Střelci zamrzli
Klub

Střelci zamrzli

Redakce

V sibiřských podmínkách za desetistupňového mrazu sice měli boleslavští fotbalisté zřejmou územní převahu, ale v koncovce postrádali důraz a přesnost. Proto podruhé v letošní zimní přípravě nedali soupeři ani jeden gól.

Na začátku utkání byl dvakrát blízko skórování Táborský. Ve 3. minutě zamířil trestným kopem šikovně přes hráčskou zeď, ale brankář soupeře Svoboda byl u levé tyče včas. O dvě minuty později po Kuličově rohu hlavičkoval těsně nad břevno.
Dukla se dvakrát pokusila přehrát boleslavskou obranu kolmou přihrávkou mezi stopery, ale gólman Šeda pozorně sledoval hru a vždy včas vyběhl a soupeře do šance nepustil.

V 10. minutě po chybě v rozehrávce Dukly neproměnil Táborský velkou šanci a brankářem vyražený míč zkoušel do branky napálit Rajnoch, ovšem trefil pouze jednoho z bránících protivníků. V 18. minutě vybojoval u pravé postranní lajny Kalina míč, přistrčil ho Kuličovi, na jehož přízemní centr do malého vápna Táborský ve skluzu nedosáhl jen o pár centimetrů.
Dukla Praha byla nejblíže gólu ve 39. minutě. Po centru z pravé strany hlavičkoval ve vápně nepokrytý Lackovich vedle pravé tyče boleslavské branky.

Po změně stran se herní převaha Boleslavských zdála o poznání výraznější, ale zůstala nadále bez efektu. Neujaly se střelecké pokusy Rajnocha, Kúdely ani Sedláčka. Nebezpečně vypadala v 69. minutě i rána Táborského z úhlu, ale skončila mimo branku. V 74. minutě po Chramostově centru z levého křídla hlavičkoval neúspěšně Rajnoch. Čtyři minuty před koncem Sedláčkův centr nedokázal hlavou správně usměrnit Tafat.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Procházka, Hrdlička - Kúdela (62. Zahustel), Opiela, Rajnoch, Sedláček - Kulič (59.Chramosta), Táborský (73. Tafat).

Rozhodčí: Lerch

Diváků: 140

Fanshop banner