Dali tři góly, ale mnohonásobně více šancí zahodili
Klub

Dali tři góly, ale mnohonásobně více šancí zahodili

Redakce

Proti třetiligovému soupeři měl boleslavský prvoligový tým po celé utkání jasnou herní převahu. Z množství gólových příležitostí se ujaly pouze tři střely.

Utkání se hrálo v Praze na umělé trávě Slavoje Vyšehrad v rámci tamního zimního turnaje, do kterého je přihlášené družstvo FK Mladá Boleslav"B". Protože však na poslední lednový víkend prvoligové mužstvo nemělo jiného soupeře, postavil se proti Královu Dvoru tým složený trenérem Stannerem. Ten se musel obejít bez Rajnocha (v Turecku na jednání o přestupu), Kuliče (bolavé zuby), Fabiána (nemocný), Janíčka a Zahustela (zranění). Naopak měl k dispozici osmnáctiletého Buluta Karema, australského útočníka s tureckými kořeny, který do mladoboleslavského klubu přiletěl na testy ze Sydney.

Královodvorští fotbalisté začali odvážně. Nepovedený centr Nejepsa skončil na břevně, od kterého se odrazil do zámezí, a Kyklhornovu střelu z dálky kryl Miller.
Ve 4. minutě však šli do vedení mladoboleslavští fotbalisté. Po faulu na Bořila kopl trestný kop Kúdela perfektně přes hráčskou zeď do levého horního rohu branky a její ochránce Čába jen přihlížel - 0:1.
V 6. minutě Sylvestre parádní kolmicí do šestnáctky uvolnil rozběhnutého Bořila, jenž nezištně našel na malém vápně Tafata a ten pohodlně skóroval do odkryté branky - 0:2.

Ve 21. minutě výhodu trestného kopu Královodvorských zmařil Bureš. První ranou nastřelil hráčskou zeď, odražený míč opakovanou střelou poslal hodně mimo Millerovu branku.
Více práce měl brankář Čába. Poradil si se slabým pokusem Kaliny, ale nestačil na Poláčkovy rány. Ten nejprve ve 27. minutě po individuálním průniku zamířil do pravé tyče a o deset minut později kolektivní obléhání soupeřovy branky završil křížnou střelou těsně vedle levé tyče. Ve 37. minutě bomba z Procházkovy levačky mířila do brankářovy náruče. Ve 40. minutě po spolupráci s Kúdelou se sám před gólmanem neprosadil Bořil a za tři minuty Hrdličkův centr z levé strany nedokázal Tafat v jasné šanci na malém čtverci doklepnout mezi tyče.

Po přestávce pokračovala herní převaha a zároveň maření střeleckých šancí boleslavských fotbalistů. Tři minuty po změně stran Opiela tvrdě pálil vedle levé vingle. Za dvě minuty Sedláček levačkou prověřil Tučka, který o přestávce v soupeřově brance vystřídal Čábu. V 55. minutě po Bořilově akci a nepovedeném střeleckém pokusu Mendyho zakončil nepřesně Chramosta. V 60. minutě projektil ze Sedláčkovy levačky brankář s obtížemi vyrazil, ale Bořil přispěchal k dorážce pozdě. V 64. minutě předvedl Tuček vynikající zákrok, kterým vytlačil z horního růžku branky povedenou bombu Mendyho. V 71. minutě po spolupráci Kúdely s Mendym pálil tvrdě Chramosta, ale neprostřelil houštinu bránících těl. Další střelecký pokus Chramosty gólman chytil.

V 75.minutě vyrazil do útoku stoper Procházka, přihrál přesně na Karema, který se protáhl kolem beka a přízemní ranou se trefil ke vzdálenější tyči královédvorské branky - 0:3.
Hned v následující minutě se Karem hnal do další šance, ale gólman byl u míče dříve. V 77. minutě po narážečce s Mendym si připravil střeleckou pozici Sedláček, ale jeho technický pokus levačkou o milimetry minul pravou tyč. V závěrečné desetiminutovce zahodil dvě příležitosti Chramosta. V 84. minutě nastřelil brankáře, proti kterému běžel sám po perfektní Karemově přihrávce, a v 85. minutě po Sedláčkově rohu se neprosadil volejem, který se marně snažil těsně před brankářem ještě usměrnit Mendy. V předposlední minutě Kúdela přestřelil branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina (46. Mendy), Rolko, Procházka, Hrdlička - Kúdela, Sylvestre (46. Sedláček), Opiela, Poláček - Bořil (64. Karem), Tafat (46. Chramosta).

Góly: 4. Kúdela, 6. Tafat, 75. Karem

Rozhodčí: Šedivka

Diváků: 50

Fanshop banner