Soupeři pro turecké soustředění
Klub

Soupeři pro turecké soustředění

Redakce

Herní soustředění prvoligového kádru se uskuteční v Turecku ve druhém únorovém týdnu. Zahraničními soupeři budou chorvatský NK Medimurje Cakovac a ruské týmy FK Sibir Novosibirsk a FK Moskva.

V posledním lednovém týdnu budou fotbalisté prvoligového kádru FK Mladá Boleslav trénovat v domácím prostředí převážně v areálu městské stadionu na atletickém oválu i fotbalovém hřišti s umělými povrchy a v posilovně v suterénu správní budovy. Jedinou výjimkou bude v úterním dopoledni vytrvalostní trénink ve speciálním spinningovém centru v sousedství 9. základní školy.

V sobotu 30. ledna od 14 hodin hraje prvoligové áčko přípravné utkání na hřišti pražského Slavoje Vyšehrad s třetiligovým celkem KŽ Králův Dvůr a o týden později v sobotu 6. února od 14 hodin hostí na mladoboleslavské umělé trávě druholigový FC Graffin Vlašim.

Herní soustředění v klimaticky příznivějších podmínkách, než jaké jsou a mají letos vydržet do konce ledna ve střední Evropě, svěřenci trenéra Karla Stannera absolvují ve dnech 7.-15. února v tureckém Beleku s ubytováním v hotelu Arcadia. Tedy ve stejném místě, jako před rokem.

Plán přípravných utkání v Turecku:

Úterý 9. února FK Mladá Boleslav - NK Medimurje Cakovac (Chorvatsko)

Čtvrtek 11.února FK Mladá Boleslav - FK Sibir Novosibirsk (Rusko)

Neděle 14.února FK Mladá Boleslav - FK Moskva (Rusko)

NK Medimurje Cakovac je v šestnáctičlenné chorvatské nejvyšší lize na třinácté příčce. Ze sedmnácti odehraných mistráků pět vyhrál a dva remizoval. V ročníku 2009/10 je NK Medimurje Cakovac nováčkem HNL (Hrvatska nogometna liga), kam postoupil ze čtvrté druholigové pozice, když Slavonac nesplnil licenční podmínky účasti v HNL.

FK Moskva v loňském skončeném ročníku ruské Premier ligy skončil šestý a zůstal tak čtyři body za možností postupu do evropské pohárové soutěže. Ze třiceti mistráků jen třináct vyhrál, devět remizoval a jen osm prohrál. Polovinu kádru tvoří domácí hráči doplnění fotbalisty z Litvy, Běloruska, Nigerie, Pobřeží slonoviny, Polska, Slovenska, Slovinska, Srbska, Bosny a Hercegoviny. Donedávna mezi ně patřil i Roman Hubník, který však na podzim 2009 hostoval v pražské Spartě a nyní je hráčem bundesligové Herthy Berlin.

FK Sibir Novosibirsk se v loňském roce umístil na druhém místě v druhé nejvyšší ruské soutěži zvané Pervyj Divizion a poprvé ve své klubové historii postoupil do Premier ligy. Z osmatřiceti mistrovských utkání loňského ročníku dvaadvacet vyhrál, sedm remizoval a jen devět prohrál. V druhém nejproduktivnějším útoku soutěže, který nastřílel rovných šedesát gólů, zářil Alexej Medveděv, jenž se stal nejlepším střelcem Pervyj Divizion. Na postupu se podíleli i čeští legionáři Tomáš Vychodil a Martin Horák.

Fanshop banner