FK Mladá Boleslav – RSC ČECHIE Slaný 6:2
Klub

FK Mladá Boleslav – RSC ČECHIE Slaný 6:2

Redakce

Téměř jako přes kopírák zopakovali boleslavští futsalisté průběh zápasu s Táborem proti nebezpečné slánské Čechii a bezpečně si pojistili všechny body, které jim stále zajišťují třetí příčku tabulky. Soupeř trochu zlobil jen v úvodu druhé půle, kdy se mu podařilo snížit na jednobrankový rozdíl, ale poté domácí zvýšili tlak a dvěma brankami Sopka si vytvořili dostatečný náskok na závěrečné minuty. V nich se pak podle očekávání pokusila Čechie o power-play, ale do prázdné skóroval jen Filip, který ještě jedenu šanci promrhal stejně jako Krejčík, jehož dělovku zastavila tyč branky hájené v té době Mrštinou. Boleslavští tak v pohodě dovedli zápas do vítězného konce.

Přitom úvod zápasu byl takřka hororový - v první minutě se podařilo slánským dvojí hraní s brankářem, jenže nepřímý kop vystihl Mrština, jenž tento signál zná z reprezentačního dresu U-21, a řítil se sám na Belladu, který skvěle vystihl jeho kličku. A když již ve 2. min. na místě posledního hráče chyboval Brychta, míč mu vypíchl slánský útočník Kvapil a domácímu obránci nezbylo nic jiného, než ho faulovat, bylo zle. Rozhodčí Milner tuto situaci posoudil velice přísně a důrazný souboj s malým háčkem skončil pro Brychtu nekompromisním vyloučením. Šok boleslavské lavičky vzápětí vystřídala radost, když v první minutě přesilovky Krejčík po autu rozehraným Sopkem doslova „vymíchal" vše, co mu stálo v cestě, a do prázdné skóruje na 1:0. Hosté se v hráčské převaze ani jednou netrefili mezi 3 tyče, i když některé střely byly velmi nebezpečné. Teprve v 5. minutě se na hřiště dostala druhá formace a hned se jí podařilo navýšit skóre. Nejprve totiž Jurčovský důrazem vybojoval již téměř ztracený míč, předložil ho Hůlkovi, který ihned našel sprintujícího Páru, pro něhož už do prázdné branky nebyl problém míč zasunout - 2:0. Čechie začala v těchto fázích hrát aktivně, rychle kombinovala, ale k nebezpečnému zakončení se příliš nedostávala. Boleslav postupně tlak eliminovala a mohla skórovat po narážečce Krejčíka s Jurčovským, ale brankář hostí rozštěpem zachránil. Poté Hůlka z trestného kopu cca ze 14 metrů orazítkoval po lehké teči hráče ve zdi tyč slánské branky a Párovu střílenou přihrávku nestačil usměrnit Filip do branky. Když rychlý útok Krejčíka neskončil po narážečce s Remencem v odkryté brance, trestali hosté, rychlý brejk potáhl Jiránek, předložil Urbanovi, který z úhlu trefil víko Belladovy branky - 2:1. Jenže domácí to ještě více nažhavilo a po zablokovaném signálu po faulu na Krejčíka opět odskočili na 2 branky. V 16. min. totiž Sopko potáhl míč rychle středem a vybídl Filipa ke skórování do prázdné - 3:1. V 18. min. se protáhl středem Špeta a Bellada musel zasahovat v poslední chvíli. To samé provedl v poslední minutě Krejčík, ale tvrdou střelu mu brankář Jochman vyrazil.

