch v podobě měkké gumy, tak tam někteří hráči vypadali v určitých herních situacích opravdu groteskně. Ale musím ocenit bojovnost a vcelku dobrou obrannou činnost, ve které hrál prim tentokráte Jurčovský, hlavně při bránění soupeřovy power-play. Od začátku jsme zvolili náročnou taktiku, kdy jsme vysunuli obranný blok hluboko za soupeřem, a to mu dělalo veliké problémy. I z toho důvodu nebyla hra příliš líbivá, byl to spíše nekompromisní boj a my ho nakonec dovedli se štěstím do vítězného konce."

Sestava: Bellada -.Jurčovský, Krejčík, Remenec, Sopko (Blažek) - Hůlka, Pára, Kvapil, Filip (Doležal). Branky: Krejčík (P), Sopko, Filip - Moško, Sedlák.

Fanshop banner