FKMB vs K-Pedros Tábor 6:2
Klub

FKMB vs K-Pedros Tábor 6:2

Redakce

Jestliže nechtěli boleslavští futsalisté ztratit kontakt se špičkou tabulky, která zajišťuje po skončení základní části vyřazovací boje o postupujícího do nejvyšší soutěže, museli bezpodmínečně po dvou domácích prohrách s Benešovem a Plzní naplno bodovat. Po rozpačitém úvodu utkání se jim podařilo vystupňovat tlak v závěru první půle a zajistit si do druhého dějství luxusní tříbrankový náskok. Ten však málem promrhali během jednoho střídání, kdy se Tábor dostal na dostřel, ale vzápětí vše vrátil do starých kolejí dobře sehraný signál přímo z rozehrání po druhé obdržené brance. Když střelecky disponovaný Krejčík uklidnil domácí lavičku 5 minut před koncem pátou trefou do Vobinuškovi branky, odhodlali se Jihočeši k power-play, jejíž nedůslednou realizaci potrestal do prázdné branky svým již čtvrtým zásahem střelec zápasu Kamil Krejčík.

V úvodu mače oba soupeři vyčkávali s jakou taktikou se kdo vytasí. Domácí nevytahovali obranu a zachycovali ojedinělé útoky hostí na vlastní půlce. Elitní táborská čtyřka, v níž hrají prim Chrt, Císař a kanonýr Prokeš tak musela hrát stále do plných a takřka se nedostávala k nebezpečným nájezdům z druhé vlny. Zodpovědný futsal zpestřoval jen svými leteckými kousky Císař, kterému je však pozorní sudí příliš nebaštili. Domácí zkušená čtyřka Brychta, Kraus, Sopko a Filip držela míč a trpělivou kombinací si vytvářela nenápadný tlak. Chyběla jen důrazná koncovka a festival svých neproměněných šancí odstartoval již v 6. min. po úniku z křídla jinak dobře hrající Kraus. Ten na Vobinušku vyzkoušel do poločasu asi pět zakončení ve vyložených šancích, ale až úsměv vyvolávala u diváků jeho až neskutečná smůla, která ho celým prvním poločasem provázela. Druhá, podstatně mladší čtyřka ve složení Jurčovský, Pára, Jílek a Krejčík se snažila soupeře rozběhat a i jejich obranná činnost byla v první půli takřka bezchybná. Snad jen překvapivá Stejskalova střela zpoza obránce trochu Belladu protáhla, poté svůj únik po křídle zakončil Prokeš nepřesnou střelou a Císař pálil z úhlu jen do jeho připravených rukavic. Na druhé straně se protáhl středem Jílek a jeho zakončení s námahou vyrazil Vobinuška mimo svojí klec. V 15. min. ještě Krejčík svůj nájezd proti Vobinuškovi nevyhrál, ale v 17. a 18. min. zahřmělo hned třikrát. Nejprve Filip dotlačil po sérii šancí (Sopko, 2x Kraus, Krejčík, Filip) míč po předchozí tyči do soupeřovy branky - 1:0 - a poté se 2x prosadil Krejčík, kterého trenéři poslali výměnou za smolaře Krause - nejprve po Brychtově rohu nekompromisně levačkou a poté po narážečce se Sopkem středem hřiště - 3:0. O vzrušení se v posledních vteřinách postaral Pára, který lehce brnkl o nohu Prokeše a kopal se 10 metrový kop. Bellada však skvěle vystihl střelu a do kabin se šlo domácím opravdu vesele.

Do druhé půle nastoupil Krejčík opět v první čtyřce a Kraus se přesunul do druhé. Ale řešení to nebylo z nejšťastnějších z hlediska druhé formace, která své první střídání nezačala vůbec dobře. V první šanci se sice ocitl aktivní Krejčík, ale branku netrefil, ale pak se začal prosazovat aktivnější Tábor. Ve 24. min. nejprve nechal při narážečce Jílek za sebou Prokeše a ten nártem trefil růžek Belladovy branky - 3:1 - a vzápětí ve 26. min. po ztrátě míče Jílka Kaše na zadní zužitkoval rychlý brejk a přihrávku Prokeše - 3:2. Ještě že ihned z rozehrání vsítil Filip uklidňující gól na 4:2, protože na střídačce domácích létaly blesky a do dalšího střídání šla na hřiště již nová čtyřka ve složení Hůlka, Pára, Keszeg a Kvapil. Pedros se nadále snažili korigoval, ale Prokešovu střelu Bellada pohotově vyrazil do bezpečí a i při dalších příležitostech Císaře a Prokeše prokázal svojí spolehlivost. Zápas tak dospěl do svého vyvrcholení a na pilu více tlačili domácí. Nejprve Filip trefil v šanci Vobinušku do obličeje, ale ten obětavě chytal dál. Poté ho hokejově rozklekem vychytal podruhé a Krejčík svůj únik zakončil těsně nad. Uklidnění přinesla až 35. min., kdy se Krejčík uvolnil na šestce a střelou k tyči zvýšil na 5:2. 4 minuty před koncem začali hrát hosté power-play a definitivní pojistku za chvilku vystavil Krejčík, kterému svým důrazem otevřel cestu Jílek, který hrál štítového obránce - 6:2. Spolu se sirénou trefil Krejčík ještě tyč táborské branky a to již bylo opravdu vše.

Trenér Jiří Baborák: „Těžké utkání s dobrým soupeřem jsme rozhodli důrazem v koncovce, i když co jsme ještě spálili, snad není ani možné. Vobinuška chytal skvěle a ještě měl neskutečné štěstí zvláště vůči Krausovi, který se střelecky trápí. Vhodně zvolenou taktikou jsme otupili údernou Prokešovu čtyřku, i když ta si v průběhu utkání vytvořila pár dobrých šancí. Ale my jsme hráli trpělivě, a když jsme dotlačili první gól do branky, najednou to tam začalo padat. Hlavně Krejčík byl k neudržení a po vlažném zápase s Indossem ukázal, proč jsme si ho vybrali do týmu, stejně jako brankář Bellada, který si začíná pomalu na spoluhráče zvykat. Přišlo i víc diváků, a tak kulisa nebyla zase tak tragická. Snad naše současné třetí místo v tabulce a boj o play-off bude tou nejlepší pozvánkou na páteční těžký duel s tradičním rivalem ze Slaného. Poté příští neděli jedeme to Teplic a doma budeme hrát zase dva únorové pátky za sebou s libereckými celky Alfou a Slavii TU."

Sestava: Bellada - Jurčovský (25. Keszeg), Pára, Jílek (25. Hůlka), Krejčík - Brychta, Kraus (25. Kvapil), Filip, Sopko. Branky: Krejčík 4, Filip 2 - Prokeš, Kaše.

Fanshop banner