Ve druhé půli vytáhli hosté svojí obranu a napadali Boleslav, ač byli pouze v 7 hráčích do pole. Postupně jim však začaly docházet síly, tu samou taktiku použil domácí tým a rozhodl utkání. Nejprve ale ve 22. min. Bellada zlikvidoval včasným vyběhnutím a zmenšením úhlu šanci Hafenrichtrovi a ve 24. min. již hosté skórovali, když rozehraný roh Zelenka nasměroval mezi obránci na zadní tyč, kde zaváhal i Hůlka a Jiránek dává pohodlně do prázdné - 3:2. Ihned mohl vrátit vše do starých kolejí Sopko, ale krásný míč za obranu od Remence usměrnil z voleje jen do Jochmana. Ve 26. min. vybojoval pokažený míč zpět Remenec, vysunul po levé straně Krejčíka, který šel zcela sám na brankáře, ale míč si dal příliš daleko od nohy a brankář stačil míč urazit do autu. Vzápětí pálil levačkou Jílek opět gólmanovi do rukavic, na druhé straně Špetův volej vyráží Bellada a jedovku domácího Jurčovského vyráží konečky prstů Jochman. Zajímavou, ale střelecky jalovou desetiminutovku ukončí až Sopko, který ve 31. min. zužitkuje rychlý protiútok po ose Remenec, Krejčík a uklízí míč z jedné za Jochmanova záda - 4:2. Domácí jsou při chuti a Sopko předkládá lahůdkový míč Remencovi, ale v poslední chvíli mu „vadí" při uklizení míče do branky aktivní Krejčík. Poté se k dělovce nadechne Pára a gólově zahřmí ve 34. min., kdy opět Sopko využije zaváhání Špety, odstaví ho od míče a nekompromisně skóruje - 5:2. Hosté se snaží s vývojem ještě něco udělat, tvrdě pálí Hafenrichter, ale pozorný Bellada vyráží. Útočná snaha ale přináší i den otevřených dveří vzadu, ale nejprve Keszeg a poté Hůlka jsou při rychlých kontrech milosrdní a netrefují prázdnou branku. Od 37. min. hrají slánští power-play, ale kromě střel Špety a Jiránkova „zlobení" v brankovišti nic kloudného nevymyslí. Naopak Krejčíkův pokus vyráží se štěstím Mrština a opakovanou střelu zastavuje tyč, Jílek netrefuje z 5 metrů branku. Nakonec Filip trestá až ve 39. min. do prázdné branky a jeho další pokus z 12 metrů jde k údivu všech těsně nad. V poslední minutě ještě neprotrhne střeleckou smůlu Jílek, který opět z 5 metrů trefí jen nohy otáčejícího se Mrštiny. Tečku za utkáním udělají Kvapil se Špetou, ale jejich střely vždy vyrazí Bellada do bezpečí.

Trenér Jiří Baborák: „Hodně nám pomohlo to, že je zraněný „hecíř" Chadima a nepřijel ani excelentní střelec Polák, takže jsme pomalu ale jistě soupeře převálcovali. Vývoj utkání jsme si hlídali, ale těch neproměněných tutovek bylo opět přehršel. Radost mám, že se do herní pohody pomalu dostává po těžkém zranění Hůlka a překvapil mě zodpovědným výkonem Jurčovský, kterého jsem po vyloučení opory zadních řad Brychty přesunul do zkušenější čtyřky. Pomalu naskakuje po zranění do zápasů i Keszeg, který má spolu s motorovou myškou Jílkem ve futsalu velkou perspektivu a jsem též rád, že se forma rychle vrací Sopkovi. Posily se také již sehrávají s jádrem týmu - Bellada chytá spolehlivě, Krejčík „jezdí" jako pila a dává důležité góly stejně jako jeden z veteránů Filip, který dokazuje, že je koncovým hráčem par exelance. Snad se také dají do kupy v zápase zranění dříč Pára, který tmelí naše techniky, Remenec, který má sice nyní střelecký půst, ale o to víc maká pro tým a univerzální kapitán Poláček, který laboruje s naraženou kyčlí. Jediným, kdo mi nyní dělá opravdové vrásky je zkušený Kraus, který si vzal pauzu na srovnání svých priorit. Teď již ale přemýšlíme nad těžkým zápasem v Teplicích, které od Nového roku jen vyhrávají, tam už k běžnému nasazení a taktice musí přijít ještě více bojovného mladoboleslavského srdce, jestliže tam chceme bodově uspět."

Sestava: Bellada - Jurčovský (3.Jílek), Pára (35. Keszeg), Hůlka, Filip (Kvapil) - Brychta (3.Jurčovský), Krejčík, Remenec, Sopko. Branky: Sopko 2, Filip 2, Krejčík, Pára - Urban, Jiránek.

Fanshop banner